| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-01 10:59:44
Temat: kalafiorWitam
Pytanie
Czy i w jaki sposób da się udoskonalić tak wyśmienitą potrawę jak
gotowany kalafior z tartą bułeczką ????
--
Ropcio
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-06-01 11:11:43
Temat: Re: kalafiorUżytkownik "Ropcio" <r...@p...promail.pl> napisał w wiadomości
news:9f7snv$jgv$1@news.tpi.pl...
> Czy i w jaki sposób da się udoskonalić tak wyśmienitą potrawę jak
> gotowany kalafior z tartą bułeczką ????
>
Co prawda nie przepadam za gotowanym, ale jadlem raz taki, gdzie do tej
buleczki dodane byly jeszcze zmielone (grubo, nie na miazge) orzechy
wloskie. Calkiem wzbogacilo - mysle, ze jeszcze lepiej pasowaloby to do
brokula, albo zielonych szparagow (tylko po co jesc zielone szparagi ;).
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-01 11:12:41
Temat: Re: kalafior> Czy i w jaki sposób da się udoskonalić tak wyśmienitą potrawę jak
> gotowany kalafior z tartą bułeczką ????
na wiele roznych sposobow:
http://kuchnia.3miasto.pl/211.htm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-01 11:14:28
Temat: Re: kalafior
Użytkownik "Ropcio" <r...@p...promail.pl> napisał w wiadomości
news:9f7snv$jgv$1@news.tpi.pl...
> Witam
> Pytanie
> Czy i w jaki sposób da się udoskonalić tak wyśmienitą potrawę jak
> gotowany kalafior z tartą bułeczką ????
a po co?
No a jeśli już musisz to podać z młodymi ziemniaczkami okraszonymi masełkiem
i posypanymi koperkiem ;-)))
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-01 11:59:23
Temat: Odp: kalafiorobgotuj ok. 7 min, zrób ciasto nalesnikowe i zamaczaj kawałki kalafiora,
smaż na złoto.
pychota
kachna
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:9f7tf3$2ck$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Ropcio" <r...@p...promail.pl> napisał w wiadomości
> news:9f7snv$jgv$1@news.tpi.pl...
> > Witam
> > Pytanie
> > Czy i w jaki sposób da się udoskonalić tak wyśmienitą potrawę jak
> > gotowany kalafior z tartą bułeczką ????
>
> a po co?
> No a jeśli już musisz to podać z młodymi ziemniaczkami okraszonymi
masełkiem
> i posypanymi koperkiem ;-)))
>
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-01 12:35:08
Temat: Re: kalafior> Witam
> Pytanie
> Czy i w jaki sposób da się udoskonalić tak wyśmienitą potrawę jak
> gotowany kalafior z tartą bułeczką ????
>
> --
>
> Ropcio
>
> gotuję chwilę krócej, wykładam do żaroodpornego naczynia i posypuję startym
żółtym serem i zapiekam chwilę w piekarniku. Dużo lepsze niż z bułką tartą.
Jola
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-01 14:12:06
Temat: Re: kalafiorOn 1 Jun 2001 14:35:08 +0200, <j...@p...onet.pl> wrote:
>> Witam
>> Pytanie
>> Czy i w jaki sposób da si? udoskonali? tak wy?mienit? potraw? jak
>> gotowany kalafior z tart? bu?eczk? ????
>>
>> --
>>
>> Ropcio
albo moim niesmiertelnym sosem serowym....
Krysia
>>
>> gotuj? chwil? krócej, wyk?adam do ?aroodpornego naczynia i posypuj? startym
>?ó?tym serem i zapiekam chwil? w piekarniku. Du?o lepsze ni? z bu?k? tart?.
>Jola
>>
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-02 08:01:23
Temat: Re: kalafiorRopcio <r...@p...promail.pl> wrote:
> Witam
> Pytanie
> Czy i w jaki sposób da się udoskonalić tak wyśmienitą potrawę jak
> gotowany kalafior z tartą bu"eczką ????
>
Tak samo jak bardziej zaokraglic kule bilardowa.
Klasyki udoskonalic sie nie da -- bo kazda poprawka zmieni ja w cos
innego. Mozna natomiast zrobic cos lepiej lub gorzej. Jezeli np.
gotujesz kalafior w wodzie, to sprobuj na parze.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-02 16:28:43
Temat: Odp: kalafior
> Witam
> Pytanie
> Czy i w jaki sposób da się udoskonalić tak wyśmienitą potrawę jak
> gotowany kalafior z tartą bułeczką ???
Moja propozycja jest nastepujaca:
O.k. polowy maja Magda Rzepka opisala w swoim liscie "zapiekanke na sposob
francuski"(poszukaj w archiwum - ja przepis zapisalem na dysku). Zapiekanka
zaje.....ista. Ale do rzeczy. Opisany w tej zapiekance sos oparty na serku
Brie i galce muszkatolowej to po prostu mistrzostwo swiata (moim skromnym
zdaniem, oczywiscie). Gdyby kalafiorka pokroic na mniejsze kawalki, ulozyc w
naczyniu zaroodpornym, zalac calosc opisanym sosem i zapiec to wszystko w
piekarniku, to mysle, ze moglo by to byc nawet zjadliwe......
Pozdrawiam
Wojtek mailto:w...@p...onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-04 13:23:39
Temat: Re: kalafior>Witam
>Pytanie
>Czy i w jaki sposób da się udoskonalić tak wyśmienitą potrawę jak
>gotowany kalafior z tartą bułeczką ????
>
-->
>
> Ropcio
>
ja gotowanego kalafiora na pół twardo zapiekam wraz z ziemniaczkami
(młodziutkimi mhm pycha) w piekarniku, polane to wszystko beszamelem i
posypane żółtym serem. Wychodzi palce lizać.
Teresa P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |