Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia czy przechowujecie surowki?

Grupy

Szukaj w grupach

 

czy przechowujecie surowki?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-09-11 06:19:25

Temat: Re: czy przechowujecie surowki?
Od: "misiorek :o\)" <m...@a...katowice.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:almn0c$60j$1@news2.tpi.pl...

> Tak sie zastanwiam, czy gdybym przygotowala surowke wieczorem dnia
> poprzedniego i w szczelnym pojemniku schowala do lodowki to na drugi dzien
> bylaby jeszcze w miare wartosciowa?
> Macie jakies doswiadczenia, opinie w takim temacie?
>
Z moich doswiadczen niestety wynika, że surowka, nawet po trzymaniu jej w
lodowce, nastepnego dnia jest rozlazla, przewaznie podchodzi woda i wiednie.
Moze zalezy to tez od skladnikow surowki, ale wydaje mi sie ze wiekszosc
warzyw ma niestety takie wlasciwosci.

Pozdrawiam
misiorek:o)
> pozdrawiam
> Basia
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-09-11 06:22:37

Temat: czy przechowujecie surowki?
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Bardziej czasochlonne surowki robie w weekendy, bo w tygodniu, jak wracam z
pracy musze szybko podac obiad(mąz zbiera dzieciaki z przedszkola i szkoly a
ja podgrzewam obiad), bo zaraz potem chlop gdzis leci albo ja musze cos
zalatwic i dlatego do obiadu podaje cos prostego, typu pokrojone pomidory,
ogorki kiszone, mizerie.
Tak sie zastanwiam, czy gdybym przygotowala surowke wieczorem dnia
poprzedniego i w szczelnym pojemniku schowala do lodowki to na drugi dzien
bylaby jeszcze w miare wartosciowa?
Macie jakies doswiadczenia, opinie w takim temacie?


pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-11 06:51:17

Temat: Re: czy przechowujecie surowki?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>> Tak sie zastanwiam, czy gdybym przygotowala surowke wieczorem dnia
>> poprzedniego i w szczelnym pojemniku schowala do lodowki to na drugi dzien
>> bylaby jeszcze w miare wartosciowa?
>> Macie jakies doswiadczenia, opinie w takim temacie?
>>
>Z moich doswiadczen niestety wynika, że surowka, nawet po trzymaniu jej w
>lodowce, nastepnego dnia jest rozlazla, przewaznie podchodzi woda i wiednie.
>Moze zalezy to tez od skladnikow surowki, ale wydaje mi sie ze wiekszosc
>warzyw ma niestety takie wlasciwosci.
>
>Pozdrawiam
>misiorek:o)
>> pozdrawiam
>> Basia
>>
>>
>
jak masz cos trzec, to nie trzyj tylko obierz i przechowaj, a na
drugi dzien szybciej pojdzie - gl. dlatego, bo sie zmusisz do
wykorzystania obranej jarzyny, zeby sie nie zmarnowala...

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-11 07:56:50

Temat: Re: czy przechowujecie surowki?
Od: Maria Urbanczyk <M...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

Basia wrote:

> (...)
> Tak sie zastanwiam, czy gdybym przygotowala surowke wieczorem dnia
> poprzedniego i w szczelnym pojemniku schowala do lodowki to na drugi dzien
> bylaby jeszcze w miare wartosciowa?
> Macie jakies doswiadczenia, opinie w takim temacie?

Ja akurat wczoraj wieczorem zrobilam sobie surowke: starty seler i jablko,
popsikane sokiem z cytryny, zmieszane z jogurtem + rodzynki. Wlozylam to
plastikowego pudelka zamykanego (takie do mrozenia) i do lodowki. Teraz wlasnie
jem i jest dobre i soczyste. Co do wartosci odzywczych to nie wiem, ale mysle,
ze nie znikly :-)

Pozdrawiam
Maria

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-11 09:07:28

Temat: Re: czy przechowujecie surowki?
Od: "AniaS" <a...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:almn0c$60j$1@news2.tpi.pl...

> Tak sie zastanwiam, czy gdybym przygotowala surowke wieczorem dnia
> poprzedniego i w szczelnym pojemniku schowala do lodowki to na drugi dzien
> bylaby jeszcze w miare wartosciowa?
> Macie jakies doswiadczenia, opinie w takim temacie?
>

Ja stwierdzilam, ze wszystkie surowki z kapusta w skladzie (pekinska,
czerwona lub zwyczajna) nastepnego dnia nie nadaja sie do zjedzenia z tego
wzgledu, ze sa po prostu gorzkie!
AniaS


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

chiński rytuał parzenia herbaty
Dzis na obiad pulpety i zolte liscie :)
nasza pamięć
Re: Please!
Re: Hej , kolejny kuchcik - kurczak w sosie słodko-kwaśnym

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »