| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-23 15:03:41
Temat: grzane piwoZa oknem paskuuudnie...Zimno, ciemno...
Czy ktos moglby napisac, jak to zrobic?
Z pozdrowieniami
Myszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-23 18:52:59
Temat: Re: grzane piwoGrzane piwo bardzo prosto zrobić. Po prostu grzejesz piwo (tylko uważaj bo
może wykipić jak się zagotuje) i dolewasz soku z malin lub dodajesz troszkę
cunamonu lub goździków bądź czegoś innego, ale najlepiej na przeziębienie
wypić ciepłe z sokiem z malin bardzo dobrze rozgrzewa pod kocem.
Aga
Użytkownik "Goha" <g...@o...pl> napisał w wiadomości
news:arocna$dh2$2@news.onet.pl...
> Za oknem paskuuudnie...Zimno, ciemno...
> Czy ktos moglby napisac, jak to zrobic?
> Z pozdrowieniami
> Myszka
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-23 20:24:39
Temat: Re: grzane piwo
Użytkownik "szama" <
> i dolewasz soku z malin lub dodajesz troszkę
> cunamonu lub goździków bądź czegoś innego,
Ja dodaje 1 łyżeczke miodu
--
Pozdrawiam
Kasia ( pijąca wino z ryżu własnej produkcjii :-) )
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-24 06:56:24
Temat: Re: grzane piwo>Za oknem paskuuudnie...Zimno, ciemno...
>Czy ktos moglby napisac, jak to zrobic?
>Z pozdrowieniami
>Myszka
Mozna tez z koglem moglem zrobic tylko nie przesadzic z cukrem i uwazac zeby
sie jajka nie sciely.Fajne zamiast kolacji.Mniam.
Pozdr.Dot
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-24 20:27:53
Temat: Re: grzane piwo
Użytkownik Goha <g...@o...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:arocna$dh2$...@n...onet.pl...
> Za oknem paskuuudnie...Zimno, ciemno...
> Czy ktos moglby napisac, jak to zrobic?
> Z pozdrowieniami
z miodem a gdy cieplutkie juz, dodajemy plaster pomaranczy..powinno sie
dodac lyzeczke masla jeszcze, ale jakos nie moge sie przekonac do tego:-)
anya
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-24 20:40:34
Temat: Re: grzane piwoPrzyklejka w wiadomości <aroo6r$58l$1@news.tpi.pl> napisał(a):
>
> Użytkownik "szama" <
> > i dolewasz soku z malin lub dodajesz troszkę
> > cunamonu lub goździków bądź czegoś innego,
>
> Ja dodaje 1 łyżeczke miodu
PROFANI! Do piwa nie ważcie się dodawać sok, miód czy inne obrzydlistwa!
Tylko odrobinę goździków, ociupinę cynamonu, w drodze wyjątku (wyjątek
polecany zwłaszcza dla pań) szczyptę cukru. Mieszając delikatnie
_podgrzewać_ (nie gotować! niech bogowie bronią przed doprowadzeniem do
wrzenia!), do temperatury ok. 40-50%. Podawać w glinianych kubkach lub
kuflach.
Z poważaniem
Piotr Zawadzki
--
Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-24 21:02:02
Temat: Re: grzane piwo
Użytkownik "Piotr Zawadzki" <p...@f...pl> napisał w wiadomości
news:arrddj$45u$1@news.tpi.pl...
> PROFANI! Do piwa nie ważcie się dodawać sok, miód czy inne obrzydlistwa!
> Tylko odrobinę goździków, ociupinę cynamonu, w drodze wyjątku (wyjątek
> polecany zwłaszcza dla pań) szczyptę cukru. Mieszając delikatnie
> _podgrzewać_ (nie gotować! niech bogowie bronią przed doprowadzeniem do
> wrzenia!), do temperatury ok. 40-50%. Podawać w glinianych kubkach lub
> kuflach.
aha istnieje jeszcze taka receptura, zeby walnac lyzke mieszanki pt. wino
grzane albo strucla jablkowa znanej na rynku firmy i wsadzic kufel do
mikrofali. Sama w knajpach widzialam. Na szczescie nie profanowane miodem i
sokiem ;)
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-25 11:52:41
Temat: Re: grzane piwomargola & zielarz w wiadomości <arrf6l$hkg$1@news.tpi.pl> napisał(a):
> aha istnieje jeszcze taka receptura, zeby walnac lyzke mieszanki pt. wino
> grzane albo strucla jablkowa znanej na rynku firmy i wsadzic kufel do
> mikrofali.
Wrrr... :-}
> Sama w knajpach widzialam.
A tak, w knajpach - to wiele tłumaczy. Zamiast powoli podgrzewać,
czekając aż płyn przejdzie aromatem korzeni, w mikrofali najszybciej i
najprościej jest zrobić grzane piwo/wino dosypując sproszkowanych
ingrediencji. Paskudztwo. A w dodatku nie da sięwypić, bo ma okropny
osad na dnie (taki piaskowy, zamiast fragmentów kory cyn. i całych
goździków).
> Na szczescie nie profanowane miodem i sokiem ;)
Marne pocieszenie.
Z poważaniem
Piotr Zawadzki
--
Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-26 17:01:10
Temat: Re: grzane piwoDzieki za wszystkie rady. Od samego czytania mi sie cieplej zrobilo ;-)))
pozdrawiam
Myszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |