| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-14 17:10:42
Temat: Zeberka po meksykanskuZeberka (w zaleznosci od osob, gustow i innych czynnikow) troche
obgotowac, natrzec musztarda, olejem i posypac pieprzem. Odstawic na 1-2
godz. przygotowac sos z:
2 lyzek oleju
3/4 szkl. soku pomidorowego
szczypty pieprzu cayenne
3 lyzek miodu
2 rozgniecionych zabkow czosnku
oraz soli i pieprzu do smaku.
W przepisie bylo, zeby grillowac ok. 20 min, czesto przewracajac i
smarujac sosem. Ja, z braku grilla, uzywam gornego opiekacza
piekarnikowego. Im czesciej smaruje zeberka sosikiem, tym beda bardziej
aromatyczne.
Smacznego :-)
Pozdrawiam
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |