« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-09 00:36:06
Temat: kawa + herbataWitam....Czy ktos moglby mi odpowiedziec na nastepujace pytania?
1.Dlaczego podczas robienia kawy "wszyscy" wzbraniaja sie przed wsypaniem
cukry przed zalaniem kawy i jaki to ma wplyw na pozniejszy smak a moze cos
innego (sam nie wiem jak to wyglada bo kawy nie pijam)?
2.Jaki powinien byc optymalny czas parzenia herbaty zeby wyciagnac z niej
wszystko co najlepsze i uzyskac perfekcyjny smak?
Za odpowiedzi z gory dziekuje i pozdrawiam...
Rnb
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-09 15:28:55
Temat: Re: kawa + herbataRnb wrote:
> Witam....Czy ktos moglby mi odpowiedziec na nastepujace pytania?
> 1.Dlaczego podczas robienia kawy "wszyscy" wzbraniaja sie przed wsypaniem
> cukry przed zalaniem kawy i jaki to ma wplyw na pozniejszy smak a moze cos
> innego (sam nie wiem jak to wyglada bo kawy nie pijam)?
> 2.Jaki powinien byc optymalny czas parzenia herbaty zeby wyciagnac z niej
> wszystko co najlepsze i uzyskac perfekcyjny smak?
co do kawy to nie wiem. natomiast jesli chodzi o herbate, to zalezy od samej
herbaty. dareeling parzy sie max 3-4 minuty, pozniej jest niedobra, ale juz
gozdzikowa (herbapol) to min 8 min, inaczej nie ma smaku.
naprawde wszystko zalezy od konkretnej herbaty:)
Izza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |