« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-06-04 10:09:44
Temat: konserwanty w serach zóltych?Ktos wie, czy jesli w skladzie sera zoltego nie jest wyszczególniona
substancja konserwujaca, to jej tam nie ma?
I ogolniej, czy ustawowo wymagane jest umieszczanie informacji o
konserwantach w zywnosci na opakowaniu?
pozdrawiam
--
chmurka An.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-06-04 10:28:15
Temat: Re: konserwanty w serach zóltych?chmurka napisał(a):
> I ogolniej, czy ustawowo wymagane jest umieszczanie informacji o
> konserwantach w zywnosci na opakowaniu?
Zerknij na ROZPORZADZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI z dnia 10
lipca 2007 r. w sprawie znakowania srodków spozywczych. Dz.U. 2007 nr
137 poz. 966.
j.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-06-15 11:15:46
Temat: Re: konserwanty w serach zóltych?januszek:
>> I ogolniej, czy ustawowo wymagane jest umieszczanie informacji o
>> konserwantach w zywnosci na opakowaniu?
>
> Zerknij na ROZPORZADZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI z dnia 10
> lipca 2007 r. w sprawie znakowania srodków spozywczych. Dz.U. 2007 nr
> 137 poz. 966.
Dzięki, wreszcie przejrzałam to rozporządzenie. Niestety nie znajduję nic o
konserwantach i w tym, co wyczytałam, nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje
pytanie.
I tu nawet nie chodzi o same sery, ale o wszystkie produkty żywnościowe.
--
chmurka An.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2008-06-16 05:56:02
Temat: Re: konserwanty w serach zóltych?chmurka napisał(a):
> Dzięki, wreszcie przejrzałam to rozporządzenie. Niestety nie znajduję nic o
> konserwantach i w tym, co wyczytałam, nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje
> pytanie.
> I tu nawet nie chodzi o same sery, ale o wszystkie produkty żywnościowe.
Och... Pakują "śmieci" ile tylko można zapewne naginając co się tylko da
nagiąć, żeby efektywność finansowa produkcji przemysłowej była jak
największa.
Tak przy okazji: zobacz program do którego link podałem w poście na tej
grupie pt "Ile miesa w miesie?". Myślę, że producenci serów w cale nie
mają innej filozfofii niż producenci mięsa...
j.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2008-06-18 12:40:05
Temat: Re: konserwanty w serach zóltych?
Użytkownik "januszek" <j...@p...irc.pl> napisał w wiadomości
news:slrng5c03b.o4s.januszek@gimli.mierzwiak.com...
> chmurka napisał(a):
>> Dzięki, wreszcie przejrzałam to rozporządzenie. Niestety nie znajduję nic
>> o
>> konserwantach i w tym, co wyczytałam, nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje
>> pytanie.
>> I tu nawet nie chodzi o same sery, ale o wszystkie produkty żywnościowe.
> Och... Pakują "śmieci" ile tylko można zapewne naginając co się tylko da
> nagiąć, żeby efektywność finansowa produkcji przemysłowej była jak
> największa.
> Tak przy okazji: zobacz program do którego link podałem w poście na tej
> grupie pt "Ile miesa w miesie?". Myślę, że producenci serów w cale nie
> mają innej filozfofii niż producenci mięsa...
> j.
W szczególności nastrzykuje się mięso tzw. solanką, co by więcej ważyło,
cytat:
"Sprzedam: Nastrzykiwarka do mięsa i ryb
Dodano: 2007-06-04 12:12:56, Ważne do: 2007-12-01 12:12:56
Produkujemy wysokiej klasy nastrzykiwarki AN do mięsa i ryb.
W ofercie posiadamy modele z nastepującą liczbą igieł: 25, 31, 50, 62, 100,
124.
Każda nastrzykiwarka zbudowana jest z najwyższej klasy komponentów,
począwszy od pompy solanki po wysokiej jakości i trwałości igły.
Płynna regulacja ciśnienia solanki, regulacja skoku taśmy, dwie prędkości
nastrzyku, plynna regulacja dla modeli AN dla ryb.
Każde urządzenie jest na gwarancji. Zapewniamy serwis gwarancyjny i
pogwarancyjny oraz dostępność części zamiennych przez cały czas
eksploatacji.
Zapraszamy na naszą stronę internetową
W razie pytań proszę dzwonić".
Koniec cytatu.
http://marketeo.com/pl/offerDetail/3467_Nastrzykiwar
ka_do_mi%C4%99sa_i_ryb.html?started_from=spozywcza
Dlatego mięso w garnku zmniejsza swoją objętość o połowę.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |