| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-03-02 11:48:14
Temat: Re: krowki z bialej czekolady...Maggie napisał(a):
> Marsjasz napisał(a):
>
>> jak dla mnie strasznie slodkie...
>> mozna zjesc gora dwie trzy na jeden raz...
>> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/59b4d2d8c73375da
.html
>
> Wyglądają bardzo apetycznie.
> Czy to faktycznie smakuje jak krówka?
>
> Pozdrawiam
> Maggie
mysle ze smakowaloby bardziej gdyby mleko skondensowane zastapic kremem
krowkowym...
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2007-03-02 13:48:18
Temat: Re: krowki z bialej czekolady...
Użytkownik "Marsjasz" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:es90a1$9ua$1@inews.gazeta.pl...
> batory napisał(a):
>>> jak dla mnie strasznie slodkie...
>>> mozna zjesc gora dwie trzy na jeden raz...
>>> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/59b4d2d8c73375da
.html
>>> pozdrawiam
>>> Marsjasz
>> A czym je posypałeś? A co do słodkości to tak jest natura cukierków
>> Pozdrawiam - Agnieszka
> odrobina szafranu dla urody...
> pozdrawiam
> Mars
A ja myślałam, że szafran jest żółty... Podejrzewałam raczej jakieś wiórki
czekoladowe, ale kształt mi jakoś nie pasował
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2007-03-02 14:35:26
Temat: Re: krowki z bialej czekolady...batory napisał(a):
> Użytkownik "Marsjasz" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:es90a1$9ua$1@inews.gazeta.pl...
>> batory napisał(a):
>>>> jak dla mnie strasznie slodkie...
>>>> mozna zjesc gora dwie trzy na jeden raz...
>>>> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/59b4d2d8c73375da
.html
>>>> pozdrawiam
>>>> Marsjasz
>>> A czym je posypałeś? A co do słodkości to tak jest natura cukierków
>>> Pozdrawiam - Agnieszka
>> odrobina szafranu dla urody...
>> pozdrawiam
>> Mars
> A ja myślałam, że szafran jest żółty... Podejrzewałam raczej jakieś wiórki
> czekoladowe, ale kształt mi jakoś nie pasował
>
>
ten moj kupiony w Egipcie okrutnie czerwony...
ale nie wyglada na podrobe...
pozdrawiam
Marsjasz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2007-03-02 14:59:49
Temat: Re: krowki z bialej czekolady...Użytkownik "Marsjasz" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:es9cnc$od6$1@inews.gazeta.pl...
> batory napisał(a):
> > Użytkownik "Marsjasz" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
> > news:es90a1$9ua$1@inews.gazeta.pl...
> >> batory napisał(a):
> >>>> jak dla mnie strasznie slodkie...
> >>>> mozna zjesc gora dwie trzy na jeden raz...
> >>>> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/59b4d2d8c73375da
.html
> >>>> pozdrawiam
> >>>> Marsjasz
> >>> A czym je posypałeś? A co do słodkości to tak jest natura cukierków
> >>> Pozdrawiam - Agnieszka
> >> odrobina szafranu dla urody...
> >> pozdrawiam
> >> Mars
> > A ja myślałam, że szafran jest żółty... Podejrzewałam raczej jakieś
wiórki
> > czekoladowe, ale kształt mi jakoś nie pasował
> >
> >
> ten moj kupiony w Egipcie okrutnie czerwony...
> ale nie wyglada na podrobe...
> pozdrawiam
> Marsjasz
Witaj!
Szafran prawdziwy jest pomarańczowy, ale nasycenie kolowu zalezy od
zastosowanej ilości - czyli może byc potrawa nawet lekko zażółcona.
Prawdziwy szafran jest piekielnie drogi - przeważnie ludzie kupują erzac...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2007-03-02 15:04:14
Temat: Re: krowki z bialej czekolady...X-No-Archive:yes
W wiadomości <news:es9a6a$s7l$1@nemesis.news.tpi.pl>
batory <b...@p...beztego.onet.pl> pisze:
> A ja myślałam, że szafran jest żółty...
Nie jest żółty.
Nadaje jedynie żółtą barwę potrawom, ale sam wygląda tak:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Saffron-spice.j
pg
--
Nixe
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2007-03-02 15:06:18
Temat: Re: krowki z bialej czekolady...X-No-Archive:yes
W wiadomości <news:es732u$gtu$1@inews.gazeta.pl>
Marsjasz <m...@g...pl> pisze:
> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/59b4d2d8c73375da
.html
Wyglądają świetnie :)
Czy są kruche czy ciągnące się?
I czy da się je wziąć do ręki, czy od razu się rozpływają?
--
Nixe
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2007-03-02 15:49:44
Temat: Re: krowki z bialej czekolady... Nixe napisał(a):
> X-No-Archive:yes
> W wiadomości <news:es9a6a$s7l$1@nemesis.news.tpi.pl>
> batory <b...@p...beztego.onet.pl> pisze:
>
>> A ja myślałam, że szafran jest żółty...
>
> Nie jest żółty.
> Nadaje jedynie żółtą barwę potrawom, ale sam wygląda tak:
> http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Saffron-spice.j
pg
>
wyglada dokladnie tak jak moj...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2007-03-02 15:51:40
Temat: Re: krowki z bialej czekolady... Nixe napisał(a):
> X-No-Archive:yes
> W wiadomości <news:es732u$gtu$1@inews.gazeta.pl>
> Marsjasz <m...@g...pl> pisze:
>
>> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/59b4d2d8c73375da
.html
>
> Wyglądają świetnie :)
> Czy są kruche czy ciągnące się?
> I czy da się je wziąć do ręki, czy od razu się rozpływają?
>
kruche...
maja konsystencje czekolady wiec jesli w pomieszczeniu nie jest za
cieplo mozna je spokojnie jesc palcami...
pozdrawiam
Marsjasz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2007-03-02 16:19:13
Temat: Re: krowki z bialej czekolady...Marsjasz napisał(a):
> Nixe napisał(a):
>> X-No-Archive:yes
>> W wiadomości <news:es9a6a$s7l$1@nemesis.news.tpi.pl>
>> batory <b...@p...beztego.onet.pl> pisze:
>>
>>> A ja myślałam, że szafran jest żółty...
>> Nie jest żółty.
>> Nadaje jedynie żółtą barwę potrawom, ale sam wygląda tak:
>> http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Saffron-spice.j
pg
>>
> wyglada dokladnie tak jak moj...
sfotografowalem swoj...
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6a7417d6384fbdce
.html
wybieral go znajomy Egipcjanin z chyba 20 rodzajow na bazarze...
byl dosc drogi ale wydaje mi sie ze jest oryginalny...
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2007-03-02 21:27:29
Temat: Re: krowki z bialej czekolady...In article <es60qn$j4d$1@inews.gazeta.pl>,
Marsjasz <m...@g...pl> wrote:
> w ostatnim dodatku kulinarnym GW znalazlem taki przepis...
> czy ktos juz go wyprobowal czy bede pierwszy?
>
> Krówki z białej czekolady
Nie ma czegoś takiego jak krówka z czekolady.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |