| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-01 09:28:16
Temat: kurczak po chinskuWitajcie!
Podaję przepis na kurczaka w stylu chińskim (tylko w stylu, z Państwem
środka ma tak naprawdę niewiele wspólnego.
Pierś kurczaka kroimy na małe kwadraciki (tak ok 2 cm). Do misy wbijamy
jajko, rozkłócamy, dodajemy koncentrat pomidorowy (najlepszy będzie ten
włoski z kartoników) soli,czarny pieprz, trochę zmiażdżonego czosnku, sporo
imbiru. Wrzucamy mięso, mieszamy dokładnie i wlewamy to na patelnię z
rozgrzanym olejem (ja osobiście stosuję olej z pestek winogron). Smażymy to
to na większym ogniu, aż mięso dojdzie i sos "zetnie" się odparowawszy.
Podajemy z ryżem, jemy oczywiście pałeczkami.
Przepraszam za brak proporcji, jeśli nie robię czegoś pierwszy raz - gotuję
zawsze na oko.
Danie nie jest wykwintne, ale jadalne.
ogr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |