| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-02-03 09:54:13
Temat: imbirWitam!
Mam pytanie, czy swierzy korzen imbiru bedzie współgrał z pomidorowym
sosem??
Nigdy nie laczylam tych skladnikow razem, stad moja niewiedza :)
W jakim "towarzystwie" imbir najlepiej oddaje swoje walory potrawie?
pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-02-03 10:02:39
Temat: Re: imbir
Użytkownik "rina" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:drv9jk$f7h$1@news.task.gda.pl...
> Witam!
>
> Mam pytanie, czy swierzy korzen imbiru bedzie współgrał z pomidorowym
> sosem??
> Nigdy nie laczylam tych skladnikow razem, stad moja niewiedza :)
> W jakim "towarzystwie" imbir najlepiej oddaje swoje walory potrawie?
Mój TŻ ostatnio zrobił sos słodko-kwaśny do kurczaka.
Składał się on z wody, koncentratu, cukru i ananasa.
Wtarł do tego świeżego imbiru. Było rewelacyjne w smaku.
Sylwia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-02-03 10:27:23
Temat: Re: imbirrina <r...@w...pl> napisał(a):
> Witam!
>
> Mam pytanie, czy swierzy korzen imbiru bedzie współgrał z pomidorowym
> sosem??
świeży, to po pierwsze
> Nigdy nie laczylam tych skladnikow razem, stad moja niewiedza :)
> W jakim "towarzystwie" imbir najlepiej oddaje swoje walory potrawie?
Imbir jet bardzo uniewersalny i nadaje się do różnych mieszanek.
Pyszny deser:
brzoskwinie z puszki pokrojone w kosteczkę, sok doprawiony tabasco i
zmiażdżonym korzeniem imbiru - taki kompocik nieco inny w smaku; polecam.
Dobrze smakuje do szybkich sosów na bazie oliwy do makaronów. Do sosów
makaronowcyh także.
Zalecam dodawanie imbiru na koniec gotowania, tuż przed wydaniem; najlepiej
wtedy pachnie.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-02-03 10:33:56
Temat: Re: imbir
> Zalecam dodawanie imbiru na koniec gotowania, tuż przed wydaniem;
najlepiej
> wtedy pachnie.
potrawy się chyba podaje, a nie wydaje, mistrzu ortografii i gramatyki :)
pozdrawiam i dziekuje za przepis na deser
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-02-03 10:38:08
Temat: Re: imbirturecky wrote:
> rina <r...@w...pl> napisał(a):
>
>
>>Witam!
>>
>>Mam pytanie, czy swierzy korzen imbiru bedzie współgrał z pomidorowym
>>sosem??
>
>
> świeży, to po pierwsze
>
>
>>Nigdy nie laczylam tych skladnikow razem, stad moja niewiedza :)
>>W jakim "towarzystwie" imbir najlepiej oddaje swoje walory potrawie?
>
>
> Imbir jet bardzo uniewersalny i nadaje się do różnych mieszanek.
> Pyszny deser:
> brzoskwinie z puszki pokrojone w kosteczkę, sok doprawiony tabasco i
> zmiażdżonym korzeniem imbiru - taki kompocik nieco inny w smaku; polecam.
> Dobrze smakuje do szybkich sosów na bazie oliwy do makaronów. Do sosów
> makaronowcyh także.
> Zalecam dodawanie imbiru na koniec gotowania, tuż przed wydaniem; najlepiej
> wtedy pachnie.
>
a co do meritum, to z pomidorami imbir tak nie za bardzo.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-02-03 10:44:42
Temat: Re: imbir> a co do meritum, to z pomidorami imbir tak nie za bardzo.
>
> Waldek
no więc z czym "bardzo" :)
rina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-02-03 10:54:07
Temat: Re: imbirrina <r...@w...pl> napisał(a):
>
>
> > Zalecam dodawanie imbiru na koniec gotowania, tuż przed wydaniem;
> najlepiej
> > wtedy pachnie.
>
> potrawy się chyba podaje, a nie wydaje, mistrzu ortografii i gramatyki :)
http://kuchnia.siwek.info/kuchnia_sosy.htm
http://www.dawnakuchnia.republika.pl/bazant.htm
http://pychotka.pl/pychotka/content/view/2718/104/
to tylko 3 z kilkuset stron, jakie dały gugle, gdzie użyto "na wydaniu" w
stosunku do potraw.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-02-03 10:56:45
Temat: Re: imbirrina wrote:
>>a co do meritum, to z pomidorami imbir tak nie za bardzo.
>>
>>Waldek
>
>
> no więc z czym "bardzo" :)
ja daję do sosów curry i dań chińskopodobnych.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-02-03 11:01:00
Temat: Re: imbirWaldemar Krzok napisał(a):
> a co do meritum, to z pomidorami imbir tak nie za bardzo.
>
Alez bardzo :)
Moj ulubiony sos pomidorowo-imbirowy:
Potrzebne sa: sloiczek koncentratu pomidorowego (najlepiej nadaje sie
Pudliszki), po 2-3 lyzki cukru i octu winnego, lyzeczka maki
ziemniaczanej, starty imbir (tylko i wylacznie swiezy, suszony sie nie
nadaje).
Zagotowac koncentrat z cukrem, imbirem i octem, dodac make rozmieszana w
odrobinie wody, wymieszac, zagotowac.
Najlepiej smakuje z kurczakiem w ciescie kokosowym.
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-02-03 11:24:46
Temat: Re: imbir
> http://kuchnia.siwek.info/kuchnia_sosy.htm
> http://www.dawnakuchnia.republika.pl/bazant.htm
> http://pychotka.pl/pychotka/content/view/2718/104/
>
> to tylko 3 z kilkuset stron, jakie dały gugle, gdzie użyto "na wydaniu" w
> stosunku do potraw.
dla mnie to troche archaicznie brzmi, no ale ekspertem nie jestem :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |