Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia do smarowania, cos konkretnego

Grupy

Szukaj w grupach

 

do smarowania, cos konkretnego

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 24


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-06-14 10:41:38

Temat: Re: do smarowania, cos konkretnego
Od: "Chesky" <c...@c...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e6onj0$lal$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > dzieki wszystkim za propozycje ale chodzilo mi bardziej o OLEISTE,
> > nie bez powodu mam czasem masla lub majonezu po dziurki :)
> > interesuje mnie cos z zerowa iloscia cholesterolu...
> > olej z pestek dyni calkiem ok propozycja, musze sprobowac.
>
> Powiem jedno debilne żądania. Kup sobie olej parafinowy - nie będziesz miał
> cholesterolu.

kupie sobie olej z pestek dyni. a na deser nutella ktora jest na bazie
oleju w dodatku nie utwardzonego ! :)))

pozdrawiam, wszystkich debilnych ;-)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-06-14 10:58:07

Temat: Re: do smarowania, cos konkretnego
Od: notujaca <n...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Chesky napisał(a) 14/06/2006 12:02:

> dzieki wszystkim za propozycje ale chodzilo mi bardziej o OLEISTE,
> nie bez powodu mam czasem masla lub majonezu po dziurki :)
> interesuje mnie cos z zerowa iloscia cholesterolu...
> olej z pestek dyni calkiem ok propozycja, musze sprobowac.

Nie wiem czy do końca o to Ci chodzi, ale moje ulubione mazidło do pieczywa
to smalczyk sojowy, jest robiony głównie z oleju palmowego, więc chyba
cholesterolu w nim nie ma. Mój ulubiony to takiej niemieckiej firmy (logo z
krasnoludkiem), np. z migdałami

--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-06-14 11:03:33

Temat: Re: do smarowania, cos konkretnego
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Chesky" <c...@c...com> napisał w wiadomości
news:e6n8df$8ti$1@atlantis.news.tpi.pl...
> mianowicie,
> kiedy maslem chwilowo jestem nasycony, a cos oleistego za mna chodzi,
> jesli macie cos sprawdzonego lub mozecie polecic do smarowania -
> w miare mozliwosci jak najmniej utwardzonego i zerowa lub minimalna
> domieszka masla.

Zwykła oliwa, nierafinowana, extra vergine, + ciut soli, skoro ma byc bez
choresterolu.

DJD


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2006-06-14 14:42:42

Temat: Re: do smarowania, cos konkretnego
Od: "Miszka52" <m...@n...interia.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:e6oq9h$qh9$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Chesky" <c...@c...com> napisał w wiadomości
> news:e6n8df$8ti$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > mianowicie,
> > kiedy maslem chwilowo jestem nasycony, a cos oleistego za mna chodzi,
> > jesli macie cos sprawdzonego lub mozecie polecic do smarowania -
> > w miare mozliwosci jak najmniej utwardzonego i zerowa lub minimalna
> > domieszka masla.
>
> Zwykła oliwa, nierafinowana, extra vergine, + ciut soli, skoro ma byc bez
> choresterolu.
>
> DJD

Jak byłam mała, to MUSIAŁAM jeść chleb (razowy), który maczałam w tranie i
żeby nie zwrócić przed połknięciem zagryzałam posolona cebulą. Brrrr. Ale
zdrowe ;) Tyle, że do dzisiaj nie ruszę ryby, która tranem trąci.A cebule
dalej lubię.

--
Miszka
http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_miszka52


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2006-06-14 15:38:18

Temat: Re: do smarowania, cos konkretnego
Od: "Iwon\(k\)a" <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

"notujaca" <n...@g...pl> wrote in message
news:C0B5B85F.68E4%notujaca@gazeta.pl...

> Nie wiem czy do końca o to Ci chodzi, ale moje ulubione mazidło do
> pieczywa
> to smalczyk sojowy, jest robiony głównie z oleju palmowego, więc chyba
> cholesterolu w nim nie ma.

ma za to pelno nasyconych tluszczy. darowalabym sobie, albo jesli juz
tak lubisz ten tluszczyk to jakiegos steka na kanapke lepiej juz
walnac ;) tak samo pozatyka naczynia krwionosne.




iwon(k)a

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2006-06-14 17:19:54

Temat: Re: do smarowania, cos konkretnego
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Miszka52" <m...@n...interia.pl> napisał w wiadomości
news:e6p75r$mt7$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości
> news:e6oq9h$qh9$1@news.onet.pl...
>> Użytkownik "Chesky" <c...@c...com> napisał w wiadomości
>> news:e6n8df$8ti$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> > mianowicie,
>> > kiedy maslem chwilowo jestem nasycony, a cos oleistego za mna chodzi,
>> > jesli macie cos sprawdzonego lub mozecie polecic do smarowania -
>> > w miare mozliwosci jak najmniej utwardzonego i zerowa lub minimalna
>> > domieszka masla.
>>
>> Zwykła oliwa, nierafinowana, extra vergine, + ciut soli, skoro ma byc bez
>> choresterolu.
>>
>> DJD
>
> Jak byłam mała, to MUSIAŁAM jeść chleb (razowy), który maczałam w tranie i
> żeby nie zwrócić przed połknięciem zagryzałam posolona cebulą. Brrrr. Ale
> zdrowe ;) Tyle, że do dzisiaj nie ruszę ryby, która tranem trąci.A cebule
> dalej lubię.

Współczuję.

Ja, z pewnych względów, jestem przeciwnikiem zmuszania dzieci do jedzenia.

Ale chlebus (biały, pszenny) z oliwa i odrobina soli jest bdp. Albo tak
samo, tylko przysmazony na patelni.

No, albo z rozgniecionym ząbkiem czosnku.

DJD


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2006-06-14 17:36:41

Temat: Re: do smarowania, cos konkretnego
Od: Marsjasz <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Chesky napisał(a):
> mianowicie,
> kiedy maslem chwilowo jestem nasycony, a cos oleistego za mna chodzi,
> jesli macie cos sprawdzonego lub mozecie polecic do smarowania -
> w miare mozliwosci jak najmniej utwardzonego i zerowa lub minimalna
> domieszka masla.
>
> pozdro.
>
>
na poczatek marmite...
na koniec maslo orzechowe...
Mars

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2006-06-15 10:09:51

Temat: Re: do smarowania, cos konkretnego
Od: "Joan" <s...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ja sie przychylam do samej zwyklej, dobrej oliwy - bez soli. Mozesz tez
sprobowac oleju sezamowego, ma ladny aromat.

joan


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2006-06-15 10:44:57

Temat: Re: do smarowania, cos konkretnego
Od: "Margola" <malgos@spamowi_mowimy_won.panda.bg.univ.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora



Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e6ns0e$ebg$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Boczek pokroić w plastry i obsmażyć na patelence, plastry ułożyć na
chlebie
> i zjeść. Na goracy smalec położyć kromkę chleba, aby naciągnęła - zjeść na
> ciepło. Można zapić setką.

... i umrzeć ;)

Margola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2006-06-15 10:48:32

Temat: Re: do smarowania, cos konkretnego
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Margola" <malgos@spamowi_mowimy_won.panda.bg.univ.gda.pl> wrote in message
news:e6rdo3$af7$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:e6ns0e$ebg$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> Boczek pokroić w plastry i obsmażyć na patelence, plastry ułożyć na
> chlebie
>> i zjeść. Na goracy smalec położyć kromkę chleba, aby naciągnęła - zjeść
>> na
>> ciepło. Można zapić setką.
>
> ... i umrzeć ;)
>
> Margola

E tam, Polacy to silna rasa!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Witam serdecznie
piniole - skąd?
Jakby co
grzyby?
Maszyna do obierania ziemniaków

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »