| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-03 10:50:43
Temat: Re: formy do pieczenia z gumy TEFALA-uzywaliscie?>
> A ja wcale nie jestem pewna, czy to Tefala, raczej nie, a poza tym to
> nie guma, tylko silikon (czy silikon to tez guma?)
>
Potocznie sie mowi guma silikonowa.
W duzym uproszczeniu jest to cos jak guma, tylko tam gdzie w gumie sa
atomy wegla, tu jest krzem (silicon).
Guma silikonowa charakteryzuje sie duzo wieksza stabilnoscia w
porownaniu do zwyklej gumy (nie parcieje) oraz szerszym zakresem
temperatur pracy (zazwyczaj bez problemu wytrzymuje od -30 do 250 st).
Zdaje sobie sprawe, ze to nieprecyzyjne, ale chyba wystarczy.
Pozdr.,
Shrek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-03 11:03:02
Temat: Re: formy do pieczenia z gumy TEFALA-uzywaliscie?On Sat, 2004-01-03 at 11:50, Shrek wrote:
> >
> > A ja wcale nie jestem pewna, czy to Tefala, raczej nie, a poza tym to
> > nie guma, tylko silikon (czy silikon to tez guma?)
> >
> Potocznie sie mowi guma silikonowa.
> W duzym uproszczeniu jest to cos jak guma, tylko tam gdzie w gumie sa
> atomy wegla, tu jest krzem (silicon).
> Guma silikonowa charakteryzuje sie duzo wieksza stabilnoscia w
> porownaniu do zwyklej gumy (nie parcieje) oraz szerszym zakresem
> temperatur pracy (zazwyczaj bez problemu wytrzymuje od -30 do 250 st).
> Zdaje sobie sprawe, ze to nieprecyzyjne, ale chyba wystarczy.
> Pozdr.,
> Shrek
Calkowicie ;)
Czyje sie oswiecona. Dzieki.
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |