Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zeberka po meksykansku

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zeberka po meksykansku

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-14 17:10:42

Temat: Zeberka po meksykansku
Od: Robert Keller <n...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zeberka (w zaleznosci od osob, gustow i innych czynnikow) troche
obgotowac, natrzec musztarda, olejem i posypac pieprzem. Odstawic na 1-2
godz. przygotowac sos z:
2 lyzek oleju
3/4 szkl. soku pomidorowego
szczypty pieprzu cayenne
3 lyzek miodu
2 rozgniecionych zabkow czosnku
oraz soli i pieprzu do smaku.
W przepisie bylo, zeby grillowac ok. 20 min, czesto przewracajac i
smarujac sosem. Ja, z braku grilla, uzywam gornego opiekacza
piekarnikowego. Im czesciej smaruje zeberka sosikiem, tym beda bardziej
aromatyczne.
Smacznego :-)
Pozdrawiam
Aneta

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ruskie pierogi
jablka w sloiki
Odchodze :-(
Zdrowe odzywianie - metoda Montignac?
pierogi z kapusta i grzybami

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »