« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-17 16:54:21
Temat: kolejnosc skladnikow - ciastoWitam
Czy kolejnosc skladnikow dodawanych w recepturze ciasta ma wplyw?
Chodzi o ciasto parzone. Mialo byc: maka do osolonej wody z maslem.
Zapomnialem, ze do osolonej i sol dodalem pozniej, po ostygnieciu jak
wbijalem jaja. Ciasto po upieczeniu jest slone i mniej uroslo.
Mam fotke udanego ciasta tutaj /gotowy ptys/
http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/ptys_domowy.jpg
Dzisiejsze ptysie wyszly jak przesolone bulki, beee
Pozdr
MarekF
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-17 17:19:16
Temat: Re: kolejnosc skladnikow - ciastoDnia Sat, 17 Sep 2005 18:54:21 +0200, Waćpanna lub waćpan maf, w wiadomości
<news:dghhj3$n5e$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co następuje:
> Witam
> Czy kolejnosc skladnikow dodawanych w recepturze ciasta ma wplyw?
> Chodzi o ciasto parzone. Mialo byc: maka do osolonej wody z maslem.
> Zapomnialem, ze do osolonej i sol dodalem pozniej, po ostygnieciu jak
> wbijalem jaja. Ciasto po upieczeniu jest slone i mniej uroslo.
> Mam fotke udanego ciasta tutaj /gotowy ptys/
> http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/ptys_domowy.jpg
> Dzisiejsze ptysie wyszly jak przesolone bulki, beee
Skoro wyszły niedobre, to znaczy, że trzeba solić wodę. Ja jednak wody do
ptysiów w ogóle nie solę.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-09-17 21:36:59
Temat: Re: kolejnosc skladnikow - ciastomaf napisał(a):
> http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/ptys_domowy.jpg
ladny talerzyk :)
-
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-09-19 08:08:20
Temat: Re: kolejnosc skladnikow - ciastoTatiana napisał(a):
>
> Skoro wyszły niedobre, to znaczy, że trzeba solić wodę. Ja jednak wody do
> ptysiów w ogóle nie solę.
Ja też :). Ale nie sądzę, by moment dodania soli miał wpływ na rośnięcie
ciasta ani na słoność (na słoność ma wpływ jedynie ilość dodanej soli).
--
Ania
http://aniared.blog.onet.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-09-19 08:39:12
Temat: Re: kolejnosc skladnikow - ciastoDnia Mon, 19 Sep 2005 10:08:20 +0200, Waćpanna lub waćpan aniared, w
wiadomości <news:dglrp1$bhm$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co następuje:
>> Skoro wyszły niedobre, to znaczy, że trzeba solić wodę. Ja jednak wody do
>> ptysiów w ogóle nie solę.
>
> Ja też :). Ale nie sądzę, by moment dodania soli miał wpływ na rośnięcie
> ciasta ani na słoność (na słoność ma wpływ jedynie ilość dodanej soli).
Ja tam twierdzę, że strzeżonego... jak wychodziły wcześniej, to nie należy
nic zmieniać :>
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
Pustą głową łatwiej przytakiwać.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |