« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-01 17:03:13
Temat: Re: koniec z kucharzeniem - OTKrysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote
>Mnie kiedys taka chaliera strzelila w oko, ktore zdarzylam tak do
>polowy zamknac....od tej pory watrobke smaze pod siatka, a jak
>mam przewracac, to zdejmuje z oignia i ide do niej z tarcza -
>najwieksza przykrywka w domu.....juz mnie pare razy ocalila
..uwaga z tym tluszczem...malo optymistycznie napisze, ze znam
kobiete ktorej chlapnela kropla tluszczu w czasie smazenia, w
oko...dlugo walczyla z okiem i nie udalo sie
uratowac...stracila wzrok (zaczelo sie paskudzic)...
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-03-01 17:10:13
Temat: Re: koniec z kucharzeniem - OTFrom: "AgataW" <a...@g...com.pl>
> Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote
>
> >Mnie kiedys taka chaliera strzelila w oko, ktore zdarzylam tak do
> >polowy zamknac....od tej pory watrobke smaze pod siatka, a jak
> >mam przewracac, to zdejmuje z oignia i ide do niej z tarcza -
> >najwieksza przykrywka w domu.....juz mnie pare razy ocalila
>
> ..uwaga z tym tluszczem...malo optymistycznie napisze, ze znam
> kobiete ktorej chlapnela kropla tluszczu w czasie smazenia, w
> oko...dlugo walczyla z okiem i nie udalo sie
> uratowac...stracila wzrok (zaczelo sie paskudzic)...
> AgataW.
>
Watrobki nie nalezy smazyc, a wrzucic do grila lub innego podobnego
ustrojstwa [takie podobne do gofrownicy tez jest dobre]. Jak sie to wklada w
odpowiednio wysokiej temperaturze, procedura doprowadzania do 'zjadliwosci'
trwa minute.
Mam takie urzadzenie, ktore nazywa sie Silex. I spod i gora maja grzanie.
Recepta na kazdy gatunek miesa: 1 cm - 1 minuta, miesa sie 'nie buje'.
Pycha. I bez tluszczu :-)
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-01 20:08:47
Temat: Re: koniec z kucharzeniem - OT
Uzytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> napisal w wiadomosci
news:022d01c1c143$f5d59770$c4871ed9@710312930g1...
> Watrobki nie nalezy smazyc, a wrzucic do grila lub innego podobnego
> ustrojstwa [takie podobne do gofrownicy tez jest dobre]. Jak sie to wklada
w
> odpowiednio wysokiej temperaturze, procedura doprowadzania do
'zjadliwosci'
> trwa minute.
> Mam takie urzadzenie, ktore nazywa sie Silex. I spod i gora maja grzanie.
> Recepta na kazdy gatunek miesa: 1 cm - 1 minuta, miesa sie 'nie buje'.
> Pycha. I bez tluszczu :-)
Ale watróbka drobiowa jest smaczna smazona w dosc duzej ilosci tluszczu
potem poprzewracana na wszystkie strony, potem duzo cebulki i podsmazona i
poduszona... z pieprzem bez soli...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-02 13:15:22
Temat: Re: koniec z kucharzeniem - OT
Uzytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisal w wiadomosci
news:a5obut$2n$1@news.tpi.pl...
> ..uwaga z tym tluszczem...malo optymistycznie napisze, ze znam
> kobiete ktorej chlapnela kropla tluszczu w czasie smazenia, w
> oko...dlugo walczyla z okiem i nie udalo sie
> uratowac...stracila wzrok (zaczelo sie paskudzic)...
>
>
> AgataW.
Blagam, przestancie...To trza gotowac w goglach narciarskich?????
Kaska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |