| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-03-06 19:35:13
Temat: kaszka kuksuzrobilam ostatnio i bardzo wszystkim smakowala
1ogorek swiezy,pomidor,papryka(ja dalam czerwona)-skladniki pokroic w
kostke,sol,pieprz -do smaku,
w miske wsypac kaszke kuksu i zalac goraca wode na ok.6 minut (wody musi byc
wiecej ,powinna "wystawac"ok. cm).Nalezy tylko pamietac ze kaszka zwieksza
swoja obietosc 3-krotnie,gdy juz nasiaknie wymiszac z warzywami i doprawic
do smaku
Smacznego-Izuska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-03-06 19:46:23
Temat: Re: kaszka kuksuA ja dodałam jeszcze pokrojone w kostkę marynowane pieczarki, kukurydzę z
puszki, groszek też z puchy, dużo zieleninki, przeciśnięty czosnek (ze 4
ząbki), drobno pokrojoną cebulkę, 4 oparzone, obrane i pokrojone w kostkę
pomidory i sok z cytryny, acha jeszcze 2 łyżki sosu sojowego. Wyszło
całkiem, całkiem.
Tereska P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-07 13:38:50
Temat: Re: kaszka kuskus> A ja dodałam jeszcze pokrojone w kostkę marynowane pieczarki, kukurydzę z
> puszki, groszek też z puchy, dużo zieleninki, przeciśnięty czosnek (ze 4
> ząbki), drobno pokrojoną cebulkę, 4 oparzone, obrane i pokrojone w kostkę
> pomidory i sok z cytryny, acha jeszcze 2 łyżki sosu sojowego. Wyszło
> całkiem, całkiem.
> Tereska P.
>
>
Ja do pomidora, ogorka i soku cytrynowego polecam swieze liscie miety i
odrobine oliwy z oliwek. Dobrze zeby troche postalo w lodowce aby sie
przegryzlo (np. cala noc). To jest podobno potrawa libanska i nazywa sie
tabbouleh.
Pozdrowienia,
Marek
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |