« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-23 14:02:54
Temat: kapustka do knedliNa pewno ten kto jadl knedliki w czechach pamieta wysmienity smak kapusty
zasmazanej .
No i zaczelem robic i kicha
Czy jest jakis wyprobowany sposob na w/w
za wszelkie uwagi i propozycje dziekuje
a dzisiejsze zjem mniej orginalnie:(
AC3
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-23 16:06:32
Temat: Re: kapustka do knedli
Użytkownik "ac3" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aro2c7$m9g$1@news.tpi.pl...
> Na pewno ten kto jadl knedliki w czechach pamieta wysmienity smak kapusty
> zasmazanej .
> No i zaczelem robic i kicha
> Czy jest jakis wyprobowany sposob na w/w
> za wszelkie uwagi i propozycje dziekuje
> a dzisiejsze zjem mniej orginalnie:(
> AC3
>
>
a jak ja robilas? Ja co prawda nie jadlam prawdziwych czeskich knedli z
kapucha, ale zasmazana robie tak:
kupuje kiszona, odciskam, kroje na krotsze pasma i smaze na odrobine oleju
dosc dlugo, az sciemnieje. Potem przyprawic i juz.
Mozna tez podgotowac i potem podsmazac, dodajac przypraw, w tym oczywiscie
soli, pieprzu, papryki, kminku, można przypraw do bigosu, mozna z
podgotowanymi suszonymi grzybami laczyc itp.
Niezle nawet :)
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-24 11:36:32
Temat: Re: kapustka do knedli
>
> a jak ja robilas? Ja co prawda nie jadlam prawdziwych czeskich knedli z
> kapucha, ale zasmazana robie tak:
> kupuje kiszona, odciskam, kroje na krotsze pasma i smaze na odrobine oleju
> dosc dlugo, az sciemnieje. Potem przyprawic i juz.
> Mozna tez podgotowac i potem podsmazac, dodajac przypraw, w tym oczywiscie
> soli, pieprzu, papryki, kminku, można przypraw do bigosu, mozna z
> podgotowanymi suszonymi grzybami laczyc itp.
> Niezle nawet :)
>
> Naturalnie ale oni to robia troszke inaczej jest biala, zupelnie jakby
tylko byla gotowana i wypelniacz tez maczny moze smietana i slodka jest
naprawde pycha, bedzie trzeba na pivko pojechac i spytac pani kucharki jak
oni to robia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |