Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jeszcze cos z kapusty pekinskiej

Grupy

Szukaj w grupach

 

jeszcze cos z kapusty pekinskiej

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-01-23 08:01:28

Temat: Re: jeszcze cos z kapusty pekinskiej
Od: Magda Rzepka <m...@i...zabrze.pl> szukaj wiadomości tego autora

Hej Pat (boski skrot...) juz wyjasniam :)
Patrycja Kazala wrote:
>> a nie jest za krucha/delikatna? nie rozpada sie? nie lamie?
Nie, tylko takiej kapusty to ja nie gotuje. Starczy sparzyc goraca woda,
a listki same sie latwo oddziela.

> a co do pieczarek to tez musze sprobowac [ciach]
Zachecam :))

M.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-01-23 08:05:06

Temat: Re: Fasola po bretonsku
Od: Bogusław Kempny <k...@s...com.pl> szukaj wiadomości tego autora



Klient - rzeczoznawcyap - info wrote:
>

>
> Aaaa! Zapomnialam! Oczywiscie koncentrat!
>

ja dodaje jeszcze ugotowany wedzony boczek (w osobnej wodzie, bo
gotuje sie krocej lub dluzej), lyzke miodu i na koniec sporo
majeranku.

BK

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-23 08:09:30

Temat: Re: Ryz z pieczarkami (farsz)
Od: Magda Rzepka <m...@i...zabrze.pl> szukaj wiadomości tego autora

piomia_chip wrote:
>
> Ja bardzo poprosze o przepis na farsz do golabkow z ryzem i pieczarkami
> (dokladny).

Hm ... postaram sie dokladnie podac.

Pieczarek duzo czyli gdzies 80 dkg, kroimy w kostki i podsmazamy na
sporej cebuli i lyzce oliwy. W miedzyczasie gotujemy dwa woreczki ryzu
(tylko parboiled). Jak gotowe beda pieczarki wszystko razem mieszamy
dodajac do smaku sol, pieprz i maggi. Ja przyprawiam dosc mocno by w
konfrontacji z kapusta farsz mial wyrazisty smak :)

Magda

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-23 11:38:37

Temat: Re: jeszcze cos z kapusty pekinskiej
Od: marzka <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Magda Rzepka wrote:

> Hej Pat (boski skrot...) juz wyjasniam :)
> Patrycja Kazala wrote:
> >> a nie jest za krucha/delikatna? nie rozpada sie? nie lamie?
> Nie, tylko takiej kapusty to ja nie gotuje. Starczy sparzyc goraca woda,
> a listki same sie latwo oddziela.

A po zawinieciu co z nimi robisz, podsmarzasz, podgotowujesz, jakis sos do
tego ?

--
pozdrawia
marzka zaciekawiona
---------------------------
http://www.martysia.prv.pl
---------------------------

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-23 13:28:52

Temat: Re: jeszcze cos z kapusty pekinskiej
Od: Magda Rzepka <m...@i...zabrze.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zaciekawionej Marzce odpowiadam :)

Zawiniete golabki ukladam w naczyniu zaroodpornym, podlewam rosolem (ach
ten nieszczesny rosol ;) z kostki tez moze byc ... ) potem do piekarnika
(elektryczny na 30 min w 180-200 stopni), jesli rosolu malo, podlewam
delikatnie w trakcie.
Sos owszem: pomidorowy, czasem z dodatkiem papryki.

Pozdrawiam :))
M.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-24 18:52:35

Temat: Re: jeszcze cos z kapusty pekinskiej
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Magda Rzepka <m...@i...zabrze.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@i...zabrze.pl...
> Zaciekawionej Marzce odpowiadam :)
>
> Zawiniete golabki ukladam w naczyniu zaroodpornym, podlewam rosolem (ach
> ten nieszczesny rosol ;) z kostki tez moze byc ... ) potem do piekarnika
> (elektryczny na 30 min w 180-200 stopni), jesli rosolu malo, podlewam
> delikatnie w trakcie.
> Sos owszem: pomidorowy, czasem z dodatkiem papryki.
>
> Pozdrawiam :))
> M.

jery!!! ja te pysznosci musze miec w piontek na obiad!!!!!!!!!!!!!!
ale smaka narobiliscie ze japitole!
:))))) ale dzieki, bo mi sie po malu pomyslu zaczynaly konczyc:)

pozdry Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-24 21:05:26

Temat: Re: Fasola po bretonsku
Od: Jo'Asia <J...@r...art.pl> szukaj wiadomości tego autora

Maya wystukała w wiadomości
<N...@r...co
m.pl>:

> From: Jo'Asia

>>Maya wystukała w wiadomości
>> <N...@r...co
m.pl>:

> Rrrrany, co TO ^ jest?!?

Mnie sie pytasz? To Twój serwer takie tasiemce daje :).

Jo'Asia

--
(\(\ Joanna Słupek (\_/) http://rassun.art.pl /)/)
=(';')= j...@h...pl =(';')= http://www.esensja.pl =(';')=
~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~
Aleksander Macedoński miał konia Bęcwała.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-25 14:58:33

Temat: Re: jeszcze cos z kapusty pekinskiej
Od: marzka <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Magda Rzepka wrote:

> Zaciekawionej Marzce odpowiadam :)
>
> Zawiniete golabki ukladam w naczyniu zaroodpornym, podlewam rosolem (ach
> ten nieszczesny rosol ;) z kostki tez moze byc ... ) potem do piekarnika
> (elektryczny na 30 min w 180-200 stopni), jesli rosolu malo, podlewam
> delikatnie w trakcie.
> Sos owszem: pomidorowy, czasem z dodatkiem papryki.

DZiekuje bardzo, jestem juz bardzo optymistycznie nastawiona do tych
golabkow, wiec pewnie wkrotce bede jej jesc ;-)))))

--
pozdrawiam
marzka
---------------------------
http://www.martysia.prv.pl
---------------------------

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Glupie pytanie o... szwedzkie pierogi
Faworki na Plancie
cacyki
Re: Lodówka Gorenje
Co jadłem w 1967 roku?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »