Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia fasolka po bretonsku

Grupy

Szukaj w grupach

 

fasolka po bretonsku

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 19


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2007-07-25 05:16:21

Temat: Re: fasolka po bretonsku
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <f85mje$4e0$2@node2.news.atman.pl>,
Paulinka <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl> wrote:

> Krzysztof Tabaczynski pisze:
>
> > Ja moczę całą noc fasolę z wędzonym boczkiem.
>
> A ja wrzucam samą wędzoną skórę z boczku.

Tylko po co?

Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2007-07-25 07:56:56

Temat: Re: fasolka po bretonsku
Od: "Krzysztof Tabaczynski" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:f85q7b$fmr$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Krzysztof Tabaczynski napisał(a):
> [...]
>> Ja moczę całą noc fasolę z wędzonym boczkiem.
>
> W czasie upałów również?
> :-(

Rówież. Wkładam do lodówki.

Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2007-07-25 07:58:00

Temat: Re: fasolka po bretonsku
Od: "Krzysztof Tabaczynski" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:6184490029$20070724222334@ewcia.kloups...
>
> Le mardi 24 juillet 2007 ŕ 21:42:07, dans
> <w...@n...gazeta.pl> vous écriviez :
>
>
>> Papryki dodaj do podsmażonej i podstudzonej kiełbasy i boczku z cebulą,
>> dopiero potem dodaj to do fasoli. Papryka puszcza kolor i smak w
>> tłuszczu.
>
> Widze ze ciagnie cie w strone twojej ukochanej kuchni wegierskiej :)
>
> ps. Ja coraz glebiej wierze za fasolka po bretonsku jest polskim
> autentycznym wcieleniem cassoulet'a. Naprawde i historycznie.

A co to jest, ten "cassoulett?"?

Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2007-07-25 09:20:24

Temat: Re: fasolka po bretonsku
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le mercredi 25 juillet 2007 ŕ 09:58:00, dans <f86vr5$pje$1@news.onet.pl> vous
écriviez :


>>
>> ps. Ja coraz glebiej wierze za fasolka po bretonsku jest polskim
>> autentycznym wcieleniem cassoulet'a. Naprawde i historycznie.

> A co to jest, ten "cassoulett?"?

Cassoulett - nie wiem. Natomiast cassoulet wystarczy wpisac w
Google... :)

http://www.slownik-online.pl/kopalinski/1792A1B93D6F
8C31C12565B60005CC65.php
http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,31861470
,P_KOBIETA_PRZEPISY.html


Ewcia


--
Niesz
http://www.krolestwa.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2007-07-26 20:25:13

Temat: Re: fasolka po bretonsku
Od: Paulinka <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wladyslaw Los pisze:

> Tylko po co?

Bo lubię ten zapach?

--

Paulinka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2007-07-26 20:26:37

Temat: Re: fasolka po bretonsku
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <f8avve$lmr$2@node1.news.atman.pl>,
Paulinka <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl> wrote:

> Wladyslaw Los pisze:
>
> > Tylko po co?
>
> Bo lubię ten zapach?

We wszystkim?

Władysław

--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2007-07-26 20:30:12

Temat: Re: fasolka po bretonsku
Od: Paulinka <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wladyslaw Los pisze:

>>> Tylko po co?
>> Bo lubię ten zapach?

> We wszystkim?

W fasolce po bretońsku i w grochówce i na upartego w kapuśniaku z
kiszonej kapusty (na upartego, bo wolę wędzone żeberka w kapuśniaku).

--

Paulinka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2007-07-26 20:44:19

Temat: Re: fasolka po bretonsku
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <f8b08q$lmr$4@node1.news.atman.pl>,
Paulinka <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl> wrote:

> Wladyslaw Los pisze:
>
> >>> Tylko po co?
> >> Bo lubię ten zapach?
>
> > We wszystkim?
>
> W fasolce po bretońsku i w grochówce i na upartego w kapuśniaku z
> kiszonej kapusty (na upartego, bo wolę wędzone żeberka w kapuśniaku).

A dlaczego akurat w tych potrawach?

Władysław

--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2007-07-26 20:52:53

Temat: Re: fasolka po bretonsku
Od: Paulinka <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wladyslaw Los pisze:
>> Wladyslaw Los pisze:
>>>>> Tylko po co?
>>>> Bo lubię ten zapach?
>>> We wszystkim?
>> W fasolce po bretońsku i w grochówce i na upartego w kapuśniaku z
>> kiszonej kapusty (na upartego, bo wolę wędzone żeberka w kapuśniaku).
>
> A dlaczego akurat w tych potrawach?

Akurat w tych dominującym zapachem jest dla mnie coś wędzonego.
Wiem, że ranię Twoje ortodoksyjne serce, ale kuchnia to nie są równania
matematyczne, zawsze coś można zmienić.

--

Paulinka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Mrożone obiady
przechowywanie orzechów i pora
Dzi-En wydał obiad z okazji 22 Lipca
Zbyt gorzka co zrobić ??
Cukinia plus..no wlasnie...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »