| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-06-19 14:18:15
Temat: gofryzawsze zastanawiałam się w czym tkwi sekret kupnych gofrów, dlaczego sa inne
niż domowe, dopytałam pani sprzedającej i okazało sie, że oni dają maślankę
zamiast mleka a jako tłuszcz smalec, niestety nie zapamiętałam proporcji,
czy kto zna przepis na takie gofry?
K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-06-22 09:06:30
Temat: Re: gofry.... nie ,nie trudz sie szkoda myslenia, ja głowiłem sie przez pol roku
testujac chyba ze 100 roznych przepisow, wszysko oczywiscie w takiej
hipermarketowej gofrownicy! no i oczywiscie za kazdym razem nalesniki
wychodzily...
Dzis juz wiem ze caly sekret tkwi w gofrownicy! One poprostu za lekko sie
grzeja! Udalo mi sie kupic taka bardziej a'la profesionalna gofrownice za
naprawde malutkie pieniazki (moc 2x wieksza niz ta zwykla) i gofry jak kupne
wychodza z ciasta zwyklego nalesnikowego!
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-22 09:18:27
Temat: Re: gofry
Użytkownik Levis <l...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:cb8srq$6sp$...@n...onet.pl...
> .... nie ,nie trudz sie szkoda myslenia, ja głowiłem sie przez pol roku
> testujac chyba ze 100 roznych przepisow, wszysko oczywiscie w takiej
> hipermarketowej gofrownicy! no i oczywiscie za kazdym razem nalesniki
> wychodzily...
> Dzis juz wiem ze caly sekret tkwi w gofrownicy! One poprostu za lekko sie
> grzeja! Udalo mi sie kupic taka bardziej a'la profesionalna gofrownice za
> naprawde malutkie pieniazki (moc 2x wieksza niz ta zwykla) i gofry jak
kupne
> wychodza z ciasta zwyklego nalesnikowego!...
potwierdzam!!!
To jest dokladnie sedno - "gofrow takich jak w sklepie" :)
Temperatura musi je przyatakowac
agataw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-23 19:53:01
Temat: Re: gofry
Użytkownik "Levis" <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cb8srq$6sp$1@news.onet.pl...
> .... nie ,nie trudz sie szkoda myslenia, ja głowiłem sie przez pol roku
> testujac chyba ze 100 roznych przepisow, wszysko oczywiscie w takiej
> hipermarketowej gofrownicy! no i oczywiscie za kazdym razem nalesniki
> wychodzily...
> Dzis juz wiem ze caly sekret tkwi w gofrownicy! One poprostu za lekko sie
> grzeja! Udalo mi sie kupic taka bardziej a'la profesionalna gofrownice za
> naprawde malutkie pieniazki (moc 2x wieksza niz ta zwykla) i gofry jak
kupne
> wychodza z ciasta zwyklego nalesnikowego!
> Pozdrawiam
może i tak, a czy masz taką gofrownice? możesz podać firme, typ, gdzie
kupiłeś?
K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-24 21:28:46
Temat: Re: gofryAutor: "kaTaRzYnA" <k...@p...onet.pl> napisał:
> zawsze zastanawiałam się w czym tkwi sekret kupnych gofrów, dlaczego sa inne
> niż domowe, dopytałam pani sprzedającej i okazało sie, że oni dają maślankę
> zamiast mleka a jako tłuszcz smalec, niestety nie zapamiętałam proporcji,
> czy kto zna przepis na takie gofry?
> K
>
>
Już taki wątek był:
http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=watek&group=pl.rec
.kuchnia&tid=6982960
Ja wypróbowałam taki przepis:
Gofry
30dag maki
0,5l wody
7,5dag cukru pudru
szczypta soli
10dag masla (roztopione i wystudzone)
2 jajka
15g proszku do pieczenia
Wszystkie skladniki dobrze zmiksowac otrzymujac konsystencje ciasta
nalesnikowego. Gofry bardzo smaczne, chrupiace, ale nie należy ich układać na
talerzu tylko na czymś przewiewnym w rodzaju suszarki do naczyń.
Według tego przepisu były najbardziej podobne do oryginału.
Polecam i życzę smacznego.
Proszę o Wasze opinie jak wyszło.
Pozdrawiam
kajm
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |