Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia dostane woka i czy..? Pytanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

dostane woka i czy..? Pytanie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-12-15 20:44:39

Temat: dostane woka i czy..? Pytanie
Od: "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Moge w nim robic wszystko? Chyba nie tylko typowe chinskie zarcie? i zdaje
sie, smazyc mam w glebokim tluszczu - tylko?
Poszukam czegos o wokach i sie dowiem, ale jak was znam, to na pewno wiecie
to i owo:-)
bede wdzieczna za odpowiedzi:-) I rady:-)))
Pozdrawiam, kaska


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-12-18 20:19:21

Temat: Re: dostane woka i czy..? Pytanie
Od: "Ludwik" <l...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

witam
> Moge w nim robic wszystko?
duzo,
>Chyba nie tylko typowe chinskie zarcie?
nie, mozna robic prawie wszystko, co nie potrzebuje plaskiego dna
(nalesniki)
my uzywamy do "chinszczyzny", gulaszy itp

> i zdaje sie, smazyc mam w glebokim tluszczu - tylko?

nie koniecznie, ale przed wrzuceniem produktow scianki powinny byc polane
olejem

my uzywamy woka zeliwnego, duzy i ciezki, ale extra tzyma cieplo. Podobno
nie mozna ich (zeliwnych) myc detergentami, poniewaz czestki zostaja w
porach zeliwa. w instrukcji zalecali ciepla wode i ryzowa szczotke/miotelke,
nam wystarcza zwykla plastikowa

pzdr Ludwik

> Pozdrawiam, kaska
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

niezly sosik odkrylam
Jak pozbawic migdaly skorek?
wok
Do Wkn - w sprawie piernika Ewy
Do Krysi pytanie o panforte

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »