Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jakość mąki

Grupy

Szukaj w grupach

 

jakość mąki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-08-17 21:01:57

Temat: jakość mąki
Od: "centurion" <c...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Wybaczcie pytanie które tu padło przed rokiem, a może
dawniej . Google "oślepły" na wyszukanie tego postu.
Chodzi mi o jakość mąki.
Czy tortowa 400 jest gorsza od 500, czy odwrotnie ?
Mam na myśli jej miałkość, granulację czy jak to inaczej
nazwać ?
Krótko mówiąc, której użyć do szarlotki 400, czy 500 ?
Kiedyś była jedna tortowa więc nie było problemu.
Teraz jest kilka rodzajów w sklepie jednocześnie.
Szepnijcie coś na ten temat, bo założyłem się z żoną
że upiekę tę szarlotkę, a nie chcę już w "przedbiegach"
się wyłożyć.
Pozdrowienia:
Centurion < Jerzy Dąbrowski>




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-08-17 21:18:09

Temat: Re: jakość mąki
Od: "Robert" <krańtór@póćżtą.óńęt.pł> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "centurion" <c...@t...pl> napisał w wiadomości
news:de08j7$amk$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Wybaczcie pytanie które tu padło przed rokiem, a może
> dawniej . Google "oślepły" na wyszukanie tego postu.
>

Załóż im okulary i poszukaj postu z 25.07.2005.

Robert

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-08-17 22:09:23

Temat: Re: jakość mąki
Od: "centurion" <c...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Robert" <krańtór@póćżtą.óńęt.pł> napisał w wiadomości
news:de09j1$3gk$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "centurion" <c...@t...pl> napisał w wiadomości
> news:de08j7$amk$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Wybaczcie pytanie które tu padło przed rokiem, a może
> > dawniej . Google "oślepły" na wyszukanie tego postu.
> >
>
> Załóż im okulary i poszukaj postu z 25.07.2005.

Nie znalazłem pod tą datą żadnej sensownej informacji.
Poza technicznymi informacjami o ilości popiołu po spaleniu
100 kg. mąki.
Ale przeoczyłem link do :Patrycja Kazala 31 Sty. 2001 06:19
I tam rzeczywiście jest precyzyjne wyjaśnienie.
Dzięki.
Centurion







› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-08-17 23:32:09

Temat: Re: jakość mąki
Od: "Robert" <krańtór@póćżtą.óńęt.pł> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "centurion" <c...@t...pl> napisał w wiadomości
news:de0chc$t3f$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>> Nie znalazłem pod tą datą żadnej sensownej informacji.
> Poza technicznymi informacjami o ilości popiołu po spaleniu
> 100 kg. mąki.
>
To jest własnie odpowiedź na Twoje pierwsze, podstawowe pytanie,
które cytuję:

>Chodzi mi o jakość mąki. Czy tortowa 400 jest gorsza od 500,
>czy odwrotnie ?

Jeśli to nie jest sensowna informacja...

Robert

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kurki..
Kokilki
sprzet kuchenny marki Ariston...
zabudowanie lodowki
jajka przepiorcze - pytanie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »