| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-18 05:57:17
Temat: picca prawie darmoskładniki na piccę:
- drożdze piekarskie suche 1 paczka
- mąka pszenna
- olej - 4 łyżki
- woda
- sól,
- 1 łyżka cukru
- farsz - zależnie od fantazji - zalecam nie dodawać froduktów mokrych
i wypuszczających wodę
Wlewamy szklankę wody do tego 4 łyżki oleju, cukier, sól i drożdze
(wcześniej rozrobione - muszą wystartować przed dodaiem) mieszamy dodając
mąkę. Tak długo dodajemy mąkę i mieszamy aż otrzymamy gęste gumowatre
ciasto.
Wkładamy je do wysmarowanej blachy posypujemy farszem odczekujemy ok. 15 min
aż ciasto ruszy, no i fru do piekarnika. Pieczemy w 180 st. celsjusza przez
30 - 70 min. w zależności jak grube ciasto nam wyszło.
Mi smakuje jest ok.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-18 15:15:47
Temat: Odp: picca prawie darmoUżytkownik Grzegorz Lewszyk <l...@z...lomza.tpsa.pl> w
wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:1VEA4.8056$O...@n...tpnet.pl...
> składniki na piccę:
> - drożdze piekarskie suche 1 paczka
> - mąka pszenna
> - olej - 4 łyżki
> - woda
> - sól,
> - 1 łyżka cukru
> - farsz - zależnie od fantazji - zalecam nie dodawać
froduktów mokrych
> i wypuszczających wodę
>
> Wlewamy szklankę wody do tego 4 łyżki oleju, cukier, sól
i drożdze
> (wcześniej rozrobione - muszą wystartować przed dodaiem)
mieszamy dodając
> mąkę. Tak długo dodajemy mąkę i mieszamy aż otrzymamy
gęste gumowatre
> ciasto.
> Wkładamy je do wysmarowanej blachy posypujemy farszem
odczekujemy ok. 15 min
> aż ciasto ruszy, no i fru do piekarnika. Pieczemy w 180
st. celsjusza przez
> 30 - 70 min. w zależności jak grube ciasto nam wyszło.
> Mi smakuje jest ok.
>
A próbowałeś kiedyś zrobić to samo ciasto na pizzę tak
gdzieś około południa i pozostawić go w chłodnym miejscu
owiniete np. w mokrą szmatkę żeby nie wysychało aż do
wieczora ?.
Kiedyś robiłem kilka razy ciasto "od ręki" do pizzy ale jak
potem zaczyna ono (ciasto) pracować w żołądku to to jeden
pizzaiolo (ten co kręci pizzę) powiedział mi że cała
tajemnica tkwi właśnie w cieście, które m.in. musi
"odpocząć" kilka godzin po zrobieniu.
Ryszard
[http://www.makaron.pl]
[Jedyny Polski Serwis Makaronowy]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-20 15:39:01
Temat: Odp: picca prawie darmoWielkie dzięki za wskazówki. Napewno spróbuję.
Pozdrawiam Grzegorz
Użytkownik <b...@t...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:D4NA4.9032$O...@n...tpnet.pl...
> Użytkownik Grzegorz Lewszyk <l...@z...lomza.tpsa.pl> w
> wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:1VEA4.8056$O...@n...tpnet.pl...
> > składniki na piccę:
> > - drożdze piekarskie suche 1 paczka
> > - mąka pszenna
> > - olej - 4 łyżki
> > - woda
> > - sól,
> > - 1 łyżka cukru
> > - farsz - zależnie od fantazji - zalecam nie dodawać
> froduktów mokrych
> > i wypuszczających wodę
> >
> > Wlewamy szklankę wody do tego 4 łyżki oleju, cukier, sól
> i drożdze
> > (wcześniej rozrobione - muszą wystartować przed dodaiem)
> mieszamy dodając
> > mąkę. Tak długo dodajemy mąkę i mieszamy aż otrzymamy
> gęste gumowatre
> > ciasto.
> > Wkładamy je do wysmarowanej blachy posypujemy farszem
> odczekujemy ok. 15 min
> > aż ciasto ruszy, no i fru do piekarnika. Pieczemy w 180
> st. celsjusza przez
> > 30 - 70 min. w zależności jak grube ciasto nam wyszło.
> > Mi smakuje jest ok.
> >
> A próbowałeś kiedyś zrobić to samo ciasto na pizzę tak
> gdzieś około południa i pozostawić go w chłodnym miejscu
> owiniete np. w mokrą szmatkę żeby nie wysychało aż do
> wieczora ?.
> Kiedyś robiłem kilka razy ciasto "od ręki" do pizzy ale jak
> potem zaczyna ono (ciasto) pracować w żołądku to to jeden
> pizzaiolo (ten co kręci pizzę) powiedział mi że cała
> tajemnica tkwi właśnie w cieście, które m.in. musi
> "odpocząć" kilka godzin po zrobieniu.
> Ryszard
> [http://www.makaron.pl]
> [Jedyny Polski Serwis Makaronowy]
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |