| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-14 07:52:14
Temat: maślaczkiWitam
Kupiłam dziś rano kilogram pięknych maślaczków.
I zastanawiam się co można by z nich przyrządzić (oczywiście poza uduszeniem
ich z cebulką, w śmietanie).
Macie jakieś sprawdzone przepisy albo nowe pomysły?
MauaM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-14 08:42:42
Temat: Re: maślaczkiMauaM wrote:
> Witam
> Kupiłam dziś rano kilogram pięknych maślaczków.
> I zastanawiam się co można by z nich przyrządzić (oczywiście poza uduszeniem
> ich z cebulką, w śmietanie).
> Macie jakieś sprawdzone przepisy albo nowe pomysły?
> MauaM
Moja siostra zrobila ostatnio tarte z maslakami. Kruche ciasto, na to podduszone
maslaki, na wierzch kilka plastrow pomidora nawet wyladowalo. No i oczywiscie
zolty ser i beszamel. Upieczone i zjedzone. Calkiem dobre, mniam, mniam
Zycze smacznej grzybkowej wyzerki
Maria
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-14 09:19:27
Temat: Re: maślaczkiUżytkownik "Maria U." <m...@f...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3BA1C301.8723F20C@friko6.onet.pl...
> Moja siostra zrobila ostatnio tarte z maslakami. Kruche ciasto, na to
podduszone
> maslaki, na wierzch kilka plastrow pomidora nawet wyladowalo. No i
oczywiscie
> zolty ser i beszamel. Upieczone i zjedzone. Calkiem dobre, mniam, mniam
>
Ha! A pewnie w analogiczny sposob moznaby i lazanie zrobic.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-14 09:27:14
Temat: Re: maślaczkiMauaM napisala:
> Kupiłam dziś rano kilogram pięknych maślaczków.
> I zastanawiam się co można by z nich przyrządzić (oczywiście poza uduszeniem
> ich z cebulką, w śmietanie).
Usmażone na masełku... Mniam! Ale obierania to już Ci nie
zazdroszczę ;-)
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-14 09:30:39
Temat: Odp: maślaczki
Użytkownik MauaM <m...@d...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9nsd26$6es$...@h...uw.edu.pl...
> Witam
> Kupiłam dziś rano kilogram pięknych maślaczków.
> I zastanawiam się co można by z nich przyrządzić (oczywiście poza
uduszeniem
> ich z cebulką, w śmietanie).
> Macie jakieś sprawdzone przepisy albo nowe pomysły?
> MauaM
A może pyszną zupkę grzybową.
Ela.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-14 09:50:41
Temat: Re: maślaczki"Krystyna Chiger" wrote in message
>
> Usmażone na masełku... Mniam! Ale obierania to już Ci nie
> zazdroszczę ;-)
>
No właśnie. A propos obierania. Dlaczego kapelusiki maślaczków trzeba
obdzierać ze skórki?
MauaM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-18 07:09:47
Temat: Re: maślaczki>oczywiście poza uduszeniem.....
Można jeszcze zastrzelić i otruć :))), poćwiartować, przypiekać ( w całości
lub poćwiartowane ), gotować żywcem na wolnym ogniu, topić w zalewie octowej
itd...
--
Lilly was here
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |