Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia picca prawie darmo

Grupy

Szukaj w grupach

 

picca prawie darmo

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-03-18 05:57:17

Temat: picca prawie darmo
Od: "Grzegorz Lewszyk" <l...@z...lomza.tpsa.pl> szukaj wiadomości tego autora

składniki na piccę:
- drożdze piekarskie suche 1 paczka
- mąka pszenna
- olej - 4 łyżki
- woda
- sól,
- 1 łyżka cukru
- farsz - zależnie od fantazji - zalecam nie dodawać froduktów mokrych
i wypuszczających wodę

Wlewamy szklankę wody do tego 4 łyżki oleju, cukier, sól i drożdze
(wcześniej rozrobione - muszą wystartować przed dodaiem) mieszamy dodając
mąkę. Tak długo dodajemy mąkę i mieszamy aż otrzymamy gęste gumowatre
ciasto.
Wkładamy je do wysmarowanej blachy posypujemy farszem odczekujemy ok. 15 min
aż ciasto ruszy, no i fru do piekarnika. Pieczemy w 180 st. celsjusza przez
30 - 70 min. w zależności jak grube ciasto nam wyszło.
Mi smakuje jest ok.




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-03-18 15:15:47

Temat: Odp: picca prawie darmo
Od: <b...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Grzegorz Lewszyk <l...@z...lomza.tpsa.pl> w
wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:1VEA4.8056$O...@n...tpnet.pl...
> składniki na piccę:
> - drożdze piekarskie suche 1 paczka
> - mąka pszenna
> - olej - 4 łyżki
> - woda
> - sól,
> - 1 łyżka cukru
> - farsz - zależnie od fantazji - zalecam nie dodawać
froduktów mokrych
> i wypuszczających wodę
>
> Wlewamy szklankę wody do tego 4 łyżki oleju, cukier, sól
i drożdze
> (wcześniej rozrobione - muszą wystartować przed dodaiem)
mieszamy dodając
> mąkę. Tak długo dodajemy mąkę i mieszamy aż otrzymamy
gęste gumowatre
> ciasto.
> Wkładamy je do wysmarowanej blachy posypujemy farszem
odczekujemy ok. 15 min
> aż ciasto ruszy, no i fru do piekarnika. Pieczemy w 180
st. celsjusza przez
> 30 - 70 min. w zależności jak grube ciasto nam wyszło.
> Mi smakuje jest ok.
>
A próbowałeś kiedyś zrobić to samo ciasto na pizzę tak
gdzieś około południa i pozostawić go w chłodnym miejscu
owiniete np. w mokrą szmatkę żeby nie wysychało aż do
wieczora ?.
Kiedyś robiłem kilka razy ciasto "od ręki" do pizzy ale jak
potem zaczyna ono (ciasto) pracować w żołądku to to jeden
pizzaiolo (ten co kręci pizzę) powiedział mi że cała
tajemnica tkwi właśnie w cieście, które m.in. musi
"odpocząć" kilka godzin po zrobieniu.
Ryszard
[http://www.makaron.pl]
[Jedyny Polski Serwis Makaronowy]



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-20 15:39:01

Temat: Odp: picca prawie darmo
Od: "Grzegorz Lewszyk" <l...@z...lomza.tpsa.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wielkie dzięki za wskazówki. Napewno spróbuję.
Pozdrawiam Grzegorz



Użytkownik <b...@t...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:D4NA4.9032$O...@n...tpnet.pl...
> Użytkownik Grzegorz Lewszyk <l...@z...lomza.tpsa.pl> w
> wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:1VEA4.8056$O...@n...tpnet.pl...
> > składniki na piccę:
> > - drożdze piekarskie suche 1 paczka
> > - mąka pszenna
> > - olej - 4 łyżki
> > - woda
> > - sól,
> > - 1 łyżka cukru
> > - farsz - zależnie od fantazji - zalecam nie dodawać
> froduktów mokrych
> > i wypuszczających wodę
> >
> > Wlewamy szklankę wody do tego 4 łyżki oleju, cukier, sól
> i drożdze
> > (wcześniej rozrobione - muszą wystartować przed dodaiem)
> mieszamy dodając
> > mąkę. Tak długo dodajemy mąkę i mieszamy aż otrzymamy
> gęste gumowatre
> > ciasto.
> > Wkładamy je do wysmarowanej blachy posypujemy farszem
> odczekujemy ok. 15 min
> > aż ciasto ruszy, no i fru do piekarnika. Pieczemy w 180
> st. celsjusza przez
> > 30 - 70 min. w zależności jak grube ciasto nam wyszło.
> > Mi smakuje jest ok.
> >
> A próbowałeś kiedyś zrobić to samo ciasto na pizzę tak
> gdzieś około południa i pozostawić go w chłodnym miejscu
> owiniete np. w mokrą szmatkę żeby nie wysychało aż do
> wieczora ?.
> Kiedyś robiłem kilka razy ciasto "od ręki" do pizzy ale jak
> potem zaczyna ono (ciasto) pracować w żołądku to to jeden
> pizzaiolo (ten co kręci pizzę) powiedział mi że cała
> tajemnica tkwi właśnie w cieście, które m.in. musi
> "odpocząć" kilka godzin po zrobieniu.
> Ryszard
> [http://www.makaron.pl]
> [Jedyny Polski Serwis Makaronowy]
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kiszenie zuru ?
kawa po karaibsku - prosila Jola Backiel
Ciekawostki kulinarne z Toronto
Jedzeniowy WEBsite
Muszelki w sosie z papryki [Conchiglie in salsa di peperoni]

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »