« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-02-10 13:00:19
Temat: krupnikWymyśliłam sobie krupnik na obiad. No i przeglądając przepisy pojawił się
problem (a miało być tak prosto). Ile czasu gotować kaszę. W jednych
przepisach około 20 min inne zaś mówią nawet o 1,5h. Która wersja
smaczniejsza. Jak długo gotujecie kasze i czy to w ogóle jakieś znaczenie.
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-02-10 13:26:10
Temat: Re: krupnik
Użytkownik "Anet" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:dsi2ti$9de$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Wymyśliłam sobie krupnik na obiad. No i przeglądając przepisy pojawił się
> problem (a miało być tak prosto). Ile czasu gotować kaszę. W jednych
> przepisach około 20 min inne zaś mówią nawet o 1,5h. Która wersja
> smaczniejsza. Jak długo gotujecie kasze i czy to w ogóle jakieś znaczenie.
>
Aż będzie całkiem miękka i rozklejona. Do dotowania koniecznie trzeba dać
jakiegoś tłuszczu, bo inaczej się nie rozklei. A poza tym to zależy od
kaszy, pęczak to bym gotowała półtorej godziny conajmniej, drobniutką
perłową łamaną - może z pół.
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-02-10 13:45:05
Temat: Re: krupnikUżytkownik Anet napisał:
> Wymyśliłam sobie krupnik na obiad. No i przeglądając przepisy pojawił się
> problem (a miało być tak prosto). Ile czasu gotować kaszę. W jednych
> przepisach około 20 min inne zaś mówią nawet o 1,5h. Która wersja
> smaczniejsza. Jak długo gotujecie kasze i czy to w ogóle jakieś znaczenie.
>
> Anet
Ja wrzucam kaszę na wrzątek - wtedy czekam az się rozklei (nie trwa to
1,5 h)
Pozdrawiam
Pszczólka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-02-10 17:32:53
Temat: Re: krupniku mnie trwa to ok 30 min
pozdrawiam i zycze smacznego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-02-12 18:19:16
Temat: Re: krupnikAnet <a...@a...pl> napisał(a):
> Wymyśliłam sobie krupnik na obiad. No i przeglądając przepisy pojawił się
> problem (a miało być tak prosto). Ile czasu gotować kaszę. W jednych
> przepisach około 20 min inne zaś mówią nawet o 1,5h. Która wersja
> smaczniejsza. Jak długo gotujecie kasze i czy to w ogóle jakieś znaczenie.
>
> Anet
Ja gotuję bardzo długo, do momentu aż kasza bez problemów rozgniata się między
palcami. Alternatywą może być krupnik z płatków jęczmiennych. Znacznie szybszy
ok 20 minut wystarcza. Trzeba użyć gotowego wywaru mięsnego z jarzynami.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |