| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-15 20:44:39
Temat: dostane woka i czy..? PytanieMoge w nim robic wszystko? Chyba nie tylko typowe chinskie zarcie? i zdaje
sie, smazyc mam w glebokim tluszczu - tylko?
Poszukam czegos o wokach i sie dowiem, ale jak was znam, to na pewno wiecie
to i owo:-)
bede wdzieczna za odpowiedzi:-) I rady:-)))
Pozdrawiam, kaska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-18 20:19:21
Temat: Re: dostane woka i czy..? Pytaniewitam
> Moge w nim robic wszystko?
duzo,
>Chyba nie tylko typowe chinskie zarcie?
nie, mozna robic prawie wszystko, co nie potrzebuje plaskiego dna
(nalesniki)
my uzywamy do "chinszczyzny", gulaszy itp
> i zdaje sie, smazyc mam w glebokim tluszczu - tylko?
nie koniecznie, ale przed wrzuceniem produktow scianki powinny byc polane
olejem
my uzywamy woka zeliwnego, duzy i ciezki, ale extra tzyma cieplo. Podobno
nie mozna ich (zeliwnych) myc detergentami, poniewaz czestki zostaja w
porach zeliwa. w instrukcji zalecali ciepla wode i ryzowa szczotke/miotelke,
nam wystarcza zwykla plastikowa
pzdr Ludwik
> Pozdrawiam, kaska
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |