Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jablka w sloiki

Grupy

Szukaj w grupach

 

jablka w sloiki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-02 16:44:44

Temat: jablka w sloiki
Od: "Agnieszka Litwin" <a...@a...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Pilnie potrzebuje sposobu zrobienia jablek w sloiki takich tartych..
Aga w szale przetwarzania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-08-16 09:34:34

Temat: RE: jablka w sloiki
Od: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info) szukaj wiadomości tego autora

From: Agnieszka Litwin

> Pilnie potrzebuje sposobu zrobienia jablek w sloiki takich tartych..
> Aga w szale przetwarzania

Ja to robię tak:

Jabłka kwaśne (renety, antonówki) obieram, usuwam gniazda, kroję w
średnie kawałki (lubię, jak owoce są nie do końca rozprażone w musie).
Wrzucam do garnka, dolewam ciut wody na dno, zagotowuję, mieszam,
gotuję pod przykryciem, aż dojdą do pożądanej konsystencji czasami
mieszając (krótko to wychodzi, jabłka są szybkie). Następnie słodzę.
Daję około 30 dag cukru na kilogram obranych jabłek, ale ja lubię mało
słodkie. Takie trzeba długo pasteryzować, żeby się nie zepsuły (około
45 min.). Z cukrem trzeba jeszcze chwilę pogotować cały czas
mieszając, żeby nie były zbyt wodniste.

--
Maya - konfitura jeżynowo - malinowa
"When God made man, she was only testing"


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Odchodze :-(
Zdrowe odzywianie - metoda Montignac?
pierogi z kapusta i grzybami
kuchnia w aneksie
Re: Omlety

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »