Strona główna Grupy pl.misc.dieta kwas chlebowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

kwas chlebowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-06-22 10:36:01

Temat: kwas chlebowy
Od: "l.e:h" <l...@...pl> szukaj wiadomości tego autora

kwas chlebowy - dobre to jak pepsi, gasi pragnienie, a jednoczesnie od
pepsi/coli zdrowsze. Chyba ze sie myle. Pytam zaem: czy kwas chlepbowy
jest
1) zdrowy ?
2) dietetyczny?

i w ogole czy polecacie?


Pozdrawiam, Leh.
--
Bezplatny e-book: http://www.arystoteles.pl/ (na dole po prawej)
Network Marketing Forum (o MLM): http://www.arystoteles.pl/nmf/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2003-06-22 19:39:33

Temat: Re: kwas chlebowy
Od: "Hafsa " <h...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

l.e:h <l...@...pl> napisał(a):

> kwas chlebowy - dobre to jak pepsi, gasi pragnienie, a jednoczesnie od
> pepsi/coli zdrowsze. Chyba ze sie myle. Pytam zaem: czy kwas chlepbowy
> jest
> 1) zdrowy ?
> 2) dietetyczny?

Czy zdrowy ?- z jednej strony drozdze to bogactwo witamin,z drugiej-
cukier ,wiec z dieta wiele wspolnego nie ma.Na pewno lepszy do picia niz
kolorowe swinstwa w plastikach.A najlepsza jest woda.......
Pozdrawiam Hafsa

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2003-06-24 17:59:48

Temat: Re: kwas chlebowy
Od: "WT" <t...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "l.e:h" <l...@...pl> napisal w wiadomosci
news:9as6fv4ucjtcri8cjkg7k38u6lh4uh59f5@4ax.com...
> kwas chlebowy - dobre to jak pepsi, gasi pragnienie, a jednoczesnie od
> pepsi/coli zdrowsze. Chyba ze sie myle. Pytam zaem: czy kwas chlepbowy
> jest
> 1) zdrowy ?
> 2) dietetyczny?
>
> i w ogole czy polecacie?
>
przede wszystkim smaczny ale.... to co sie sprzedaje w sklepach to tylko
napoj gazowany o smaku kwasu chlebowego. Prawdziwego kwasu nie pilem od
roku. Ostatnio pilem w Slupsku w Karczmie pod Kluka i cala droge do
Warszawy nic nie jadlem i nic nie pilem aby nie niszczyc cudownego smaku
jaki pozostal w ustach :))
Z tego co wiem to chyba jedyna knajpa gdzie podaja prawdziwy
kwas chlebowy
pozdrawiam
WT




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2003-06-25 09:03:27

Temat: Re: kwas chlebowy
Od: "l.e:h" <l...@...pl> szukaj wiadomości tego autora

"WT" <t...@q...pl> skribis:

> przede wszystkim smaczny ale.... to co sie sprzedaje w sklepach to tylko
>napoj gazowany o smaku kwasu chlebowego. Prawdziwego kwasu nie pilem od
>roku.

AFAIR na Litwie maja go pod dostatkiem :)

A mzoe ktos poda przepis ?


Pozdrawiam, Leh.
--
Bezplatny e-book: http://www.arystoteles.pl/ (na dole po prawej)
Network Marketing Forum (o MLM): http://www.arystoteles.pl/nmf/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2003-06-25 11:21:16

Temat: Re: kwas chlebowy
Od: "Iza Radac'" <i...@i...org> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "l.e:h" <l...@...pl> napisał:

> A mzoe ktos poda przepis ?

KWAS CHLEBOWY
4 kg wysuszonego chleba razowego
10 l wody
5 dkg drożdży
80 dkg cukru
sok z 2-3 cytryn
dużych rodzynek tyle, co butelek

Wysuszony chleb zrumienić w piecu, pokruszyć na małe kawałki, wrzucić do
drewnianej baryłki i zalać wrzącą wodą.
Po ostygnięciu wlać rozdrobnione w wodzie drożdże. Po 12 godzinach
przecedzić, dodać cukru, soku z cytryn. Zostawić na 12 godzin (latem na 9),
przecedzzić płyn i wlać do butelek z grubego szkła, naklepiej z
porcelanowymi korkami. Do każdej butelki wrzucić po 1 dużym rodzynku,
zakorkować mocno i odstawić w chłodne miejsce.
Po 24 godzinach napój jest gotowy.
Taki kwas w piwnicy można długo przechowywać.

I.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2003-06-26 22:28:15

Temat: Re: kwas chlebowy
Od: nutado <g...@y...pl> szukaj wiadomości tego autora

Iza Radac' wrote:

>
> Użytkownik "l.e:h" <l...@...pl> napisał:
>
> > A mzoe ktos poda przepis ?
>
> KWAS CHLEBOWY
> 4 kg wysuszonego chleba razowego
> 10 l wody
> 5 dkg drożdży
> 80 dkg cukru
> sok z 2-3 cytryn
> dużych rodzynek tyle, co butelek
>
> Wysuszony chleb zrumienić w piecu, pokruszyć na małe kawałki, wrzucić do
> drewnianej baryłki i zalać wrzącą wodą.
> Po ostygnięciu wlać rozdrobnione w wodzie drożdże. Po 12 godzinach
> przecedzić, dodać cukru, soku z cytryn. Zostawić na 12 godzin (latem na 9),
> przecedzzić płyn i wlać do butelek z grubego szkła, naklepiej z
> porcelanowymi korkami. Do każdej butelki wrzucić po 1 dużym rodzynku,
> zakorkować mocno i odstawić w chłodne miejsce.
> Po 24 godzinach napój jest gotowy.
> Taki kwas w piwnicy można długo przechowywać.
Mam pytanie
Czy robil to ktos na drozdzach winnych?? nie bedzie lepsze? Ponoc te
zwykle nie sa zbyt zdrowe jesli sa "surowe".
Pozdrawiam
--
www.zdrowezycie.prv.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ODEZWA DO JANA W.
dośwadczony - 35 + 20
trunkarze i zbieracze
[MM] czereśnie
gdzie znajdę - przepisy potraw diety cukrzycowej

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Prasa do oleju na domowy użytek
niedobory skł. mineralnych a alergie skórne
Sekret Odchudzania z Pasją
Darmowe Mp3 Discopolo 2015 i premiery
Re: Solution Manual Switching and Finite Automata Theory, 3rd Ed by Kohavi, K. Jha

zobacz wszyskie »