Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kwaśne mleko - pomożecie?

Grupy

Szukaj w grupach

 

kwaśne mleko - pomożecie?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-09-13 13:59:27

Temat: Re: kwaśne mleko - pomożecie?
Od: hmmm <k...@i...com> szukaj wiadomości tego autora

Fri, 13 Sep 2002 14:14:24 +0200, Maria Urbanczyk
<M...@g...com> napisal/a:

>hmmm wrote:
>
>> Mam 2 litry pysznego kwaśnego mleka. Na chłodnik za chłodno :-)
>
>Chyba do "Murzyna bez jaj" potrzeba bylo 2 szklanki mleka kwasnego... Tzn.
>chyba kefiru, ale mysle, ze z kwasnym mlekiem tez wyjdzie (chyba nawet raz
>tak robilam).

o! dziękuję :-) inwalida już w piekarniku :-)

dziś na obiadek: sadzone, ziemniaczki, mizeria i zsiadłe mleczko, po
obiadku handicap a na kolację racuszki z jabłkami i twarożkiem, co od
wczoraj kap kap z płócienka...

chyba nastawię kolejne 2 litry...

dziękuję raz jeszcze.

hmmm
(apsik coraz bardziej)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-09-13 16:52:22

Temat: murzyn z zakalcem
Od: hmmm <k...@i...com> szukaj wiadomości tego autora

napisałam:

>dziś na obiadek: sadzone, ziemniaczki, mizeria i zsiadłe mleczko, po
>obiadku handicap a na kolację racuszki z jabłkami i twarożkiem, co od
>wczoraj kap kap z płócienka...

tia...

obiadek był pyszny...

...ale inwalida się zzakalczył!

wyglądał ślicznie, badyl wetknięty do środka oblepiony nie był...

co zrobiłam źle?

wygoglowany przepis na murzyna bez jaj brzmi tak:

"Pierniko - Murzynek

2 szklanka kefir lub kwaśne mleko, jogurt
1/2 szklanka olej
3 szklanka mąka
2 łyżka kakao
2 łyżeczka soda
1 szklanka cukier
przyprawa do piernika
bakalie

Składniki wymieszać, wylać do formy, piec ok. 40 min."

hmmm
(zakichana i zła, bo murzyn pachnie w całym domu...
już mi się nawet racuszków odechciało!)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-16 09:14:22

Temat: Re: murzyn z zakalcem
Od: Maria Urbanczyk <M...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

hmmm wrote:

> (...)
>
> obiadek był pyszny...
>
> ...ale inwalida się zzakalczył!

Oj, tak mi przykro! Ja go robilam i mi pieknie wyrosl i nie oklapl.
Zreszta wielu grupowiczow informowalo o sukcesach w jego pieczeniu.

Maria



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Potrawy wegetariańskie...
sprzedam zamrazarke (POZNAN) 5-letnia
Pasta z ciciorki do kanapek
indyk z migdalami i rodzynkami
feta

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »