Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jest problem blondynki

Grupy

Szukaj w grupach

 

jest problem blondynki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-01-15 21:50:50

Temat: jest problem blondynki
Od: "Asia" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

mam przepis na ciasta, gdzie jest napisane, zeby przez trzy godziny gotować
mleko skondensowane w puszce. Pytanie blondynki: w zamknietej czy otwartej? W
zamknietej to nie zrobi sie wielkie buummm

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-01-15 22:19:59

Temat: Re: jest problem blondynki
Od: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Asia" wrote in message...
> mam przepis na ciasta, gdzie jest napisane, zeby przez trzy godziny
> gotować
> mleko skondensowane w puszce. Pytanie blondynki: w zamknietej czy
> otwartej? W
> zamknietej to nie zrobi sie wielkie buummm

Zamknietej.
Nie zrobi buummm, jesli dopilnujesz, zeby woda nie wyparowala...

Bozenka z Wilna :-)
sloneczna miodzio dziewczyna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-15 22:31:02

Temat: Re: jest problem blondynki
Od: "Kina" <z...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Asia" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:675c.000013f7.41e99039@newsgate.onet.pl...
> mam przepis na ciasta, gdzie jest napisane, zeby przez trzy godziny
gotować
> mleko skondensowane w puszce. Pytanie blondynki: w zamknietej czy
otwartej? W
> zamknietej to nie zrobi sie wielkie buummm
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

:))
nie zrobi bum o ile nie będziesz próbowała sie do niej dobić zaraz po
wyjęciu z gara :)
Moja siostra (brunetka) tak zrobiła i miała spory problem...

pozdrawiam
kina


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-16 10:03:19

Temat: Re: jest problem blondynki
Od: "Marthy" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kina <z...@o...pl> napisal(a):
> nie zrobi bum o ile nie będziesz próbowała sie do niej dobić zaraz po
> wyjęciu z gara :)

Po ugotowaniu zwykle czekam 10 minut, polewajac puszke zimna woda do
momentu, kiedy bede mogl spokojnie ja trzymac. Potem trzeba szybko ja
otwierac, bo resztki cisnienia wypychaja zawartosc przez maly otworek, a
jezeli naciecie bedzie duze, to cisnienie szybko sie wyrowna i nie wypcha
duzej ilosci tej pysznosci :)
A z buuum trzeba uwazac - znajomy zapomnial o puszce, wiec wygotowala sie
woda. Efekt - cala kuchnia w ciemnych plamach (sciany, sufit), do tego
resztki wydostaly sie poza kuchnie. Ogolnie - lepiej pamietac, chyba ze chce
sie miec motywacje do ponownego malowania kuchni ;-)

--
Marthy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-16 15:57:48

Temat: Re: jest problem blondynki
Od: "Jacek Mleczarz" <j...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

> A z buuum trzeba uwazac - znajomy zapomnial o puszce, wiec wygotowala sie
> woda. Efekt - cala kuchnia w ciemnych plamach (sciany, sufit), do tego
> resztki wydostaly sie poza kuchnie. Ogolnie - lepiej pamietac, chyba ze
chce
> sie miec motywacje do ponownego malowania kuchni ;-)

Podczas gotowania puszka musi być koniecznie cała pod wodą, nie koniecznie
musi stać, może również leżeć :)

Pzdr
Jacek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-16 16:57:53

Temat: Re: jest problem blondynki
Od: "Fishman" <d...@w...to.poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Jacek Mleczarz" <j...@a...pl> napisał w wiadomości
news:cse2sr$m3i$1@news.onet.pl...
> Podczas gotowania puszka musi być koniecznie cała pod wodą, nie koniecznie
> musi stać, może również leżeć :)

A jak już się ugotuje, to zawartość miksujemy z wódką w proporcjach 2
puszki/0,5 litra :D Mniam ;)

Fishman.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-16 19:19:21

Temat: Re: jest problem blondynki
Od: "Ania B-J" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Fishman wrote:
> A jak już się ugotuje, to zawartość miksujemy z wódką w proporcjach 2
> puszki/0,5 litra :D Mniam ;)

Ja już 2 x korzystałam z tego przepisu (z grupy :) ) i faktycznie b. dobre.
Tyle, że za przecieram przez sitko i zamiast wódki biorę mleko zwykłe i
spirytus. A miksujesz w kubku miksującym (ja mam dosyć mały ok. 0,5 l)
czy"łapkami" .

pzdr.
Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-16 21:48:53

Temat: Re: jest problem blondynki
Od: "Fishman" <d...@w...to.poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ania B-J" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cseel9$4og$1@news.onet.pl...
> Fishman wrote:
>> A jak już się ugotuje, to zawartość miksujemy z wódką w proporcjach 2
>> puszki/0,5 litra :D Mniam ;)
>
> Ja już 2 x korzystałam z tego przepisu (z grupy :) ) i faktycznie b.
> dobre.
> Tyle, że za przecieram przez sitko i zamiast wódki biorę mleko zwykłe i
> spirytus. A miksujesz w kubku miksującym (ja mam dosyć mały ok. 0,5 l)
> czy"łapkami" .

Czyli wychodzi coś w stylu Malibu?

Fishman.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-16 22:07:35

Temat: Re: jest problem blondynki
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak) szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 15 Jan 2005 23:19:59 +0100, "Bozena"
<b...@s...pw.edu.pl> wrote:

>"Asia" wrote in message...
>> mam przepis na ciasta, gdzie jest napisane, zeby przez trzy godziny
>> gotować
>> mleko skondensowane w puszce. Pytanie blondynki: w zamknietej czy
>> otwartej? W
>> zamknietej to nie zrobi sie wielkie buummm
>
>Zamknietej.
>Nie zrobi buummm, jesli dopilnujesz, zeby woda nie wyparowala...

I zeby puszka nie miala bezposredniej stycznosci z denkiem garnka -
kawal szmaty wlozyc i wystarczy.

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-16 22:18:17

Temat: Re: jest problem blondynki
Od: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Dariusz K. Ladziak" wrote in message...
> I zeby puszka nie miala bezposredniej stycznosci z denkiem garnka -
> kawal szmaty wlozyc i wystarczy.

tu sie nie zgodze... moim zdaniem, w tej sytuacji jest to zupelnie bez
znaczenia... w koncu puszka szklana nie jest... nigdy nie wkladam zadnych
szmatek...

Bozenka z Wilna :-)
sloneczna miodzio dziewczyna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jak długo trzymać w lodówce..
Ajerkoniak z masłem
makaron,pieczarki itd
Dietetyczna kuchnia
bezy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »