| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-26 07:56:12
Temat: jak to jest z orzechami? (pilne troche;)Witam wszsytkich!
to pewnie blahe pytanie dla obecnych tu mistrzow kuchni (ale sie podlizuje
;) ale mam szybkie pytanie - jak sie dodaje wszelkiego rodzaju orzechy
(wloskie, laskowe) i migdaly do ciasta, to podobno je trzeba sparzyc tak?
I wystarczy je w tym celu wrzatkiem zalac na chwile i wysuszyc... to
wszsytko?
No bo co zrobic zeby one nie byly takie twarde? bo nie mam doswiadczenia w
ciastach...
pozdrawiam,
El@
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-26 08:33:43
Temat: Re: jak to jest z orzechami? (pilne troche;)
Użytkownik "El@" <e...@g...pl> napisał w wiadomości
news:b8de33$pst$1@inews.gazeta.pl...
> ;) ale mam szybkie pytanie - jak sie dodaje wszelkiego rodzaju
orzechy
> (wloskie, laskowe) i migdaly do ciasta, to podobno je trzeba
sparzyc tak?
> I wystarczy je w tym celu wrzatkiem zalac na chwile i
wysuszyc... to
> wszsytko?
Witam,
Ja zawsze zalewam wrzątkiem na kilka minut, nie suszę, potem
obieram ze skóki, ile się da, pokroić na wielkość wg smaku, i
bezpośrednio przed dodaniem do ciasta porządnie obtoczyć w mące
(żeby nie opadły na dno ciasta).
Pozdrawiam/Jacek
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |