« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-09-28 08:12:29
Temat: lekki sernik - jak?Chodzi za mną już od kilku dni sernik, ale taki lekki i bez dodatku proszku
do pieczenia (w masie serowej) i bez mąki ziemniaczanej.
Czy ktoś mógłby mnie poratować przepisem?
Dzięki i pozdrawiamy
Barbara i Maleńka z ogromną ochota na sernik :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-09-28 08:12:50
Temat: Re: lekki sernik - jak?
"Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> wrote in message
news:efg04d$1n0$1@opal.icpnet.pl...
> Chodzi za mną już od kilku dni sernik, ale taki lekki i bez dodatku
> proszku do pieczenia (w masie serowej) i bez mąki ziemniaczanej.
> Czy ktoś mógłby mnie poratować przepisem?
>
> Dzięki i pozdrawiamy
> Barbara i Maleńka z ogromną ochota na sernik :-)
Na zimno.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-09-28 10:22:30
Temat: Re: lekki sernik - jak?A ja zawsze robię z przepisu na odwrocie opakowania "serniksu" z chudego
sera garwolińskiego. Żeby nie opadł dodaję łyżkę kaszy mannej.
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-09-28 10:25:09
Temat: Re: lekki sernik - jak?>A ja zawsze robię z przepisu na odwrocie opakowania "serniksu" z chudego
>sera garwolińskiego. Żeby nie opadł dodaję łyżkę kaszy mannej.
> Kasia
A czy wychodzi faktycznie taki lekki i puszysty?
Mogłabyś przy okazji wklepać przepis, jesli nie jest zbyt długi? Czy do
niego koniecznie dodaje się "serniks"? Jesli tak, to i tak będę musiała go
kupić, więc przepis znajdę...
Dzięki i pozdrawiamy
Barbara i Maleńka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-09-28 10:25:58
Temat: Re: lekki sernik - jak?Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisała:
> Chodzi za mną już od kilku dni sernik, ale taki lekki i bez dodatku proszku
> do pieczenia (w masie serowej) i bez mąki ziemniaczanej.
> Czy ktoś mógłby mnie poratować przepisem?
Zerkij na ten przepis - Sernik puszek
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis13895.html
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-09-28 11:09:34
Temat: Re: lekki sernik - jak?
"Szczepek" <rkm6ITO@SKASUJ_TOtlen.pl> wrote in message
news:451b9604$0$17961$f69f905@mamut2.aster.pl...
>A ja zawsze robię z przepisu na odwrocie opakowania "serniksu" z chudego
>sera garwolińskiego. Żeby nie opadł dodaję łyżkę kaszy mannej.
> Kasia
Po polsku "kaszy manny" - "mannej" to rusycyzm.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-09-28 11:31:39
Temat: Re: lekki sernik - jak?> Zerkij na ten przepis - Sernik puszek
> http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis13895.html
Dzięki za pomysł. Tylko w nim niestety jest mąka ziemniaczana pod postacią
budyniu... Oj, chyba będę musiała poeksperymentować, ale pewnie kiedyś go
wypróbuję.
Pozdrawiamy
Barbara i Maleńka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-09-28 11:39:21
Temat: Re: lekki sernik - jak?
"Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> wrote in message
news:efgbps$fsn$1@opal.icpnet.pl...
>> Zerkij na ten przepis - Sernik puszek
>> http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis13895.html
>
> Dzięki za pomysł. Tylko w nim niestety jest mąka ziemniaczana pod postacią
> budyniu... Oj, chyba będę musiała poeksperymentować, ale pewnie kiedyś go
> wypróbuję.
>
> Pozdrawiamy
> Barbara i Maleńka
Przecież ta mąka nie zagraża Maleństwu i opakowaniu... ;-P))
W razie potrzeby kup krochmal kukurydziany - doskonale zastąpi dodając
koloru...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-09-28 11:54:41
Temat: Re: lekki sernik - jak?Barbara K. napisał(a):
> Chodzi za mną już od kilku dni sernik, ale taki lekki i bez dodatku proszku
> do pieczenia (w masie serowej) i bez mąki ziemniaczanej.
Zrób klasyczny wiedeński, jest bez tego, czego nie chcesz.
--
pa, BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-09-28 11:55:57
Temat: Re: lekki sernik - jak?Panslavista napisał(a):
> Przecież ta mąka nie zagraża Maleństwu i opakowaniu... ;-P))
> W razie potrzeby kup krochmal kukurydziany - doskonale zastąpi dodając
> koloru...
Sernik z krochmalem. Rewelacja po prostu. No i kolorek.
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |