| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-07-22 04:34:57
Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...
"Killer" <b...@n...pl> wrote in message
news:f7ujfb$k2q$1@news.onet.pl...
> Witam
> W mojej lodowce w sumie echo, zostaly sie 2 steki wolowe (ok 25 dkg),
> mam tez czosnek, suszone platki czerwonego pieprzu, ziola wloskie,
> kminek, cebula, maslo, olej, czerwona papryka, cytryna i pomidor i dosc
> spora cukinia...
>
> Da sie z tego cos przyrzadzic pikantnego i smacznego??? Dodam, ze to dla
> jednej osoby :)
>
> Pozdrawiam
> Jacek
Mięso jak na gulasz, obsmażyć, poddusić aż będzie kruche. Osobno
zeszklić cebulę, wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię poddusić, wrzucić
pokrojona w paski paprykę, dodać paprykę ostrą w stosownej ilości, trochę
ziół w zależnosci od ulubionych smaków. Połączyć z gulaszem, lekko poddusić,
dodać pomidor pokrojony na ćwiartki lub nawet gdy duży - w ósemki, lekko
zagotować aby się nie rozpadł, ostatecznie dosmaczyć, gdy za mało kwaśne -
sokiem z cytryny.
Mozna jeść z chlebem, ziemniakami, ryżem, dowolnymi kluskami, a nawet z
kaszą.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-07-22 06:38:12
Temat: Cukinia plus..no wlasnie...Witam
W mojej lodowce w sumie echo, zostaly sie 2 steki wolowe (ok 25 dkg),
mam tez czosnek, suszone platki czerwonego pieprzu, ziola wloskie,
kminek, cebula, maslo, olej, czerwona papryka, cytryna i pomidor i dosc
spora cukinia...
Da sie z tego cos przyrzadzic pikantnego i smacznego??? Dodam, ze to dla
jednej osoby :)
Pozdrawiam
Jacek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-07-22 09:12:05
Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...
Użytkownik "Killer" <b...@n...pl> napisał w wiadomości
news:f7ujfb$k2q$1@news.onet.pl...
> Da sie z tego cos przyrzadzic pikantnego i smacznego??? Dodam, ze to dla
> jednej osoby :)
Stekom zrob dobrze na ostro na patelni, a cukinie w kostke i na maselko, jak
sie zeszkli sol do smaku i duuuzo tymianku :)
Ilosc dobierz do upodoban tej jednej osoby ;)
tg
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-07-22 13:25:26
Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...Użytkownik "3704" <n...@p...onet.pl> napisał
>
> a cukinie w kostke i na maselko, jak
> sie zeszkli sol do smaku i duuuzo tymianku :)
Ha, właśnie tak dzisiaj zrobiłem, tyle że na oliwie i bez ziół.
Dobre, kot też wcinał z rozkoszą ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-07-22 14:16:27
Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...
> Mięso jak na gulasz, obsmażyć, poddusić aż będzie kruche. Osobno
> zeszklić cebulę, wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię poddusić, wrzucić
> pokrojona w paski paprykę, dodać paprykę ostrą w stosownej ilości, trochę
> ziół w zależnosci od ulubionych smaków. Połączyć z gulaszem, lekko poddusić,
> dodać pomidor pokrojony na ćwiartki lub nawet gdy duży - w ósemki, lekko
> zagotować aby się nie rozpadł, ostatecznie dosmaczyć, gdy za mało kwaśne -
> sokiem z cytryny.
> Mozna jeść z chlebem, ziemniakami, ryżem, dowolnymi kluskami, a nawet z
> kaszą.
>
Calkiem interesujące...
Dziekuje
Jacek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-07-23 05:03:03
Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...Panslavista napisał(a):
> Mięso jak na gulasz, obsmażyć, poddusić aż będzie kruche. Osobno
> zeszklić cebulę, wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię poddusić, wrzucić
> pokrojona w paski paprykę, dodać paprykę ostrą w stosownej ilości, trochę
> ziół w zależnosci od ulubionych smaków. Połączyć z gulaszem, lekko poddusić,
> dodać pomidor pokrojony na ćwiartki lub nawet gdy duży - w ósemki, lekko
> zagotować aby się nie rozpadł, ostatecznie dosmaczyć, gdy za mało kwaśne -
> sokiem z cytryny.
> Mozna jeść z chlebem, ziemniakami, ryżem, dowolnymi kluskami, a nawet z
> kaszą.
>
>
Cukinię proponuję gdy cebula i papryka juz będą miękkie. bo sie rozciapie
--
Sławomir J Marusiński
Gdańsk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-07-23 05:54:48
Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...
"Kyllyan" <m...@w...pl> wrote in message
news:f81cq7$sct$1@news.onet.pl...
> Panslavista napisał(a):
>
> > Mięso jak na gulasz, obsmażyć, poddusić aż będzie kruche. Osobno
> > zeszklić cebulę, wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię poddusić, wrzucić
> > pokrojona w paski paprykę, dodać paprykę ostrą w stosownej ilości,
trochę
> > ziół w zależnosci od ulubionych smaków. Połączyć z gulaszem, lekko
poddusić,
> > dodać pomidor pokrojony na ćwiartki lub nawet gdy duży - w ósemki, lekko
> > zagotować aby się nie rozpadł, ostatecznie dosmaczyć, gdy za mało
kwaśne -
> > sokiem z cytryny.
> > Mozna jeść z chlebem, ziemniakami, ryżem, dowolnymi kluskami, a
nawet z
> > kaszą.
> >
> >
> Cukinię proponuję gdy cebula i papryka juz będą miękkie. bo sie rozciapie
Cukinię na cebulę później papryka, pomidory na końcu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-07-23 09:22:32
Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...Panslavista
>> Cukinię proponuję gdy cebula i papryka juz będą miękkie. bo sie rozciapie
>
> Cukinię na cebulę później papryka, pomidory na końcu.
A ja też najpierw paprykę, potem cukinię.
Marek Krukowski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-07-23 11:21:40
Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...
"Marek Krukowski" <k...@u...pl> wrote in message
news:f81s24$r3l$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Panslavista
>
> >> Cukinię proponuję gdy cebula i papryka juz będą miękkie. bo sie
rozciapie
> >
> > Cukinię na cebulę później papryka, pomidory na końcu.
>
> A ja też najpierw paprykę, potem cukinię.
>
> Marek Krukowski
W zasadzie papryka i pomidory jako kwaśne powinny pójść pod koniec - inaczej
cukinia będzie skaczaniała...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-07-24 09:58:45
Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...Panslavista
>> A ja też najpierw paprykę, potem cukinię.
> W zasadzie papryka i pomidory jako kwaśne powinny pójść pod koniec -
> inaczej cukinia będzie skaczaniała...
Co to znaczy "skaczaniała"?
Jeżeli to, co myślę, to jednak papryka nie jest ogórkiem kiszonym, a cukinia
ziemniakiem.
A już zwłaszcza te przerośnięte egzemplarze, którymi handluje się w Polsce.
Marwek Krukowski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |