| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-16 09:17:13
Temat: golonkiWitam, jestem nowa - więc i nowy problem
A może i nie nowy ale dla mnie na pewno, bo choć nieraz
mam w przypływie dobrego humoru przebłyski fantazji
kulinarnej - to dziś na pewno nie. Mam 4 małe goloneczki
- naprawdę małe, bardzo zgrabne i już bez kości (z dziurą
w środku). Na razie stoję w kuchni i się gapię na to.
Obiad zaplanowany późno, na ok.17.00 (wtedy zazwyczaj
moja druga połowa wraca z niedzielnego wędkowania).
I cóż mnie biednej z tym począć ?
Zosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-16 11:27:40
Temat: Re: golonkiOn Sun, 16 Mar 2003 10:17:13 +0100, "zosia" <z...@m...gorzowwlkp.com>
wrote:
>Na razie stoję w kuchni i się gapię na to.
>Obiad zaplanowany późno, na ok.17.00 (wtedy zazwyczaj
>moja druga połowa wraca z niedzielnego wędkowania).
>I cóż mnie biednej z tym począć ?
Obgotowac z warzywami a potem do piekarnika zapiec, smarujac wczesniej
przyprawa do mies zmieszana z olejem. I najlepiej jak dasz do tego
jeszcze zmieniaki z piekarnika
--
Catalina
icq # 54287160
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-16 11:36:13
Temat: Re: golonki
Użytkownik "zosia" <z...@m...gorzowwlkp.com> napisał w wiadomości
news:b51fhf$a9h$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam, jestem nowa - więc i nowy problem
> A może i nie nowy ale dla mnie na pewno, bo choć nieraz
> mam w przypływie dobrego humoru przebłyski fantazji
> kulinarnej - to dziś na pewno nie. Mam 4 małe goloneczki
> - naprawdę małe, bardzo zgrabne i już bez kości (z dziurą
> w środku). Na razie stoję w kuchni i się gapię na to.
> Obiad zaplanowany późno, na ok.17.00 (wtedy zazwyczaj
> moja druga połowa wraca z niedzielnego wędkowania).
> I cóż mnie biednej z tym począć ?
> Zosia
>
No cóż smak ich zależy od tego czy były peklowane czy nie. Najprościej to
do garnka +włoszczyznę majeranek itp
gotowac na małym ogniu ale za to bardzo długo może więc na 17 się wyrobisz.
Ja gotuję zawsze powyżej 4g (oczywiście zależy od wielkości) Jak już
stwierdzisz że się rozgotowały i są mięciutkie to już ;o)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-16 11:56:02
Temat: Re: golonki
Użytkownik "Catalina" <c...@p...net> napisał w wiadomości
news:6rn87vgob1cc7po0ku9irgp2rg925akd10@4ax.com...
> On Sun, 16 Mar 2003 10:17:13 +0100, "zosia" <z...@m...gorzowwlkp.com>
> Obgotowac z warzywami a potem do piekarnika zapiec, smarujac wczesniej
> przyprawa do mies zmieszana z olejem. I najlepiej jak dasz do tego
> jeszcze zmieniaki z piekarnika
I jeszcze podlewac piwem mmmmmmmniam
a do ziemniakow, zasmazana kapusta z boczkiem
biala, kiszona, lub pol na pol :)
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-16 12:13:28
Temat: Odp: golonkiDzięki za golonkowe rady. Już się obgotowują.
A ta przyprawa do mięs to jaka, po prostu do mięs czy
jakaś specjalna ?
Zosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-16 13:52:23
Temat: Re: Odp: golonkiOn Sun, 16 Mar 2003 13:13:28 +0100, "zosia" <z...@m...gorzowwlkp.com>
wrote:
>Dzięki za golonkowe rady. Już się obgotowują.
>A ta przyprawa do mięs to jaka, po prostu do mięs czy
>jakaś specjalna ?
kamis czerwony do mies ;-))
--
Catalina
icq # 54287160
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |