Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kruszonka

Grupy

Szukaj w grupach

 

kruszonka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-05-24 15:28:17

Temat: kruszonka
Od: l...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

Witam
Mam pytanie: czy ma ktos wyprobowany sposob na kruszonke.
Moja wychodzi albo za twarda, albo rozlewa sie po cieście.
Pozdrowienia
Henia

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-05-25 07:25:56

Temat: Re: kruszonka
Od: e...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> Witam
> Mam pytanie: czy ma ktos wyprobowany sposob na kruszonke.
> Moja wychodzi albo za twarda, albo rozlewa sie po cieście.
> Pozdrowienia
> Henia
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl


Proporcje: 1 mąka + 1 cukier wymieszać, zalać 1 stopiony tłuszcz ( masło)
wymieszć, posypać, można dodaqćcukru waniliowego dla aromatu.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-25 11:06:37

Temat: Re: kruszonka
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


<l...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:0b45.000005f6.3ecf8f90@newsgate.onet.pl...
> Witam
> Mam pytanie: czy ma ktos wyprobowany sposob na kruszonke.
> Moja wychodzi albo za twarda, albo rozlewa sie po cieście.
> Pozdrowienia
> Henia

250 g maki
150g cukru
1 cukier waniliowy
150g miekkiego masla
wychodzi zawsze, wystarczy na blaszke ciasta
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-25 12:52:56

Temat: Re: kruszonka
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "I.P." <i...@g...de> napisał w wiadomości
news:baq84b$mf$03$1@news.t-online.com...
> 250 g maki
> 150g cukru
> 1 cukier waniliowy
> 150g miekkiego masla
> wychodzi zawsze, wystarczy na blaszke ciasta

ja skladniki wszytskie mieszam widelcem, wtedy nie wychodzi taka drobna,
tylko wieksze kawalki :) ktore sa przesmaczne na np drozdzowcu :))
(jak ktos sie zastanawia, gdzie zniknela kruszonka z placka... zawsze pyta
mnie ..) ;))

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-25 16:18:38

Temat: Re: kruszonka
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


">
> ja skladniki wszytskie mieszam widelcem, wtedy nie wychodzi taka drobna,
> tylko wieksze kawalki :) ktore sa przesmaczne na np drozdzowcu :))
> (jak ktos sie zastanawia, gdzie zniknela kruszonka z placka... zawsze
pyta
> mnie ..) ;))
>
> Marta

Ja natomiast mieszam paluchami, formuje z tego kluche, a potem moge tak
kruszyc jak mi pasuje(zalezy jak i co chce pokryc, owoce lub ser...)
To dobrze, ze moje ciasto schowalam, to mojej kruszonki nie znajdziesz ;-))
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-25 16:30:07

Temat: Re: kruszonka
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora



l...@p...onet.pl wrote:
>
> Witam
> Mam pytanie: czy ma ktos wyprobowany sposob na kruszonke.
> Moja wychodzi albo za twarda, albo rozlewa sie po cieście.
> Pozdrowienia
> Henia


Wlasnie wczoraj zrobilam pyszne drozdzowe z kruszonka. Kruszonki bylo
wystarczajaco na blache o wielkosci 22cm x 33 cm. Kruszonka przyklei sie
do ciasta, jesli ciasto sie posmaruje jajkiem po urosnieciu, przed
posypaniem kruszonka:

70 gr masla
70 gr cukru (1/3 szklanki)
80 gr maki (1/2 szklanki)
1 zoltko

Posiekac nozem, zarobic palcami, schlodzic az twarde, pokruszyc, posypac ciasto.

Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-25 16:34:25

Temat: Re: kruszonka
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "I.P." <i...@g...de> napisał w wiadomości
news:baqqdc$nt3$02$1@news.t-online.com...
> Ja natomiast mieszam paluchami, formuje z tego kluche, a potem moge tak
> kruszyc jak mi pasuje(zalezy jak i co chce pokryc, owoce lub ser...)
> To dobrze, ze moje ciasto schowalam, to mojej kruszonki nie znajdziesz
;-))

heheheh :))))) ale jestem nana z tego ze jak cos smacznego schowane,to sie
nie ukryje ;)))

a z tymi paluchami to tez dobry pomysl
mnie jakos kruszonka nie wychodzila, dopiero jak przyuwazylam u taty ten
widelec w reku ;))

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-25 16:34:33

Temat: Re: kruszonka
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


>
> heheheh :))))) ale jestem nana z tego ze jak cos smacznego schowane,to sie
> nie ukryje ;)))
> Marta
To mamy cos wspolnego, tez uwielbiam "smacznosci", sladycze to przed soba
chowam, ale potem za kazdym razem wstaje aby po jednej sztuce cos
"znaleznego" zjesc.W ten prosty sposob dbam o linie(albo tak mi sie wydaje
tylko), zjadam mnie, wolniej i troche ruchu przy tym ;-))
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-25 19:14:13

Temat: Re: kruszonka
Od: l...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> Wlasnie wczoraj zrobilam pyszne drozdzowe z kruszonka. Kruszonki bylo
>> 70 gr masla
> 70 gr cukru (1/3 szklanki)
> 80 gr maki (1/2 szklanki)
> 1 zoltko
>
> Posiekac nozem, zarobic palcami, schlodzic az twarde, pokruszyc, posypac
ciasto.
>
> Magdalena Bassett

Dziekuje wszystkim za odpowiedz, sprobuje wg przepisu Magdaleny bo
pierwszy raz spotkalam sie , że do kruszonki dodaje się zoltko.
Moze to jest to? :))))

Pozdrawiam
Henia

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-25 19:14:14

Temat: Re: kruszonka
Od: l...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> Wlasnie wczoraj zrobilam pyszne drozdzowe z kruszonka. Kruszonki bylo
>> 70 gr masla
> 70 gr cukru (1/3 szklanki)
> 80 gr maki (1/2 szklanki)
> 1 zoltko
>
> Posiekac nozem, zarobic palcami, schlodzic az twarde, pokruszyc, posypac
ciasto.
>
> Magdalena Bassett

Dziekuje wszystkim za odpowiedz, sprobuje wg przepisu Magdaleny bo
pierwszy raz spotkalam sie , że do kruszonki dodaje się zoltko.
Moze to jest to? :))))

Pozdrawiam
Henia

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pomidory z cebulą
blagam pomozcie!!! placki kukurydziane
[WRC] [OT]Talon Geant odstapię..
patelnia "cygańska?"
Kuchnia japońska - sushi

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »