| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-17 18:32:39
Temat: Ciasto murzynek&krem z mleka skondensowanegoWitam
Co myślicie o tym połączeniu?? dobre to wyjdzie czy raczej darować sobie?? I
puszkę mleka słodzonego jak rozumiem gotować ze 3 godziny??
Pozdrówka
Aska
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-17 19:18:49
Temat: Re: Ciasto murzynek&krem z mleka skondensowanegoAska napisał(a):
> Witam
>
> Co myślicie o tym połączeniu?? dobre to wyjdzie czy raczej darować sobie?? I
> puszkę mleka słodzonego jak rozumiem gotować ze 3 godziny??
Ja bym nie radziła takiego połączenia. Z gotowanego mleka
skondensowanego wychodzi taka gęsta bardzo słodka masa, która IMO do
murzynka nie pasuje. Ja kiedyś przełożyłam takim kajmakiem ciasto
orzechowe i nie byłam zadowolona z efektu. Według mnie do ciemnych ciast
raczej trzeba jakiegoś przełamania smaku czymś lżejszym np. bitą
śmietaną, ewentualnie kremem budyniowym, czy jakimś kremem twarożkowym z
żelatyną z lekkim posmakiem cytrynowym. No, ale to oczywiście kwetsia gustu.
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-09-17 19:26:14
Temat: Re: Ciasto murzynek&krem z mleka skondensowanego
> Ja bym nie radziła takiego połączenia. Z gotowanego mleka
> skondensowanego wychodzi taka gęsta bardzo słodka masa, która IMO do
> murzynka nie pasuje. Ja kiedyś przełożyłam takim kajmakiem ciasto
> orzechowe i nie byłam zadowolona z efektu. Według mnie do ciemnych ciast
> raczej trzeba jakiegoś przełamania smaku czymś lżejszym np. bitą
> śmietaną, ewentualnie kremem budyniowym, czy jakimś kremem twarożkowym z
> żelatyną z lekkim posmakiem cytrynowym. No, ale to oczywiście kwetsia gustu.
> Pozdrawiam
> Ewa
hmm..........nio to mam pytanie ( sorry,ze tak pytaam ) puszka mleka juz sie
gotuje - czy taka ugotowana nieotwierna moze postac do jutra i wafle nia
przełożyć czy tez moze do biszkopta lepiej pasuje ?? albo jakies inne
propozycje ??
pozdrawiam
Aska
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-09-17 19:38:08
Temat: Re: Ciasto murzynek&krem z mleka skondensowanegoAska wrote:
> hmm..........nio to mam pytanie ( sorry,ze tak pytaam ) puszka mleka juz sie
> gotuje - czy taka ugotowana nieotwierna moze postac do jutra
Stać może, ale przed nałożeniem warto zagrzac - lepiej się będzie
nakładać.
sadyl
[OT] Chcesz miec realny wpływ na kształt przyszłego parLamentu?
http://www.gra.mkombinat.com/gra/ :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-09-18 14:46:53
Temat: Re: Ciasto murzynek&krem z mleka skondensowanegoAska napisał(a):
> hmm..........nio to mam pytanie ( sorry,ze tak pytaam ) puszka mleka juz sie
> gotuje - czy taka ugotowana nieotwierna moze postac do jutra i wafle nia
> przełożyć czy tez moze do biszkopta lepiej pasuje ?? albo jakies inne
Przełożyłabym nią wafle (takie andruty na przykład, są lekkie i ciężkawa
masa do nich pasuje).
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-09-18 18:35:28
Temat: Re: Ciasto murzynek&krem z mleka skondensowanego
> Przełożyłabym nią wafle (takie andruty na przykład, są lekkie i ciężkawa
> masa do nich pasuje).
oj ze mnie początkująca kucharka , a ze tyle w archiwum na temat kajmaku
czytałam ,ze chciało sie ulepszyć ( nadmienie ze pierwszy raz z tego mleka
robiłam , wiec i smak niewiadomomy byl ) Dziś przełozyłam nią wafle i wyszły
bardzo smaczne , do murzynka tak jak mowiłaś na pewno by nie pasowało Dzieki
za pomoc
Pozdrawiam
Aska
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |