Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia gicz cieleca

Grupy

Szukaj w grupach

 

gicz cieleca

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-10-29 08:33:48

Temat: Re: gicz cieleca - osso buco - dluuugie
Od: Cezary Gmyz <c...@z...media.pl> szukaj wiadomości tego autora

in article 1f212ac.1fgi7mz1rzkzjN%w...@t...com.pl, Wladyslaw Los at
w...@t...com.pl wrote on 29-10-2001 7:32:

> Cezary Gmyz <c...@z...media.pl> wrote:
>
>
>> piekarniku miesko bylo cudowne ale kosc nie zmiekla ani na jote. Teraz
>> wrzucilem ja do gara z woda i sie gotuje. Mam nadzieje, ze tak zmieknie i
>> wreszcie dobiore sie do szpiku
>
>
> Co ty kombinujesz z ta koscia? przeciez Ci nie zmieknie nawet jak ja
> bedziesz gotowal cal wiecznosc. (Chyba, ze ugotujesz ja w occie) I
> czemu zmiekniecie mialoby ulatwic wyjecie szpiku -- czy to cala kosc
> lacznie z glowkami?
> Szpik z dlugich kawalkow kosci -- takich do 10 cm. tradycyjnie sie
> wysysa, lub bardziej elegancko wyjada specjalna lyzka.
> Na przyszly raz kup gicz pocieta na plastry w supermarkecie HIT.
>
> Wladyslaw
Gotowalem jakies trzy godziny i masz racje byla tylko odrobine mieksza niz
surowa. Sadzilem wiec, ze podobnie jak kosci kurczece zmieknie pod wplywem
temperatury. Nigdy nie przyrzadzalem giczy a w moich ksiazkach byla zaledwie
adnotacja pokroj gicz w plastry co dla autorow tych dziel wydawalo sie byc
oczywistoscia. Tak nawiasem mowic gdzies czytalem. ze dostepne sa specjalne
brzeszczoty do nozy elektrycznych, ktorymi mozna ciac kosc. Ale ich nigdy
nie widzialem, chyba, ze to te same ktore stosujesie do mrozonego miesa
Czarek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-10-29 18:19:54

Temat: Re: gicz cieleca - osso buco - dluuugie
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora

----- Original Message -----
From: "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Monday, October 29, 2001 7:32 AM
Subject: Re: gicz cieleca - osso buco - dluuugie

> Na przyszly raz kup gicz pocieta na plastry w supermarkecie HIT.
>
> Wladyslaw
>
No popatrz, a jak w poznanskim hicie pytalam pania o gicz krojona w plastry
to oczy jej sie zrobily jak spodki. Musze chyba podrazyc temat.
Herbatka
galeria grupy kulinarnej: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
jesli chcesz dodac do niej swoje zdjecie - przeslij je na adres:
b...@d...com.pl


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-29 18:42:21

Temat: Re: gicz cieleca - osso buco - dluuugie
Od: "Kasia L." <l...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Herbatka" <b...@d...com.pl> napisał w wiadomości
news:006801c160a5$e1d9c420$0200a8c0@tea...
> ----- Original Message -----
> From: "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl>
> To: <p...@n...pl>
> Sent: Monday, October 29, 2001 7:32 AM
> Subject: Re: gicz cieleca - osso buco - dluuugie
>
> No popatrz, a jak w poznanskim hicie pytalam pania o gicz krojona w
plastry
> to oczy jej sie zrobily jak spodki. Musze chyba podrazyc temat.
> Herbatka

W Krakowie gicz można kupić we wszystkich supermarketach, zapytaj, w
Poznaniu też tak powinno być.

Kasia L


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Wkupne
Wypadalo by sie przywitac.
Tiramisu 2
kuchnia
Tiramisu ;))))

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »