| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-08-17 21:01:57
Temat: jakość mąkiWybaczcie pytanie które tu padło przed rokiem, a może
dawniej . Google "oślepły" na wyszukanie tego postu.
Chodzi mi o jakość mąki.
Czy tortowa 400 jest gorsza od 500, czy odwrotnie ?
Mam na myśli jej miałkość, granulację czy jak to inaczej
nazwać ?
Krótko mówiąc, której użyć do szarlotki 400, czy 500 ?
Kiedyś była jedna tortowa więc nie było problemu.
Teraz jest kilka rodzajów w sklepie jednocześnie.
Szepnijcie coś na ten temat, bo założyłem się z żoną
że upiekę tę szarlotkę, a nie chcę już w "przedbiegach"
się wyłożyć.
Pozdrowienia:
Centurion < Jerzy Dąbrowski>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-08-17 21:18:09
Temat: Re: jakość mąki
Użytkownik "centurion" <c...@t...pl> napisał w wiadomości
news:de08j7$amk$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Wybaczcie pytanie które tu padło przed rokiem, a może
> dawniej . Google "oślepły" na wyszukanie tego postu.
>
Załóż im okulary i poszukaj postu z 25.07.2005.
Robert
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-08-17 22:09:23
Temat: Re: jakość mąki
Użytkownik "Robert" <krańtór@póćżtą.óńęt.pł> napisał w wiadomości
news:de09j1$3gk$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "centurion" <c...@t...pl> napisał w wiadomości
> news:de08j7$amk$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Wybaczcie pytanie które tu padło przed rokiem, a może
> > dawniej . Google "oślepły" na wyszukanie tego postu.
> >
>
> Załóż im okulary i poszukaj postu z 25.07.2005.
Nie znalazłem pod tą datą żadnej sensownej informacji.
Poza technicznymi informacjami o ilości popiołu po spaleniu
100 kg. mąki.
Ale przeoczyłem link do :Patrycja Kazala 31 Sty. 2001 06:19
I tam rzeczywiście jest precyzyjne wyjaśnienie.
Dzięki.
Centurion
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-08-17 23:32:09
Temat: Re: jakość mąki
Użytkownik "centurion" <c...@t...pl> napisał w wiadomości
news:de0chc$t3f$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>> Nie znalazłem pod tą datą żadnej sensownej informacji.
> Poza technicznymi informacjami o ilości popiołu po spaleniu
> 100 kg. mąki.
>
To jest własnie odpowiedź na Twoje pierwsze, podstawowe pytanie,
które cytuję:
>Chodzi mi o jakość mąki. Czy tortowa 400 jest gorsza od 500,
>czy odwrotnie ?
Jeśli to nie jest sensowna informacja...
Robert
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |