« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-12-28 21:25:45
Temat: kafelki na podłodze w kuchni - problemMam na podłodze w kuchni kafelki od paru lat.
Oczywiście jak je kupowałam, to były ponoć super do kuchni, twarde, odporne
etc.
Teraz po paru latach są oczywiście tu i tam powyszczerbiane,
na ciemno - i widać,
mimo, że niczym ciężkim nie rzucam - może jakiś sztuciec, albo i same z
siebie - bo są takie miejsca, gdzie nie mogło nic spaść.
Jako kobieta ;-) pomalowałam szczerby lakierem do paznokci pod kolor, ale
lakier oczywiście zżółkł....
Więc mam pytanie- jaką farbę użyć, aby nie żółkło - uwzględniając chodzenie
i mycie, proszki czy inne środki,
Pozdrawiam
Fiora
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-12-28 21:39:10
Temat: Re: kafelki na podłodze w kuchni - problemfiora napisał(a):
> Mam na podłodze w kuchni kafelki od paru lat.
> Oczywiście jak je kupowałam, to były ponoć super do kuchni, twarde, odporne
> etc.
> Teraz po paru latach są oczywiście tu i tam powyszczerbiane,
> na ciemno - i widać,
> mimo, że niczym ciężkim nie rzucam - może jakiś sztuciec, albo i same z
> siebie - bo są takie miejsca, gdzie nie mogło nic spaść.
> Jako kobieta ;-) pomalowałam szczerby lakierem do paznokci pod kolor, ale
> lakier oczywiście zżółkł....
> Więc mam pytanie- jaką farbę użyć, aby nie żółkło - uwzględniając chodzenie
> i mycie, proszki czy inne środki,
ech.. nie lepiej sie zmobilizowac i wymienc na nowe? bardziej pancerne? ;-)
a z ciekawosci spytam - co to sa za plytki?
(ps.. wiem, wiem.. to kosztuje ;-)
--
Pozdrawiam - T0SIA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-12-30 15:52:53
Temat: Re: kafelki na podłodze w kuchni - problemteż mam ten problem płytki są włoskie ,może są jakieś specjalne
środki do renowacji odpryskó na glazurze? wanda
T0SIA napisał(a):
> fiora napisał(a):
> > Mam na podłodze w kuchni kafelki od paru lat.
> > Oczywiście jak je kupowałam, to były ponoć super do kuchni, twarde, odporne
> > etc.
> > Teraz po paru latach są oczywiście tu i tam powyszczerbiane,
> > na ciemno - i widać,
> > mimo, że niczym ciężkim nie rzucam - może jakiś sztuciec, albo i same z
> > siebie - bo są takie miejsca, gdzie nie mogło nic spaść.
> > Jako kobieta ;-) pomalowałam szczerby lakierem do paznokci pod kolor, ale
> > lakier oczywiście zżółkł....
> > Więc mam pytanie- jaką farbę użyć, aby nie żółkło - uwzględniając chodzenie
> > i mycie, proszki czy inne środki,
>
> ech.. nie lepiej sie zmobilizowac i wymienc na nowe? bardziej pancerne? ;-)
> a z ciekawosci spytam - co to sa za plytki?
>
>
> (ps.. wiem, wiem.. to kosztuje ;-)
>
> --
> Pozdrawiam - T0SIA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-01-08 16:01:01
Temat: Re: kafelki na podłodze w kuchni - problemfiora wrote:
> Mam na podłodze w kuchni kafelki od paru lat.
> Oczywiście jak je kupowałam, to były ponoć super do kuchni, twarde, odporne
> etc.
> Teraz po paru latach są oczywiście tu i tam powyszczerbiane,
> na ciemno - i widać,
> mimo, że niczym ciężkim nie rzucam - może jakiś sztuciec, albo i same z
> siebie
Każda płytka może pęknąć lub się ukruszyć, gdy spadnie na nią coś
twardego (np. sztućce) z wysokości. Następnym razem proponuję gres
nieszkliwiony. Nawet jak się wykruszy, to pod spodem jest to samo.
fonon
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-01-09 11:59:00
Temat: Re: kafelki na podłodze w kuchni - problemMożna spróbować zaszpachlować ubytki fugą o zbliżonym do płytki kolorze.
Musi to być fuga do wąskich spoin.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |