« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-02-24 09:56:08
Temat: Re: jogurt a antybiotykUżytkownik "Kaja" <k...@n...ma.wp.pl> napisał w wiadomości
news:vmv7kfj8ek01$.9pewk0hqp8jc$.dlg@40tude.net...
>
> > nie musi byc akurat danonek. moze byc maly kubeczek jogurtu firmy
> > "krzak"
> > a nalwiekszy marketingowiec sposrod medykow zapewne nie slyszal o
np.
> > lactovaginalu, aby pieczarki mu nie przeszkadzaly w rydzykowaniu z
> > marketingowa samiczka ;-)
>
> Mnie się trochę śmiać chce jak piszecie o tych jogurcikach z
konserwantami.
> Zawsze kupowałam do antybiotyków kefir, albo zsiadłe mleko, albo
lakcid.
i bardzo dobrze robisz. zauwaz jednak, ze kefir czy grzybek tybetanski
to nie dokladnie to samo co zsiadle mleko czy jogurt
--
pozdro
ape
Ne noceas, dum vis prodesse, memento! (Ovidius)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-02-24 10:18:35
Temat: Re: jogurt a antybiotykdalacin c to silny antybiotyk (choć trudno o takie podziały)
Wszystkie jogurty są sztuczne, z mleka w proszku i konserwantami
W czasie leczenia antybiotykami lepiej nie spożywac żadnych przetw. mlecznych,
zniszczone przez antybiotyk kosmki jelitowe nie trawią laktozy
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-02-24 10:33:42
Temat: Re: jogurt a antybiotykUżytkownik " ant" <a...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dtmmhr$m6k$1@inews.gazeta.pl...
> dalacin c to silny antybiotyk (choć trudno o takie podziały)
> Wszystkie jogurty są sztuczne, z mleka w proszku i konserwantami
> W czasie leczenia antybiotykami lepiej nie spożywac żadnych przetw.
mlecznych,
> zniszczone przez antybiotyk kosmki jelitowe nie trawią laktozy
a jak odbudujesz flore bakteryjna przewodu pokarmowego wybita przez
dowolny antybiotyk przyjety per os?
trawienie laktozy to nie ta bajka
btw. dzis trudno takze o naturalny antybiotyk
--
pozdro
ape
Ne noceas, dum vis prodesse, memento! (Ovidius)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-02-24 14:47:23
Temat: Re: jogurt a antybiotykUżytkownik "Kaja" <k...@n...ma.wp.pl> napisał w wiadomości
news:vmv7kfj8ek01$.9pewk0hqp8jc$.dlg@40tude.net...
> Mnie się trochę śmiać chce jak piszecie o tych jogurcikach z
> konserwantami.
> Zawsze kupowałam do antybiotyków kefir, albo zsiadłe mleko, albo lakcid.
moj lekarz mowi, ze tylko jogurt naturalny. to, co wymienilas - nie, a juz
lakcid to wart tyle, co zeszloroczny snieg:( to zdanie mojego lekarza, nie
moje, wiec na mnie nie krzycz:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-02-24 20:47:20
Temat: Re: jogurt a antybiotykFri, 24 Feb 2006 10:56:08 +0100, *ape*
<news:dtmlce$9e7$1@nemesis.news.tpi.pl> napisał(a):
>> Mnie się trochę śmiać chce jak piszecie o tych jogurcikach z
>> konserwantami.
>> Zawsze kupowałam do antybiotyków kefir, albo zsiadłe mleko, albo
>> lakcid.
> i bardzo dobrze robisz. zauwaz jednak, ze kefir czy grzybek tybetanski
> to nie dokladnie to samo co zsiadle mleko czy jogurt
Tak.
--
Kaja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-02-24 20:49:27
Temat: Re: jogurt a antybiotykFri, 24 Feb 2006 15:47:23 +0100, *siliana*
<news:43ff1981$0$1449$f69f905@mamut2.aster.pl> napisał(a):
> moj lekarz mowi, ze tylko jogurt naturalny. to, co wymienilas - nie, a juz
> lakcid to wart tyle, co zeszloroczny snieg:( to zdanie mojego lekarza, nie
> moje, wiec na mnie nie krzycz:)
Ciekawa jestem co powie mój lekarz jak go przy okazji zapytam ;-)
--
Kaja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |