Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kebab

Grupy

Szukaj w grupach

 

kebab

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-01-28 20:05:57

Temat: kebab
Od: "tadam" <t...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Hejka,
Jakis czas temu pytalam jak sie robi bulke kebabowa, ale wybrnelam z tego
kupujac podplomyki, zamrazajac a potem odpiekajac w piekarniku. Przy okazji
pochwale sie :)) jak zrobilam reszte...
Miesko wolowe(ok 500g) marynuje pol dnia w sosiku z czerwonego wina,
gozdzikow, imbiru, oleju, cynaomnu i innych korzenie (co tam w reke wpadnie)
a potem pieke jakies 25 minut w folii. Do tego robie dwie salatki:
1: Papryka opiekam ordynarnie na palnku, az skorka zrobi sie z kazdej strony
czarna. potem zawijam na chwilke w folie, i jak zaparuje sciagam skorke i
kroje na kawaleczki. Dodaje pol tak samo przyrzadzonej papryczki czili,
suszonych sliwek (tez pokrojonych drobniutko) dwa zabki czosnku upieczonego
tez w folii na palniku, i doprawiam na slodko-ostro. Dodaje tez troche soku
z cytryny i czekam jakies 2h az przejdzie. Mozna tez dodac odrobine miodu,
ale mi akurat wyszedl:((
2: Druga salatka jest normalna salata pekinska z pomidorkai i sosem vinegret
(koniecznie sok z cytryny a nie ocet), tylko w wersji bez czosnku
zdecydowanie, ew. bazylia albo ziola prowansalskie,tylko bardzo malutko,
zeby nie zagluszyc aromatu mieska i pierwszej saltki.
Pakuje do buleczki troche kazdego i gotowe. Na wierzch lyzeczka smietany.
Pyyyychaa... No i mozna wpakowac do lodowki i karmic nieszcesna ofiare przez
nastepne trzy dni:))
pozdrawiam
tadam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-01-31 22:47:02

Temat: Re: kebab
Od: "Kasia" <k...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik tadam <t...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:4...@a...krakow.dialup.inetia
.pl...
> Hejka,
> Jakis czas temu pytalam jak sie robi bulke kebabowa, ale wybrnelam z tego
> kupujac podplomyki, zamrazajac a potem odpiekajac w piekarniku.

a co to podplomyki jesli moge zapytac?
calosc wyglada mniam...

kaska pyta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Witam mniam mniam ...
Tiramisu z i bez mascarpone oraz smalec
PD: Kurczak w sosie oliwkowym
Pierozki hinduskie
Jak sciemnic sos?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »