| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-28 20:05:57
Temat: kebabHejka,
Jakis czas temu pytalam jak sie robi bulke kebabowa, ale wybrnelam z tego
kupujac podplomyki, zamrazajac a potem odpiekajac w piekarniku. Przy okazji
pochwale sie :)) jak zrobilam reszte...
Miesko wolowe(ok 500g) marynuje pol dnia w sosiku z czerwonego wina,
gozdzikow, imbiru, oleju, cynaomnu i innych korzenie (co tam w reke wpadnie)
a potem pieke jakies 25 minut w folii. Do tego robie dwie salatki:
1: Papryka opiekam ordynarnie na palnku, az skorka zrobi sie z kazdej strony
czarna. potem zawijam na chwilke w folie, i jak zaparuje sciagam skorke i
kroje na kawaleczki. Dodaje pol tak samo przyrzadzonej papryczki czili,
suszonych sliwek (tez pokrojonych drobniutko) dwa zabki czosnku upieczonego
tez w folii na palniku, i doprawiam na slodko-ostro. Dodaje tez troche soku
z cytryny i czekam jakies 2h az przejdzie. Mozna tez dodac odrobine miodu,
ale mi akurat wyszedl:((
2: Druga salatka jest normalna salata pekinska z pomidorkai i sosem vinegret
(koniecznie sok z cytryny a nie ocet), tylko w wersji bez czosnku
zdecydowanie, ew. bazylia albo ziola prowansalskie,tylko bardzo malutko,
zeby nie zagluszyc aromatu mieska i pierwszej saltki.
Pakuje do buleczki troche kazdego i gotowe. Na wierzch lyzeczka smietany.
Pyyyychaa... No i mozna wpakowac do lodowki i karmic nieszcesna ofiare przez
nastepne trzy dni:))
pozdrawiam
tadam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-31 22:47:02
Temat: Re: kebab
Użytkownik tadam <t...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:4...@a...krakow.dialup.inetia
.pl...
> Hejka,
> Jakis czas temu pytalam jak sie robi bulke kebabowa, ale wybrnelam z tego
> kupujac podplomyki, zamrazajac a potem odpiekajac w piekarniku.
a co to podplomyki jesli moge zapytac?
calosc wyglada mniam...
kaska pyta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |