Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia konfiturki

Grupy

Szukaj w grupach

 

konfiturki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-07-22 08:28:31

Temat: konfiturki
Od: "Aneti" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!
Teraz robię konfitury z wiśni:) i w przepisie nie ma nic aby je pasteryzować
na końcu, tylko gotować trzy razy ( przez 3 dni) i na końcu wlać do słoików
takie gorące czy to wystarczy?

Aktualnie moczą sie w cukrze aż do rana.

Dziękuję z góry





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-07-22 16:00:27

Temat: Re: konfiturki
Od: "Yusia" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Aneti" <a...@i...pl> napisał w wiadomości
news:cdnts8$9st$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam!
> Teraz robię konfitury z wiśni:) i w przepisie nie ma nic aby je
pasteryzować
> na końcu, tylko gotować trzy razy ( przez 3 dni) i na końcu wlać do
słoików
> takie gorące czy to wystarczy?
>
> Aktualnie moczą sie w cukrze aż do rana.

Po co .... Chyba żeby się lepiej przypalały ??

>
> Dziękuję z góry
>
>
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-25 11:05:57

Temat: Re: konfiturki
Od: f...@o...pl szukaj wiadomości tego autora

> Witam!
> Teraz robię konfitury z wiśni:) i w przepisie nie ma nic aby je pasteryzować
> na końcu, tylko gotować trzy razy ( przez 3 dni)  i na końcu wlać do słoików
> takie gorące czy to wystarczy?
>
> Aktualnie moczą sie w cukrze aż do rana.
>
> Dziękuję z góry
>
>
> A ja robie teraz inaczej konfiturki niz zwykle to sie robi ,np zostaja mi
owoce truskawki , czeresnie , jablka czy jakies inne...biore je rozdrabniam
( kroje na male kawaleczki ) nastepnie dodaje do nich odp. ilosc zelujacego
cukru nastepnie gotuje przez 4-6 minut a potem przelewam do sloiczka , zamykam
i odwracam na kilkanascie minut do gory dnem .Taki dzemik juz jest gotowy do
spozycia nastepnego dnia. Przewaznie jak robie to jeden sloiczek ,robienie
takiego dzemiku nie wymaga duzo pracy wiec w kazdej wolnej chwili moge go
zrobic dodam moze jeszcze ze taki dzem nie moze sac dluzej niz 6 miesiecy....
pozdrawiam F
>
>


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-26 11:13:08

Temat: Re: konfiturki
Od: "magda" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


.
. Przewaznie jak robie to jeden sloiczek ,robienie
> takiego dzemiku nie wymaga duzo pracy wiec w kazdej wolnej chwili moge go
> zrobic dodam moze jeszcze ze taki dzem nie moze sac dluzej niz 6
miesiecy....
> pozdrawiam F

a ja mam pytanie dlaczego nie może stać dłużej niź 6 m-cy - na zelfixie nie
ma takiej informacji
pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Urodziny
....::::[portugalskie jedzenie w polsce]::::....
WhoreCam 1755
Gołąbki z kartofli
ile sie gotuje kolbe swiezej kukurydzy?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »