Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: do smarowania, cos konkretnego
Date: Wed, 14 Jun 2006 19:19:54 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 36
Message-ID: <e6pgb0$an4$1@news.onet.pl>
References: <e6n8df$8ti$1@atlantis.news.tpi.pl> <e6oq9h$qh9$1@news.onet.pl>
<e6p75r$mt7$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 158.75.31.20
X-Trace: news.onet.pl 1150305440 10980 158.75.31.20 (14 Jun 2006 17:17:20 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 14 Jun 2006 17:17:20 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2869
X-Sender: zIyicQt0BZeh1bE33IjxnP9lnoEGNisg
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:270878
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Miszka52" <m...@n...interia.pl> napisał w wiadomości
news:e6p75r$mt7$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości
> news:e6oq9h$qh9$1@news.onet.pl...
>> Użytkownik "Chesky" <c...@c...com> napisał w wiadomości
>> news:e6n8df$8ti$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> > mianowicie,
>> > kiedy maslem chwilowo jestem nasycony, a cos oleistego za mna chodzi,
>> > jesli macie cos sprawdzonego lub mozecie polecic do smarowania -
>> > w miare mozliwosci jak najmniej utwardzonego i zerowa lub minimalna
>> > domieszka masla.
>>
>> Zwykła oliwa, nierafinowana, extra vergine, + ciut soli, skoro ma byc bez
>> choresterolu.
>>
>> DJD
>
> Jak byłam mała, to MUSIAŁAM jeść chleb (razowy), który maczałam w tranie i
> żeby nie zwrócić przed połknięciem zagryzałam posolona cebulą. Brrrr. Ale
> zdrowe ;) Tyle, że do dzisiaj nie ruszę ryby, która tranem trąci.A cebule
> dalej lubię.
Współczuję.
Ja, z pewnych względów, jestem przeciwnikiem zmuszania dzieci do jedzenia.
Ale chlebus (biały, pszenny) z oliwa i odrobina soli jest bdp. Albo tak
samo, tylko przysmazony na patelni.
No, albo z rozgniecionym ząbkiem czosnku.
DJD
|