« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-02 20:32:57
Temat: pulpetWitam.
Pałam chęcią zrobienia pysznego pulpeta (w znaczeniu cośtam z mięsa
mielonego pieczone w jednym kawale w piekarniku, np. w rękawie) i tak sobie
dumam, czy potraktować go jak normalne mielone w sensie składników, czy coś
tak dodać innego, czy cóś? Proszę o porady z własnych doswiadczeń
kulinarnych.
Z góry dzięki.
PS. Właśnie wyjęłam chlebek Fiony z pieca i lecę zaraz kosztować.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-02 22:39:04
Temat: Re: pulpet> Pałam chęcią zrobienia pysznego pulpeta (w znaczeniu cośtam z mięsa
> mielonego pieczone w jednym kawale w piekarniku, np. w rękawie) i tak
sobie
> dumam, czy potraktować go jak normalne mielone w sensie składników, czy
coś
Jesli lubisz wlasne mielone, to chyba mozesz zastosowac dokladnie ten sam
przepis :)
Z takich dan robionych z mielonego miesa polecam pieczen rzymską - z jajkiem
sadzonym w srodku. Pieczesz w żaroodpornym naczyniu, a pozniej otwierasz, by
sie ladnie przyrumienilo :) Pycha. Zwlaszcza takie zamoczone w sosie
wlasnym....
Pozdrawiam
Sasannka
---
http://sasannka.xpect.pl
--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_-
-_--_--_--
>> www.REBEL.pl <<
Największy sklep z grami wszelkiego rodzaju w polskim Internecie!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-03 00:49:33
Temat: Re: pulpet"tapta" <t...@w...pl> wrote in message news:bt4khn$bi8$1@news2.ipartners.pl...
> Witam.
> Pałam chęcią zrobienia pysznego pulpeta (w znaczeniu cośtam z mięsa
> mielonego pieczone w jednym kawale w piekarniku, np. w rękawie) i tak sobie
> dumam, czy potraktować go jak normalne mielone w sensie składników, czy coś
> tak dodać innego, czy cóś? Proszę o porady z własnych doswiadczeń
> kulinarnych.
ja dodaje ketchupu do tej miesnej masy.
iwon(k)a
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-03 09:24:41
Temat: Re: pulpet
Użytkownik "Magdalena Witkowska" <s...@x...pl> napisał w wiadomości
news:bt4rv1$4i9$1@news.onet.pl...
>
> Jesli lubisz wlasne mielone, to chyba mozesz zastosowac dokladnie ten sam
> przepis :)
> Z takich dan robionych z mielonego miesa polecam pieczen rzymską - z
jajkiem
> sadzonym w srodku.
z jakim jajkiem? Znaczy sie co z tym jajkiem dokladniue robisz? Sadzisz to
jajko na patelni, a potem zwijasz w rulon i pakujesz do miesa? Ja znam
pulpet z jajkiem na twardo w srodku :}
Wytlumaczcie mi, prosze4
pozdrawiam
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-03 10:19:28
Temat: Re: pulpet> jajko na patelni, a potem zwijasz w rulon i pakujesz do miesa? Ja znam
> pulpet z jajkiem na twardo w srodku :}
No właśnie :)
gotujesz jajko na twardo, wsadzasz w środek miesa i zapiekasz :)
--
Pozdrawiam
Sasannka
---
http://sasannka.xpect.pl
--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_-
-_--_--_--
>> www.REBEL.pl <<
Największy sklep z grami wszelkiego rodzaju w polskim Internecie!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-03 11:22:45
Temat: Re: pulpetSat, 3 Jan 2004 11:19:28 +0100, na pl.rec.kuchnia, Magdalena Witkowska
napisał(a):
> No właśnie :)
> gotujesz jajko na twardo, wsadzasz w środek miesa i zapiekasz :)
więc to nie jest to jajko sadzone które wcześniej proponowałaś, a jajko na
twardo ;)
pozdrówka
Koko-sanka
--
Koko-sanka/CrazySquad Powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-03 18:31:57
Temat: Re: pulpet> > gotujesz jajko na twardo, wsadzasz w środek miesa i zapiekasz :)
>
> więc to nie jest to jajko sadzone które wcześniej proponowałaś, a jajko na
> twardo ;)
a..... faktycznie.... hehe, przejęzyczyłam sie w pierwszym poscie :)
-
Pozdrawiam
Sasannka
---
http://sasannka.xpect.pl
--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_-
-_--_--_--
>> www.REBEL.pl <<
Największy sklep z grami wszelkiego rodzaju w polskim Internecie!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |