« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-05-16 19:38:05
Temat: golonkaNo wlasnie. Jak ja zrobic?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-05-16 23:23:41
Temat: Re: golonka
wli2sp wrote:
>
> No wlasnie. Jak ja zrobic?
wrzuć do dużego gara
dolej wody
wsyp: sól, pieprz czarny, ziele anielskie, liść laurowy, trochu cebuli
gotuj 2-3 h
wyciąg i szam*, najlepiej z kap.kisz.zasm. + 100 g wina białego 40%
wszystkie inne przepisy to zachodnia dywersja :))
sadyl
* ofkoz z musztardą - jeśli chcesz dbać o linię lub zdrowie - mapisz na
priva - przyślę Ci moje zdjęcie: to powinno Cię na długo odstręczyć od
potraw golonkopodobnych :)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-17 04:31:33
Temat: Re: golonkasadyl <s...@p...onet.pl> wrote:
> wli2sp wrote:
> >
> > No wlasnie. Jak ja zrobic?
>
> wrzuć do dużego gara
Tak bez peklowania?
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-17 08:27:26
Temat: Re: golonkaUżytkownik "wli2sp" <w...@f...onet.pl> napisał:
> No wlasnie. Jak ja zrobic?
Zajrzyj tu http://www.kuchniaonline.pl/index.php?id=193&nr40=78
--
Biedron
www.kuchniaonline.pl, www.poszukiwacz.pl
**************
Serce sklada sie z dwoch komor,
dwoch przedsionkow i milosierdzia.
(Autor nieznany- przynajmniej ja go nie znam)
**************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-17 11:01:45
Temat: Re: golonka
Wladyslaw Los wrote:
> > wrzuć do dużego gara
>
> Tak bez peklowania?
Wiesz - jak mam ochotę na golonę to nie mam cierpliwości aby ją peklować
:))
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-17 11:41:29
Temat: Re: golonkaUżytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3B03AF99.75B888A3@poczta.onet.pl...
> > Tak bez peklowania?
>
> Wiesz - jak mam ochotę na golonę to nie mam cierpliwości aby ją peklować
Barbarzynco! To lepiej kupic od razu peklowana.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-17 16:25:02
Temat: Re: golonka
Użytkownik "wli2sp" <w...@f...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9dukm8$96n$1@news.internetia.pl...
> No wlasnie. Jak ja zrobic?
>
pokluj ja nozem i pykaj ja przez 1,5h na piwie (porter.....ja daje stronga)
przez ostatnie0,5 dodaj cebule. Potem odlej pol zawartosi z cebula reszte
wsadz do piekarnika i piecz tak z gosizne zreszt aaz bedzei mieka i polewaj
druga polowa sosu piwnego , a cebule przez sitko i masz pyszny sos do
golonki
pzodarwiam
PK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |