« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-19 14:58:09
Temat: hamburgery z grillamam na nie smaczka, ale jeszcze nigdy nie robiłam, więc liczę, że starzy
wyżeracze tego typu potraw pomogą.
Jakie mięsko kupić, i co dalej z nim zrobić, żeby trzymało się toto na grilu
kupy i nie rozpadło, bo to ponoć z mielonego albo siekanego i co wsadzić
jeszcze do tego mięska? Bo z bułkami i kapustkami z ogórkiem kiszonym,
cebulką i sosami to sobie poradzę :))
Z góry dziękuję i czekam, bo jutro z rana jadę po mięsko, a po południu
śmigam nad jezioro
Tylko doszły mnie słuchy, że pogoda ma się załamać, ja też się chyba załamię
:(((
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-19 16:37:24
Temat: Re: hamburgery z grillaOn Wed, 19 Jun 2002 16:58:09 +0200, "Wkn" <w...@w...pl> wrote:
>mam na nie smaczka, ale jeszcze nigdy nie robiłam, więc liczę, że starzy
>wyżeracze tego typu potraw pomogą.
>Jakie mięsko kupić, i co dalej z nim zrobić, żeby trzymało się toto na grilu
>kupy i nie rozpadło, bo to ponoć z mielonego albo siekanego i co wsadzić
>jeszcze do tego mięska? Bo z bułkami i kapustkami z ogórkiem kiszonym,
>cebulką i sosami to sobie poradzę :))
>Z góry dziękuję i czekam, bo jutro z rana jadę po mięsko, a po południu
>śmigam nad jezioro
>Tylko doszły mnie słuchy, że pogoda ma się załamać, ja też się chyba załamię
>:(((
>
>wkn
>
Na klasycznego - nic nie wsadzaj - zmiel mieso , ulep ksztalt
porzadany i na grilla go...
Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-19 17:07:30
Temat: Re: hamburgery z grillaOn Wed, 19 Jun 2002 16:37:24 GMT, "Art(Gruby)" <j...@p...net>
wrote:
>On Wed, 19 Jun 2002 16:58:09 +0200, "Wkn" <w...@w...pl> wrote:
>
>>mam na nie smaczka, ale jeszcze nigdy nie robi?am, wi?c licz?, ?e starzy
>>wy?eracze tego typu potraw pomog?.
>>Jakie mi?sko kupi?, i co dalej z nim zrobi?, ?eby trzyma?o si? toto na grilu
>>kupy i nie rozpad?o, bo to pono? z mielonego albo siekanego i co wsadzi?
>>jeszcze do tego mi?ska? Bo z bu?kami i kapustkami z ogórkiem kiszonym,
>>cebulk? i sosami to sobie poradz? :))
>>Z góry dzi?kuj? i czekam, bo jutro z rana jad? po mi?sko, a po po?udniu
>>?migam nad jezioro
>>Tylko dosz?y mnie s?uchy, ?e pogoda ma si? za?ama?, ja te? si? chyba za?ami?
>>:(((
>>
>>wkn
>>
>
>Na klasycznego - nic nie wsadzaj - zmiel mieso , ulep ksztalt
>porzadany i na grilla go...
>
>Art(Gruby)
>Abyssus abyssum invocat.
na pewno zaraz ktos wrzasnei, ze nie mlec a skrobac (choc...czy
ja wiem...nie ma Waldka ;)) ) te miecho
Trysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-20 05:52:13
Temat: Re: hamburgery z grillaja zrobilem cos takiego:
1 kg miesa mielonego
1 mala posiekana cebula
1 zabek czosnku
0,5 kieliszka brendy
1 lyzeczka soli
0,5 lyzeczki swierzo zmielonego pieprzu
garsc posiekanej natki pietruszki
- wszysto razem bardzo dokladnie wyrobilem, ulepilem kotlety /wielkosci malych
paczkow/ odstawilem na 3 godz. do lodowki, przed grilowaniem posypalem przyprawa
meksykanska do grila, nieco splaszczylem i grilowalem - wyszly pyszne
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-20 11:39:57
Temat: Re: hamburgery z grillaKrysia Thompson wrote:
>>Na klasycznego - nic nie wsadzaj - zmiel mieso , ulep ksztalt
>>porzadany i na grilla go...
> na pewno zaraz ktos wrzasnei, ze nie mlec a skrobac (choc...czy
> ja wiem...nie ma Waldka ;)) ) te miecho
Waldek juz jest.
Pewnie przebija sie przez XXX postow :-)
--
Lukasz Madeksza
Department of Computer Sciences
Technische Universitaet Berlin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-20 12:56:43
Temat: Re: hamburgery z grilla
>> >>Z góry dzi?kuj? i czekam, bo jutro z rana jad? po mi?sko, a po po?udniu
>> >>?migam nad jezioro
>> >>Tylko dosz?y mnie s?uchy, ?e pogoda ma si? za?ama?, ja te? si? chyba za?ami?
>> >>:(((
>
>> >Na klasycznego - nic nie wsadzaj - zmiel mieso , ulep ksztalt
>> >porzadany i na grilla go...
>> >
>> >Art(Gruby)
>> >Abyssus abyssum invocat.
>>
>> na pewno zaraz ktos wrzasnei, ze nie mlec a skrobac (choc...czy
>> ja wiem...nie ma Waldka ;)) ) te miecho
>
>z?apa?em!!!!
>
>Ju? jestem. Mi?so posieka?, nie mieli?. Ale jak kto? zmieli, to
>bejzbolowców nie wy?l?.
>
>Waldek
wiedzialam, ze zdazysz!!!!!!!!!
Trysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-20 13:09:13
Temat: Re: hamburgery z grilla> >>mam na nie smaczka, ale jeszcze nigdy nie robi?am, wi?c licz?, ?e starzy
> >>wy?eracze tego typu potraw pomog?.
> >>Jakie mi?sko kupi?, i co dalej z nim zrobi?, ?eby trzyma?o si? toto na grilu
> >>kupy i nie rozpad?o, bo to pono? z mielonego albo siekanego i co wsadzi?
> >>jeszcze do tego mi?ska? Bo z bu?kami i kapustkami z ogórkiem kiszonym,
> >>cebulk? i sosami to sobie poradz? :))
> >>Z góry dzi?kuj? i czekam, bo jutro z rana jad? po mi?sko, a po po?udniu
> >>?migam nad jezioro
> >>Tylko dosz?y mnie s?uchy, ?e pogoda ma si? za?ama?, ja te? si? chyba za?ami?
> >>:(((
> >Na klasycznego - nic nie wsadzaj - zmiel mieso , ulep ksztalt
> >porzadany i na grilla go...
> >
> >Art(Gruby)
> >Abyssus abyssum invocat.
>
> na pewno zaraz ktos wrzasnei, ze nie mlec a skrobac (choc...czy
> ja wiem...nie ma Waldka ;)) ) te miecho
złapałem!!!!
Już jestem. Mięso posiekać, nie mielić. Ale jak ktoś zmieli, to
bejzbolowców nie wyślę.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-24 06:04:57
Temat: Re: hamburgery z grilla
Użytkownik kw <k...@a...wbc.lublin.pl.NOSPAM> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:3...@a...wbc.lublin.pl.NOSPA
M...
> ja zrobilem cos takiego:
> 1 kg miesa mielonego
> 1 mala posiekana cebula
> 1 zabek czosnku
> 0,5 kieliszka brendy
> 1 lyzeczka soli
> 0,5 lyzeczki swierzo zmielonego pieprzu
> garsc posiekanej natki pietruszki
>
> - wszysto razem bardzo dokladnie wyrobilem, ulepilem kotlety /wielkosci
malych
> paczkow/ odstawilem na 3 godz. do lodowki, przed grilowaniem posypalem
przyprawa
> meksykanska do grila, nieco splaszczylem i grilowalem - wyszly pyszne
>
>
a to ja mialam inne:
pól kilo mielonego wola
1 jajo
2 lyzki bulki tartej uprzednio nasaczonej mlekiem
sól, pieprz
zgrilowalismy, bula tradycyjnie z sezamem, na nia kapusta czerwona, na to
sos ostry rózowy, na to hamburger, na to kapusta wloska, na to sos
pieprzowy, potem pokrojona cebulka i ogórejk kiszony i sos chili.
O rany, ale bylo dobreee :))) Znowu to powtórze.
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |