| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-07 07:45:32
Temat: habaneroJakos' do tej pory nie mia?em okazji
zakosztowac najostrzejszej (podobno)
papryki swiata w stanie naturalnym.
No i dzisiaj sie odwaz.y?em. Wzia;?em
papryczke; habanero, taka; s'liczna; poma-
ran'czowa;, i na próbe; uszczkna;?em z niej
kawa?ek wielkos'ci okruszka. Ostroz.nie
po?oz.y?em na je;zyku ... i nic !!!
Prawie z.adnego smaku, zero pieczenia,
troche tylko zacze;?o mi sie; kre;cic' w nosie,
ale to (nieopacznie) zignorowa?em....
Pó? papryczki posieka?em drobno, do tego
troche cebuli, pomidora, cztery jajka i zrobi?em
prosty omlet z warzywami. Omlet jak omlet, niez?y,
ale czy taki ostry? Dla mnie nie, a jes'li to
od cebuli. Moje kochanie jednak stwierdzi?o,
z.e tak ostrego omleta jeszcze nigdy nie jad?o...
Pomys'la?em, z.e moz.e to albo ja w ogóle juz.
straci?em zmys? smaku, albo nie wiem.
Ukroi?em c'wierc' papryczki i zjad?em au naturel.
Ostrego smaku prawie nie czuje (?!), tylko tak jakos'
kre;ci w nosie i zbiera sie; na czkawke;. Nie rozumieja;c,
co sie; dzieje, zjad?em dla testu zwyk?e jalapeno.
DZIALA!!! Jalapeno jest ostre jak trzeba.
Poys'la?em, z.e moz.e to habanero by?o jakies' lewe, ale
nie wiedzia?em jak wyt?umaczyc' reakcje kochania?
Po jakims' czasie zacze;?o mnie piec. Najpierw re;ce,
potem noga (musia?em dotkna;c' re;ka; po papryczce do
swojego uda), policzki... Cud, z.e nie dotkna;?em
oka. Mine;?o kilkanas'cie godzin, i wcia;z. troche;
piecze. Ale tylko skóra, nic w ustach ani w gardle
ani w prze?yku.
Czy to moz.liwe, z.ebym jakos' genetycznie(?) by?
nieczu?y na smak habanero? Czy komus' z Was tez.
cos' takiego sie; zdarzy?o?
Anzelm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |