Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ruskie pierogi

Grupy

Szukaj w grupach

 

ruskie pierogi

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-14 16:55:54

Temat: ruskie pierogi
Od: "Daniel Podobinski" <d...@l...it> szukaj wiadomości tego autora

Prosze o pomoc mam chec na dobre ruskie pierogi a nie mam przepisu jak je
zrobic .Dziekuje Daniel


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-08-14 17:53:12

Temat: Re: ruskie pierogi
Od: "Ewa" <t...@b...wroc.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Daniel Podobinski" <d...@l...it> napisał w wiadomości
news:uKce7.342$f52.11586@news.infostrada.it...
> Prosze o pomoc mam chec na dobre ruskie pierogi a nie mam przepisu jak je
> zrobic .Dziekuje Daniel
>
>
Ha, właśnie dziś zrobiłam je po raz pierwszy w życiu i ....wyszły świetne
(tak mówił mąż, a ja - cóż - nie wypada się chwalić). Zmiksowałam 25 dag
twarogu, dodałam dwie spore podsmażone na oliwie cebule (oczywiście
wcześniej pokrojone w dość drobną kosteczkę). Do tego 6 też niemałych
ugotowanych ziemniaków, dokładnie zgniecionych (nie chciało mi się wyciągać
maszynki do mielenia). Wszystko to ugniatamy (dobrze, gdy ziemniaki są
ciepłe, wtedy farsz jest bardziej zwarty i dobrze formuje). Pieprz, sól i
ew. słodka mielona papryka. No to farsz gotowy. A ciasto? No cóż, ja robię
"na oko", jeśli chodzi o proporcje. Mniej więcej 2,5 szklanki mąki, dodaję
żółtko i łyżkę masła, rozcieram i powolutku dodaję gorącą wodę. Zagniatamy.
Mam nadzieję, że przepis się przyda. Smacznego.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jablka w sloiki
Odchodze :-(
Zdrowe odzywianie - metoda Montignac?
pierogi z kapusta i grzybami
kuchnia w aneksie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »