Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kurczak po koreańsku - kto się przyzna?

Grupy

Szukaj w grupach

 

kurczak po koreańsku - kto się przyzna?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-01-27 15:12:14

Temat: Re: kurczak po koreańsku - kto się przyzna?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 27 Jan 2004 10:41:44 +0100, "Anna Ladorucka"
<a...@p...onet.pl> wrote:

>
>Użytkownik "Buźka" <k...@b...pl> napisał w wiadomości
>news:bv5ajg$2uv$1@news.onet.pl...
>> Kto przyzna się do podania niegdyś przepisu na takie cudo?
>> Chciałam pochwalić.
>
>Przepis podala Jola L-L. Zdaje sie ze w oryginale to przepis Na-Lesnika.
>Ciekawe, czy Jola kiedys do nas wroci?


wroci, ale na razie sie nie spieszy ;)

ttrys
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-01-27 15:17:03

Temat: Re: Kij w mrowisko - kto się przyzna z czego zrzynał?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <bv5ugc$eu4$1@inews.gazeta.pl>, "waldek" <x...@o...pl>
wrote:

> > Boże, chroń nas przed oryginalnością w kuchni. ;-)
> ====
> Może współcześnie. Bo historycznie patrząc, to gdyby nie owa oryginalność
> musiałbyś się odżywiać tak jak pierwotni: owocami, dżdżownicami(!),
> korzonkami, a od święta surowym mięsem.

Też jadam od święta surowe. ;-)

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-27 15:20:31

Temat: Re: Kij w mrowisko - kto się przyzna z czego zrzynał?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <bv5s9t$4ms$1@inews.gazeta.pl>, "waldek" <x...@o...pl>
wrote:


> Czasem nawet jedna, drobna zmiana czyni potrawę całkiem inną.

To prawda. Ale zwykle nie.
A czasem jedna zmiana psuje potrawę.
A czasem psujemy ją dążąc na siłę do przerobienia dobrej rzeczy uważanej
za banalną na coś oryginalnego.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-27 15:21:43

Temat: Re: kurczak po koreańsku - kto się przyzna?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 27 Jan 2004 14:06:12 +0100, BasiaBjk
<b...@q...pl> wrote:

>Użytkownik waldek napisał:
>>>Qrczę, czy Wy już poza tym drobiem niczego innego nie jadacie? ;)
>>
>> ====
>> To proste:
>> - wołowina jest wściekła,
>> - wieprzowina tłusta,
>> - ryby (łososie) trujące
>> - baranina niedostępna,
>> - cielęcina droga.
>
>A kurczaki mają grypę! :)


zostaja wiec:
kaczki z wielkimi cyckami
slimaki
weze
strusie
krokodyle
bazanty
gesi
sledzie
szprotki
no i zawsze sa rruskie pierogi

trys
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-27 15:34:40

Temat: Re: Kij w mrowisko - kto się przyzna z czego zrzynał?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 27 Jan 2004 16:20:31 +0100, Wladyslaw Los
<w...@o...pl> wrote:

>In article <bv5s9t$4ms$1@inews.gazeta.pl>, "waldek" <x...@o...pl>
>wrote:
>
>
>> Czasem nawet jedna, drobna zmiana czyni potraw? ca?kiem inn?.
>
>To prawda. Ale zwykle nie.
>A czasem jedna zmiana psuje potraw?.
>A czasem psujemy j? d???c na si?? do przerobienia dobrej rzeczy uwa?anej
>za banaln? na co? oryginalnego.
>
>W?adys?aw


no wiec wlasnie chyba o to chodzi - ze pewne potrawy bez
dodatkow, akurat modnych, uwazane sa za banalne. w ten sposob
raz-dwa moze zaginac tradycja prostych potraw i to wtedy chyba
przyjdzie umierac....

trys, co lubi prosto, np warzywa z wody - poemat smaku!
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-27 15:52:13

Temat: Re: Kij w mrowisko - kto się przyzna z czego zrzynał?
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> > Czasem nawet jedna, drobna zmiana czyni potrawę całkiem inną.
>
> To prawda. Ale zwykle nie.
> A czasem jedna zmiana psuje potrawę.
> A czasem psujemy ją dążąc na siłę do przerobienia dobrej rzeczy uważanej
> za banalną na coś oryginalnego.
====
Dlatego trzeba dużo próbować, aby trafić na to właściwe "czasem".

waldek
====


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-29 12:26:17

Temat: Re: kurczak po koreańsku - kto się przyzna?
Od: "gazeta.pl" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:qd0d10h61eq9ftqhjgpea52abrgcp0db60@4ax.com...
> zostaja wiec:
> kaczki z wielkimi cyckami
> slimaki
> weze
> strusie
> krokodyle
> bazanty
> gesi
> sledzie
> szprotki
> no i zawsze sa rruskie pierogi
>
> trys
> K.T. - starannie opakowana

No i śledzie:-),
Pozdrawiam serdecznie,
Akulka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

paczki z gotowanymi ziemniakami
Co z resztką kurczaka
nalesniki
Surówka z czerwonej kapusty
Przemieszane wątki - do chrzanu!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »