Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Cukinia plus..no wlasnie...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Cukinia plus..no wlasnie...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 17


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-07-22 04:34:57

Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...
Od: "Panslavista" <p...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


"Killer" <b...@n...pl> wrote in message
news:f7ujfb$k2q$1@news.onet.pl...
> Witam
> W mojej lodowce w sumie echo, zostaly sie 2 steki wolowe (ok 25 dkg),
> mam tez czosnek, suszone platki czerwonego pieprzu, ziola wloskie,
> kminek, cebula, maslo, olej, czerwona papryka, cytryna i pomidor i dosc
> spora cukinia...
>
> Da sie z tego cos przyrzadzic pikantnego i smacznego??? Dodam, ze to dla
> jednej osoby :)
>
> Pozdrawiam
> Jacek

Mięso jak na gulasz, obsmażyć, poddusić aż będzie kruche. Osobno
zeszklić cebulę, wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię poddusić, wrzucić
pokrojona w paski paprykę, dodać paprykę ostrą w stosownej ilości, trochę
ziół w zależnosci od ulubionych smaków. Połączyć z gulaszem, lekko poddusić,
dodać pomidor pokrojony na ćwiartki lub nawet gdy duży - w ósemki, lekko
zagotować aby się nie rozpadł, ostatecznie dosmaczyć, gdy za mało kwaśne -
sokiem z cytryny.
Mozna jeść z chlebem, ziemniakami, ryżem, dowolnymi kluskami, a nawet z
kaszą.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-07-22 06:38:12

Temat: Cukinia plus..no wlasnie...
Od: Killer <b...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
W mojej lodowce w sumie echo, zostaly sie 2 steki wolowe (ok 25 dkg),
mam tez czosnek, suszone platki czerwonego pieprzu, ziola wloskie,
kminek, cebula, maslo, olej, czerwona papryka, cytryna i pomidor i dosc
spora cukinia...

Da sie z tego cos przyrzadzic pikantnego i smacznego??? Dodam, ze to dla
jednej osoby :)

Pozdrawiam
Jacek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-07-22 09:12:05

Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...
Od: "3704" <n...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Killer" <b...@n...pl> napisał w wiadomości
news:f7ujfb$k2q$1@news.onet.pl...
> Da sie z tego cos przyrzadzic pikantnego i smacznego??? Dodam, ze to dla
> jednej osoby :)

Stekom zrob dobrze na ostro na patelni, a cukinie w kostke i na maselko, jak
sie zeszkli sol do smaku i duuuzo tymianku :)
Ilosc dobierz do upodoban tej jednej osoby ;)

tg


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-07-22 13:25:26

Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...
Od: "Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "3704" <n...@p...onet.pl> napisał
>
> a cukinie w kostke i na maselko, jak
> sie zeszkli sol do smaku i duuuzo tymianku :)

Ha, właśnie tak dzisiaj zrobiłem, tyle że na oliwie i bez ziół.
Dobre, kot też wcinał z rozkoszą ;)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-07-22 14:16:27

Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...
Od: Killer <b...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Mięso jak na gulasz, obsmażyć, poddusić aż będzie kruche. Osobno
> zeszklić cebulę, wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię poddusić, wrzucić
> pokrojona w paski paprykę, dodać paprykę ostrą w stosownej ilości, trochę
> ziół w zależnosci od ulubionych smaków. Połączyć z gulaszem, lekko poddusić,
> dodać pomidor pokrojony na ćwiartki lub nawet gdy duży - w ósemki, lekko
> zagotować aby się nie rozpadł, ostatecznie dosmaczyć, gdy za mało kwaśne -
> sokiem z cytryny.
> Mozna jeść z chlebem, ziemniakami, ryżem, dowolnymi kluskami, a nawet z
> kaszą.
>

Calkiem interesujące...

Dziekuje

Jacek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-07-23 05:03:03

Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...
Od: Kyllyan <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista napisał(a):

> Mięso jak na gulasz, obsmażyć, poddusić aż będzie kruche. Osobno
> zeszklić cebulę, wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię poddusić, wrzucić
> pokrojona w paski paprykę, dodać paprykę ostrą w stosownej ilości, trochę
> ziół w zależnosci od ulubionych smaków. Połączyć z gulaszem, lekko poddusić,
> dodać pomidor pokrojony na ćwiartki lub nawet gdy duży - w ósemki, lekko
> zagotować aby się nie rozpadł, ostatecznie dosmaczyć, gdy za mało kwaśne -
> sokiem z cytryny.
> Mozna jeść z chlebem, ziemniakami, ryżem, dowolnymi kluskami, a nawet z
> kaszą.
>
>
Cukinię proponuję gdy cebula i papryka juz będą miękkie. bo sie rozciapie

--
Sławomir J Marusiński
Gdańsk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2007-07-23 05:54:48

Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Kyllyan" <m...@w...pl> wrote in message
news:f81cq7$sct$1@news.onet.pl...
> Panslavista napisał(a):
>
> > Mięso jak na gulasz, obsmażyć, poddusić aż będzie kruche. Osobno
> > zeszklić cebulę, wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię poddusić, wrzucić
> > pokrojona w paski paprykę, dodać paprykę ostrą w stosownej ilości,
trochę
> > ziół w zależnosci od ulubionych smaków. Połączyć z gulaszem, lekko
poddusić,
> > dodać pomidor pokrojony na ćwiartki lub nawet gdy duży - w ósemki, lekko
> > zagotować aby się nie rozpadł, ostatecznie dosmaczyć, gdy za mało
kwaśne -
> > sokiem z cytryny.
> > Mozna jeść z chlebem, ziemniakami, ryżem, dowolnymi kluskami, a
nawet z
> > kaszą.
> >
> >
> Cukinię proponuję gdy cebula i papryka juz będą miękkie. bo sie rozciapie

Cukinię na cebulę później papryka, pomidory na końcu.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2007-07-23 09:22:32

Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...
Od: "Marek Krukowski" <k...@u...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista

>> Cukinię proponuję gdy cebula i papryka juz będą miękkie. bo sie rozciapie
>
> Cukinię na cebulę później papryka, pomidory na końcu.

A ja też najpierw paprykę, potem cukinię.

Marek Krukowski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2007-07-23 11:21:40

Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Marek Krukowski" <k...@u...pl> wrote in message
news:f81s24$r3l$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Panslavista
>
> >> Cukinię proponuję gdy cebula i papryka juz będą miękkie. bo sie
rozciapie
> >
> > Cukinię na cebulę później papryka, pomidory na końcu.
>
> A ja też najpierw paprykę, potem cukinię.
>
> Marek Krukowski

W zasadzie papryka i pomidory jako kwaśne powinny pójść pod koniec - inaczej
cukinia będzie skaczaniała...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2007-07-24 09:58:45

Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...
Od: "Marek Krukowski" <k...@u...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista

>> A ja też najpierw paprykę, potem cukinię.

> W zasadzie papryka i pomidory jako kwaśne powinny pójść pod koniec -
> inaczej cukinia będzie skaczaniała...

Co to znaczy "skaczaniała"?

Jeżeli to, co myślę, to jednak papryka nie jest ogórkiem kiszonym, a cukinia
ziemniakiem.

A już zwłaszcza te przerośnięte egzemplarze, którymi handluje się w Polsce.

Marwek Krukowski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

sałatka
Piknik za miastem, co przygotowac do przekaszenia ????
DZISIAJ...
co dzisiaj na obiad?
Parowar to też kombiwar, tylko "na parę" ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »