Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kiszenie zuru ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

kiszenie zuru ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-03-18 09:45:23

Temat: kiszenie zuru ?
Od: andreibor <b...@a...co.il.invalid> szukaj wiadomości tego autora

Dzien dobry.

Szukam recepty na kiszenie zuru.
W szczegolnosci:
Jaka jest idealna temperatura do kiszenia ? (mieszam w Izraelu,
jest tu o wiele cieplej niz w Polsce).

Czy naczynie w czasie kiszenia ma byc szczelnie zamkniete, czy
nalezy zostawic doplyw powietrza?

Ile czasu trwa kiszenie ?

W pewnej recepcie z Australii radzono dodac do zuru skorke
chleba zytniego. Czy do kiszenia jest potrzebna zakwaska?

Z gory dziekuje za odpowiedz. Poniez nie czytam stale tej grupy,
prosze odpowiedziec (rowniez) no moj Email:

Andrei Borenstein , b...@a...co.il


* Sent from RemarQ http://www.remarq.com The Internet's Discussion Network *
The fastest and easiest way to search and participate in Usenet - Free!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kawa po karaibsku - prosila Jola Backiel
Ciekawostki kulinarne z Toronto
Jedzeniowy WEBsite
Muszelki w sosie z papryki [Conchiglie in salsa di peperoni]
Jak zrobić karpatkę?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »