| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-12-17 13:48:47
Temat: kurczak na siedzącoProszę o wszelkie wskazówki do przyrządzenia kurczaka na siedząco lub na
butelce.
Jak temperatura pieczenia, czy butelka nie pęka, no wszystko żeby mi się
udał :)
Pozdrawiam Jędrek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-12-17 14:12:54
Temat: Re: kurczak na siedzącoCześć Andrzej
Mon, 17 Dec 2007 14:48:47 +0100 napisałeś:
> Proszę o wszelkie wskazówki do przyrządzenia kurczaka na siedząco lub na
> butelce.
sprobuj wg http://www.emwu.friko.pl/potrawy/kurczak2.htm w temperaturze
180-200C. mi wyszedl znakomicie.
--
Pozdrawiam,
Marek
Jestem dumny ze swojej skromności.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-12-17 20:36:44
Temat: Re: kurczak na siedząco
Le lundi 17 décembre 2007 ŕ 15:12:54, dans <1soehydsn4ziy$.dlg@markowy.serwer> vous
écriviez :
>> Proszę o wszelkie wskazówki do przyrządzenia kurczaka na siedząco lub na
>> butelce.
> sprobuj wg http://www.emwu.friko.pl/potrawy/kurczak2.htm w temperaturze
> 180-200C. mi wyszedl znakomicie.
A jaka jest roznica miedzy smakiem tego kurczaka i zwyklego
upieczonego w piekarniku ?
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-12-17 22:37:51
Temat: Re: kurczak na siedzącoCześć Ewa (siostra Ani) N.
Mon, 17 Dec 2007 21:36:44 +0100 napisałeś:
> A jaka jest roznica miedzy smakiem tego kurczaka i zwyklego
> upieczonego w piekarniku ?
piwna nutka...?
--
Pozdrawiam,
Marek
> JAM JEST PROROK i znam historie.
Tak, a jam jest Wiatrak nabiurkowy na biegu "2".
Mike <m...@k...wox.org> - pl.soc.polityka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-12-18 10:39:19
Temat: Re: kurczak na siedzącoAndrzej wrote:
> Proszę o wszelkie wskazówki do przyrządzenia kurczaka na siedząco lub na
> butelce.
> Jak temperatura pieczenia, czy butelka nie pęka, no wszystko żeby mi się
> udał :)
180 stopni, pol godziny na pol kilo plus 20 min. Ja zazwyczaj
nadziewalam na sloik po majonezie, nic nie pekalo i nie przewracalo sie.
Troszke klopotliwe jest sciaganie, bo kurczak przykleja sie do sloika,
uwazaj, zeby sie nie poparzyc. Aha, ja zawsze wkladam zabki czosnku pod
skore kurczaka.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-12-18 11:50:22
Temat: Re: kurczak na siedzącoUżytkownik "cherokee" <c...@n...uk> napisał w wiadomości
news:bPydnY3VXpjyPvranZ2dnUVZ8sDinZ2d@eclipse.net.uk
> Andrzej wrote:
>> Proszę o wszelkie wskazówki do przyrządzenia kurczaka na siedząco
>> lub na butelce.
>> Jak temperatura pieczenia, czy butelka nie pęka, no wszystko żeby mi
>> się udał :)
>
> 180 stopni, pol godziny na pol kilo plus 20 min. Ja zazwyczaj
> nadziewalam na sloik po majonezie, nic nie pekalo i nie przewracalo
> sie. Troszke klopotliwe jest sciaganie, bo kurczak przykleja sie do
> sloika, uwazaj, zeby sie nie poparzyc. Aha, ja zawsze wkladam zabki
> czosnku pod skore kurczaka.
>
powiedz ile wody wlewasz do słoika i jaką pojemność ma słoik?
Jędrek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-12-18 12:13:02
Temat: Re: kurczak na siedzącoAndrzej wrote:
> powiedz ile wody wlewasz do słoika i jaką pojemność ma słoik?
Sloik taki sredniej wielkosci po majonezie, wody wlewam 3/4
wysokosci.jak sie nadzieje kurczaka, to pod spodem wystaje go ze 3 cm.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-12-18 12:33:02
Temat: Re: kurczak na siedząco
Użytkownik "Marek" <b...@a...w.pl> napisał w wiadomości
news:1soehydsn4ziy$.dlg@markowy.serwer...
> Cześć Andrzej
> Mon, 17 Dec 2007 14:48:47 +0100 napisałeś:
>
>> Proszę o wszelkie wskazówki do przyrządzenia kurczaka na siedząco lub na
>> butelce.
>
> sprobuj wg http://www.emwu.friko.pl/potrawy/kurczak2.htm w temperaturze
> 180-200C. mi wyszedl znakomicie.
>
Polecam natrzec ziolami (tymianek, majeranek, rozmaryn), czosnkiem (przed
ziolami) i posmarowac oliwa (lub maslem).
Robilem na puszce z piwa (3/4 objetosci puszki zostawilem) ...
Pycha...
Piec wlasnie w temperaturze 180-200 C okolo godziny, pozniej sprawdzic
nakluwajac pod udkiem, jesli wycieknie przezroczysty sok kurczak jest
gotowy. Jako zabieg dodatkowy na ostatnie 5 minut dalem nagrzewanie gorne
(grill), wtedy skorka ladnie sie przypieka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-12-19 11:51:31
Temat: Re: kurczak na siedzącoEwa (siostra Ani) N. pisze:
> A jaka jest roznica miedzy smakiem tego kurczaka i zwyklego
> upieczonego w piekarniku ?
Płyn paruje i poddusza kuraka od środka, więc szybciej się robi, nie
jest wcale wysuszony, jak pieczony bez piwa, a przy tym nie jest tłusty,
jak bywają duszone. Jest miękki i wilgotny, jednak skórka pozostaje
bardzo chrupiąca. Różnica w samym smaku niewielka, ale duża w jakości.
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |