Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ciasto murzynek&krem z mleka skondensowanego

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ciasto murzynek&krem z mleka skondensowanego

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-09-17 18:32:39

Temat: Ciasto murzynek&krem z mleka skondensowanego
Od: "Aska" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

Co myślicie o tym połączeniu?? dobre to wyjdzie czy raczej darować sobie?? I
puszkę mleka słodzonego jak rozumiem gotować ze 3 godziny??

Pozdrówka

Aska

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-09-17 19:18:49

Temat: Re: Ciasto murzynek&krem z mleka skondensowanego
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Aska napisał(a):
> Witam
>
> Co myślicie o tym połączeniu?? dobre to wyjdzie czy raczej darować sobie?? I
> puszkę mleka słodzonego jak rozumiem gotować ze 3 godziny??

Ja bym nie radziła takiego połączenia. Z gotowanego mleka
skondensowanego wychodzi taka gęsta bardzo słodka masa, która IMO do
murzynka nie pasuje. Ja kiedyś przełożyłam takim kajmakiem ciasto
orzechowe i nie byłam zadowolona z efektu. Według mnie do ciemnych ciast
raczej trzeba jakiegoś przełamania smaku czymś lżejszym np. bitą
śmietaną, ewentualnie kremem budyniowym, czy jakimś kremem twarożkowym z
żelatyną z lekkim posmakiem cytrynowym. No, ale to oczywiście kwetsia gustu.

Pozdrawiam
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-09-17 19:26:14

Temat: Re: Ciasto murzynek&krem z mleka skondensowanego
Od: "Aska" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Ja bym nie radziła takiego połączenia. Z gotowanego mleka
> skondensowanego wychodzi taka gęsta bardzo słodka masa, która IMO do
> murzynka nie pasuje. Ja kiedyś przełożyłam takim kajmakiem ciasto
> orzechowe i nie byłam zadowolona z efektu. Według mnie do ciemnych ciast
> raczej trzeba jakiegoś przełamania smaku czymś lżejszym np. bitą
> śmietaną, ewentualnie kremem budyniowym, czy jakimś kremem twarożkowym z
> żelatyną z lekkim posmakiem cytrynowym. No, ale to oczywiście kwetsia gustu.
> Pozdrawiam
> Ewa


hmm..........nio to mam pytanie ( sorry,ze tak pytaam ) puszka mleka juz sie
gotuje - czy taka ugotowana nieotwierna moze postac do jutra i wafle nia
przełożyć czy tez moze do biszkopta lepiej pasuje ?? albo jakies inne
propozycje ??

pozdrawiam

Aska

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-09-17 19:38:08

Temat: Re: Ciasto murzynek&krem z mleka skondensowanego
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Aska wrote:

> hmm..........nio to mam pytanie ( sorry,ze tak pytaam ) puszka mleka juz sie
> gotuje - czy taka ugotowana nieotwierna moze postac do jutra

Stać może, ale przed nałożeniem warto zagrzac - lepiej się będzie
nakładać.

sadyl
[OT] Chcesz miec realny wpływ na kształt przyszłego parLamentu?
http://www.gra.mkombinat.com/gra/ :)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-09-18 14:46:53

Temat: Re: Ciasto murzynek&krem z mleka skondensowanego
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Aska napisał(a):

> hmm..........nio to mam pytanie ( sorry,ze tak pytaam ) puszka mleka juz sie
> gotuje - czy taka ugotowana nieotwierna moze postac do jutra i wafle nia
> przełożyć czy tez moze do biszkopta lepiej pasuje ?? albo jakies inne

Przełożyłabym nią wafle (takie andruty na przykład, są lekkie i ciężkawa
masa do nich pasuje).

Pozdrawiam
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-09-18 18:35:28

Temat: Re: Ciasto murzynek&krem z mleka skondensowanego
Od: "Aska" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Przełożyłabym nią wafle (takie andruty na przykład, są lekkie i ciężkawa
> masa do nich pasuje).

oj ze mnie początkująca kucharka , a ze tyle w archiwum na temat kajmaku
czytałam ,ze chciało sie ulepszyć ( nadmienie ze pierwszy raz z tego mleka
robiłam , wiec i smak niewiadomomy byl ) Dziś przełozyłam nią wafle i wyszły
bardzo smaczne , do murzynka tak jak mowiłaś na pewno by nie pasowało Dzieki
za pomoc

Pozdrawiam

Aska

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kolejnosc skladnikow - ciasto
smalec-jak zrobic dobry
typ szarlotki szukam
co myslicie o tej stronie?
jak ładnie usmażyć pangę? (pilne!)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »