Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia grzane piwo

Grupy

Szukaj w grupach

 

grzane piwo

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-23 15:03:41

Temat: grzane piwo
Od: "Goha" <g...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Za oknem paskuuudnie...Zimno, ciemno...
Czy ktos moglby napisac, jak to zrobic?
Z pozdrowieniami
Myszka



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-23 18:52:59

Temat: Re: grzane piwo
Od: "szama" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Grzane piwo bardzo prosto zrobić. Po prostu grzejesz piwo (tylko uważaj bo
może wykipić jak się zagotuje) i dolewasz soku z malin lub dodajesz troszkę
cunamonu lub goździków bądź czegoś innego, ale najlepiej na przeziębienie
wypić ciepłe z sokiem z malin bardzo dobrze rozgrzewa pod kocem.
Aga
Użytkownik "Goha" <g...@o...pl> napisał w wiadomości
news:arocna$dh2$2@news.onet.pl...
> Za oknem paskuuudnie...Zimno, ciemno...
> Czy ktos moglby napisac, jak to zrobic?
> Z pozdrowieniami
> Myszka
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-23 20:24:39

Temat: Re: grzane piwo
Od: "Przyklejka" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "szama" <
> i dolewasz soku z malin lub dodajesz troszkę
> cunamonu lub goździków bądź czegoś innego,

Ja dodaje 1 łyżeczke miodu
--

Pozdrawiam
Kasia ( pijąca wino z ryżu własnej produkcjii :-) )


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-24 06:56:24

Temat: Re: grzane piwo
Od: l...@a...com (Lilibell555) szukaj wiadomości tego autora

>Za oknem paskuuudnie...Zimno, ciemno...
>Czy ktos moglby napisac, jak to zrobic?
>Z pozdrowieniami
>Myszka

Mozna tez z koglem moglem zrobic tylko nie przesadzic z cukrem i uwazac zeby
sie jajka nie sciely.Fajne zamiast kolacji.Mniam.
Pozdr.Dot

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-24 20:27:53

Temat: Re: grzane piwo
Od: "anya" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Goha <g...@o...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:arocna$dh2$...@n...onet.pl...
> Za oknem paskuuudnie...Zimno, ciemno...
> Czy ktos moglby napisac, jak to zrobic?
> Z pozdrowieniami


z miodem a gdy cieplutkie juz, dodajemy plaster pomaranczy..powinno sie
dodac lyzeczke masla jeszcze, ale jakos nie moge sie przekonac do tego:-)

anya


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-24 20:40:34

Temat: Re: grzane piwo
Od: Piotr Zawadzki <p...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora

Przyklejka w wiadomości <aroo6r$58l$1@news.tpi.pl> napisał(a):

>
> Użytkownik "szama" <
> > i dolewasz soku z malin lub dodajesz troszkę
> > cunamonu lub goździków bądź czegoś innego,
>
> Ja dodaje 1 łyżeczke miodu

PROFANI! Do piwa nie ważcie się dodawać sok, miód czy inne obrzydlistwa!
Tylko odrobinę goździków, ociupinę cynamonu, w drodze wyjątku (wyjątek
polecany zwłaszcza dla pań) szczyptę cukru. Mieszając delikatnie
_podgrzewać_ (nie gotować! niech bogowie bronią przed doprowadzeniem do
wrzenia!), do temperatury ok. 40-50%. Podawać w glinianych kubkach lub
kuflach.

Z poważaniem
Piotr Zawadzki

--
Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-24 21:02:02

Temat: Re: grzane piwo
Od: "margola & zielarz" <malgos@spamu_nie_kochamy.panda.bg.univ.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Piotr Zawadzki" <p...@f...pl> napisał w wiadomości
news:arrddj$45u$1@news.tpi.pl...
> PROFANI! Do piwa nie ważcie się dodawać sok, miód czy inne obrzydlistwa!
> Tylko odrobinę goździków, ociupinę cynamonu, w drodze wyjątku (wyjątek
> polecany zwłaszcza dla pań) szczyptę cukru. Mieszając delikatnie
> _podgrzewać_ (nie gotować! niech bogowie bronią przed doprowadzeniem do
> wrzenia!), do temperatury ok. 40-50%. Podawać w glinianych kubkach lub
> kuflach.

aha istnieje jeszcze taka receptura, zeby walnac lyzke mieszanki pt. wino
grzane albo strucla jablkowa znanej na rynku firmy i wsadzic kufel do
mikrofali. Sama w knajpach widzialam. Na szczescie nie profanowane miodem i
sokiem ;)

Margola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-25 11:52:41

Temat: Re: grzane piwo
Od: Piotr Zawadzki <p...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora

margola & zielarz w wiadomości <arrf6l$hkg$1@news.tpi.pl> napisał(a):

> aha istnieje jeszcze taka receptura, zeby walnac lyzke mieszanki pt. wino
> grzane albo strucla jablkowa znanej na rynku firmy i wsadzic kufel do
> mikrofali.

Wrrr... :-}

> Sama w knajpach widzialam.

A tak, w knajpach - to wiele tłumaczy. Zamiast powoli podgrzewać,
czekając aż płyn przejdzie aromatem korzeni, w mikrofali najszybciej i
najprościej jest zrobić grzane piwo/wino dosypując sproszkowanych
ingrediencji. Paskudztwo. A w dodatku nie da sięwypić, bo ma okropny
osad na dnie (taki piaskowy, zamiast fragmentów kory cyn. i całych
goździków).

> Na szczescie nie profanowane miodem i sokiem ;)

Marne pocieszenie.

Z poważaniem
Piotr Zawadzki

--
Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-26 17:01:10

Temat: Re: grzane piwo
Od: "Goha" <g...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzieki za wszystkie rady. Od samego czytania mi sie cieplej zrobilo ;-)))
pozdrawiam
Myszka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

chlebek pita
Kuchnia japonska - jeszcze o ryzu
Kuchnia japonska - czesc 4
Cukier z trzciny cukrowej???
Szukam ksiazki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »