| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-14 10:00:31
Temat: Re: kasza jeczmienna
Barbara <b...@p...onet.pl> wrote in message
news:3ba1d5d4@news.vogel.pl...
>
> najpierw przykryte, ale po pewnym czasie, jak chce żeby sos trochę
odparował
> odkrywam naczynie.
>
dzieki za rady, jak tylko zjemy krupnik (3li jakies 2 dni) to zabieram sie
za papryke.
Asia :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-14 10:07:24
Temat: Re: kasza jeczmienna
Użytkownik "asia" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9nskhc$lv3$1@news.tpi.pl...
>
> Barbara <b...@p...onet.pl> wrote in message
> news:3ba1d435@news.vogel.pl...
> >
> > ja to ukladam w naczyniu, podlewam wodą i do piekarnika na godzine albo
> > troche wiecej (zeby papryka byla miekka) i gotowe.
>
> a zapiekasz przykryte czy odkryte?
najpierw przykryte, ale po pewnym czasie, jak chce żeby sos trochę odparował
odkrywam naczynie.
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-14 11:15:06
Temat: Re: kasza jeczmienna
> Witam wszystkich!
Jestem nowa jeżeli chodzi o pisanie bo czytam Was juz dlugi czas.
Mam przepis na salatke z kaszy, prosty, szybki. Przepis z jakies ksiazeczki
kucharskiej.
Gotujemy kasze na sypko, pod koniec gotowania dodajemy 2-3 lyzki oliwy zeby
sie kasza nie sklejala.
Dodajemy 2-3 ( moze byc wiecej ) rozgniecione zabki czosnku i duzo natki
pietruszki, sol, pieprz
do smaku, mozna dodac jeszcze troche oliwy. doskonałe na cieplo, na zimno.
Ostatnio podalam tak przyrzadzona kasze do miesa z grilla i goscie wszystko
zjedli w ekspresowym tempie choc na poczatku przygladali sie temu dosc
nieufnie. Polecam
Pozdrawiam Kizia ( Asia)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |