« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-07 08:53:10
Temat: kurczakProszę powiedzcie co można zrobić z kurczakiem, żeby było szybko i smacznie.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Benia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-07 09:20:08
Temat: Re: kurczak
Użytkownik <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:aiqnam$2vk$...@n...onet.pl...
> Proszę powiedzcie co można zrobić z kurczakiem, żeby było szybko i
smacznie.
> Z góry dziękuję i pozdrawiam.
> Benia
>
>
może to:
http://www.gotowanie.wkl.pl/grp_przep.php?grp_prz=7&
PHPSESSID=ee322436a773a3
ae86ab65708c6094bc
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-07 09:50:32
Temat: (P) kurczakWyniki chomikowania:
*****************
kurczak w beszamelu. w lodowce postoi i ze dwa dni.
beszamel - umowny. kurczaki ugotowac, z roznymi jarzynami, etc.
obraz z kosci/skory. zrobic sos bialy (zasmazka - maslo maka,
roztentegowac rosolikem, dodac duzo bardzo smietany i potem
odbeszamelic to za pomoca duzje ilosci startego ostrego zlotego
sera (ja jak zwyklemowie - cheddar), na koniec do smaku siknac
cytrynowego soku. wrzucic w to lurczakow male kawalki, zamieszac,
zagoptowac powoli, odstawic, w saganie wstawic zimne do lododwki.
to bykl popiowy numer imieninowy mojej Mamy, kiedy brala rozne
rzeczy do pracy na imieninowa uczte. niezawodne.
Trys
K.T. - starannie opakowana
********************88
Kurczak z cynamonem
Piersi i udka kurze bez kosci usmazyc na masle na patelni. Zdjac
mieso,
dodac do patelni szczypte-dwie cynamonu, lyzeczke miodu, szczypte
cayenne, szczypte soli, wymieszac, posmazyc minute, dodac pol szklanki
rosolu, wymieszac, dodac mieso, przykryc i dusic 3 minuty, podac na
ryzu, z zielona salata.
Magdalena Bassett
***********************
Nie, zupelnie na oko. Kawalki kurczaka przyproszyc maka, usmazyc na
oliwie, zdjac z patelni, dodac zabek czosnku posiekany na drobno, 2-3
lyzki marmolady pomaranczowej i pol szklanki rosolu. Dodac pieprzu,
sosu
sojowego, soli do smaku. Zeskrobac dno patelni, dodac usmazone mieso,
przykryc i dusic 10 minut, odwrocic mieso i nastepne 5 minut. Podawac
na
ryzu.
Albo polaczyc skladniki sosu w garnuszku i polac surowe mieso w
brytfance, piec w goracym piecu, odwrocic raz.
Magdalena Bassett
*******************
Bozenka z Wilna ;o)
Warszawa - Wilno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.host.sk
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-07 09:51:48
Temat: Re: (P) kurczak>Wyniki chomikowania:
>
>*****************
>kurczak w beszamelu. w lodowce postoi i ze dwa dni.
>
>beszamel - umowny. kurczaki ugotowac, z roznymi jarzynami, etc.
>obraz z kosci/skory. zrobic sos bialy (zasmazka - maslo maka,
>roztentegowac rosolikem, dodac duzo bardzo smietany i potem
>odbeszamelic to za pomoca duzje ilosci startego ostrego zlotego
>sera (ja jak zwyklemowie - cheddar), na koniec do smaku siknac
>cytrynowego soku. wrzucic w to lurczakow male kawalki, zamieszac,
>zagoptowac powoli, odstawic, w saganie wstawic zimne do lododwki.
>to bykl popiowy numer imieninowy mojej Mamy, kiedy brala rozne
>rzeczy do pracy na imieninowa uczte. niezawodne.
>
>Trys
>K.T. - starannie opakowana
OOOOOOOOOOOOO
i tego zimnego kurczaka podam m.in. gosciom w niedziele.
ziwkeszyla sie ilosc gosci do 12!!!!!!!!!!!
na 1 osobe bedzie niecale 3m2 - wliczajac w to lazinke, przedpokoij i
powierzchnie pod meblami:))))))
M
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-08 10:52:48
Temat: Re: kurczak
Użytkownik <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:aiqnam$2vk$...@n...onet.pl...
> Proszę powiedzcie co można zrobić z kurczakiem, żeby było szybko i
smacznie.
> Z góry dziękuję i pozdrawiam.
> Benia
>
Szybko i smacznie....
Jest taki przepis:
- otworzyc puszke piwa, 1/3 piwa usunac
- kurczaka natrzec przyprawami
- nasadzic go na puszke i piec prze 1h 15 min w bardzo goracym piekarniku
pozdraiwam
Edyta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-08 15:56:59
Temat: Re: kurczakOn Thu, 8 Aug 2002 12:52:48 +0200, "Edyta Jaczewska"
<e...@p...onet.pl> wrote:
>
>Szybko i smacznie....
>Jest taki przepis:
>
>- otworzyc puszke piwa, 1/3 piwa usunac
>- kurczaka natrzec przyprawami
>- nasadzic go na puszke i piec prze 1h 15 min w bardzo goracym piekarniku
>
>
>pozdraiwam
>Edyta
>
>
A jak farba z owej puszki wytrzymuje te bardzo wysoka temperaure?
;->>>>
Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-08 16:54:04
Temat: Re: kurczak
> >Jest taki przepis:
> >
> >- otworzyc puszke piwa, 1/3 piwa usunac
> >- kurczaka natrzec przyprawami
> >- nasadzic go na puszke i piec prze 1h 15 min w bardzo goracym piekarniku
> >
> >
> >pozdraiwam
> >Edyta
> >
> >
> A jak farba z owej puszki wytrzymuje te bardzo wysoka temperaure?
> ;->>>>
>
> Art(Gruby)
> Abyssus abyssum invocat.
a tego juz MTV nie powiedzialo ;)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-08 20:22:38
Temat: Re: kurczak
Edyta Jaczewska wrote:
>
> > >Jest taki przepis:
> > >
> > >- otworzyc puszke piwa, 1/3 piwa usunac
> > >- kurczaka natrzec przyprawami
> > >- nasadzic go na puszke i piec prze 1h 15 min w bardzo goracym piekarniku
> > >
> > >
> > >pozdraiwam
> > >Edyta
> > >
> > >
> > A jak farba z owej puszki wytrzymuje te bardzo wysoka temperaure?
> > ;->>>>
> >
> > Art(Gruby)
> > Abyssus abyssum invocat.
>
> a tego juz MTV nie powiedzialo ;)))
Bo to ma byc butelka, nie puszka. Albo sloik wypelniony piwem czy woda.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |