Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak brzoskwinie w zalewie

Grupy

Szukaj w grupach

 

jak brzoskwinie w zalewie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-22 20:41:28

Temat: jak brzoskwinie w zalewie
Od: Beazuku <b...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.
Chcialam zrobic do sloiczków polówki brzoskwin.
Myslalam o jakiejs slodkiej zalewie, ale nie wiem jakie proporcje.
Jak zrobic aby brzoskwinie sie nie rozpadly.
Chodzi mi o to by nadawaly sie do deserów i ciast np. pod galaretke.

Szukalam troche ale niestety niewiele znalazlam.
mam cos takiego ale nie wiem czy sie nadaje ( w orginale byla to zalewa
do cukini)
"Zalewa: stosunek octu i wody 1:6/ np. 3 l wody-
> > 1/2 l octu na tą porcję 20 dag cukru. Dodać trochę soli, ziele
angielskie,
> > liść laurowy i kilka goździków / nie za dużo/ . "

Prosze o wszelkie wskazówki. Brzoskwinie obrodzily.

--
Pozdrawiam Beazuku z Zielonej Góry
...............
www.republika.pl/beazuku
GG 5380907

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-23 05:35:25

Temat: Re: jak brzoskwinie w zalewie
Od: "Dorota Kalinowska" <d...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Beazuku" <b...@g...pl> napisał w wiadomości
news:cisnqh$uo6$1@news.dialog.net.pl...
> Witam.
> Chcialam zrobic do sloiczków polówki brzoskwin.
> Myslalam o jakiejs slodkiej zalewie, ale nie wiem jakie proporcje.

Brzoskwinie nie najlepiej się przechowują, więc im więcej dasz cukru tym
większa szansa na przetrwanie.
Ja przygotowyję syrop 0,5l wody + 40-50 dag cukru, którym zalewam obrane i
przekrojone na pół brzoskwinie, po czym pasteryzuję 15-20 minut.

> Jak zrobic aby brzoskwinie sie nie rozpadly.

Nie rozpadają się.


> Chodzi mi o to by nadawaly sie do deserów i ciast np. pod galaretke.
>
> Szukalam troche ale niestety niewiele znalazlam.
> mam cos takiego ale nie wiem czy sie nadaje ( w orginale byla to zalewa
> do cukini)
> "Zalewa: stosunek octu i wody 1:6/ np. 3 l wody-
> > > 1/2 l octu na tą porcję 20 dag cukru. Dodać trochę soli, ziele
> angielskie,
> > > liść laurowy i kilka goździków / nie za dużo/ . "

No nie wiem, ale skoro mają być do ciast to ten ocet chyba nie bardzo
pasuje.

Pozdrawiam
Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-23 06:39:00

Temat: Re: jak brzoskwinie w zalewie
Od: Beazuku <b...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.
Dzieki wielkie!!!Nie wiedzialam nawet jak sie do tego zabrac.
No to jutro zaczynam.
--
Pozdrawiam Beazuku z Zielonej Góry co dopiero w tym roku zaczela
przetwory robic :)
...............
www.republika.pl/beazuku
GG 5380907

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kukurydza na depresje
Chłopy! KTÓRĄ?
Przyprawy do zup
Powidła prawdziwe
do czego sluzy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »